B12 Haberleri
B12 ile ilgili haberler
Son dakika B12 haberleri ile ilgili Fanatik.com.tr'ye eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan B12 gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan B12 haber sayfamızda...
B12 Vitamin İğnesi yaptırınca oruç bozulur mu? İğne Olmak Orucu Bozar Mı Diyanet?
13 Mart 2024 Çarşamba
Ramazan ayına girdiğimiz şu günlerde bir çok soru internetten araştırılıyor. B12 Vitamin İğnesi yaptırınca oruç bozulur mu? İğne Olmak Orucu Bozar Mı Diyanet? Ramazan'ın gelmesiyle oruç bozan şeyler sorusu çoktan gündeme oturmuş durumda. Diyanet aşı olmak ve iğne yaptırmak orucu bozar mı sorusunun yanıtını açıkladı! B12 Vitamin İğnesi yaptırınca oruç bozulur mu? İğne Olmak Orucu Bozar Mı Diyanet?
Unutkanlığa ne iyi gelir? Unutkanlığı gidermenin, azaltmanın ve önlemenin yolları neler?
5 Haziran 2023 Pazartesi
Unutkanlık zaman zaman yaşadığımız genel problemlerdendir. Unutkanlığa sebep olan pek çok etmen olmaktadır. Dolayısıyla unutkanlık kişinin gündelik hayatını etkileyen bir durumdur. Unutkanlığı geçirecek ve hafızayı güçlendirecek pek çok doğal bitki türleri bulunmaktadır. Eğer siz de unutkanlık problemi yaşıyorsanız bu bitkisel metotları uygulayabilirsiniz. Peki, unutkanlığa ne iyi gelir? Unutkanlığı gidermenin, azaltmanın ve önlemenin yolları neler?
Plaj Hentbolu Milli Takımları, Köyceğiz'de Avrupa Şampiyonası hazırlıklarını sürdürüyor
28 Haziran 2022 Salı
Çek Cumhuriyeti'nde 7-10 Temmuz tarihlerinde düzenlenecek EHF Plaj Hentbolu Avrupa Şampiyonası Eleme Maçları'nda mücadele edecek olan Kadın ve Erkek Plaj Hentbolu A Milli Takımları, Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde hazırlıklarını sürdürüyor.
Vegan nedir, kimlere denir? Vegan beslenen kişiler ne yer? Vegan beslenmenin faydaları nelerdir?
1 Mart 2021 Pazartesi
Vegan ve ya vejetaryen beslenme genel olarak toplayıcı insanların dönemleri kadar eski olsa dahi avcılıkla birlikte ateşin bulunması ile yenmeye başlanmış olan hayvanlar yüzünden unutulmuş olan beslenme türüdür. Bütün zorlu durumlara rağmen vegan beslenmenin pek çok sayıda faydası bulunmaktadır. Vegan nedir, kimlere denir? Vegan beslenen kişiler ne yer? Vegan beslenmenin faydaları nelerdir? Vegan beslenmede muadil olan yiyecekler nelerdir? sorularının yanıtları ve detaylar haberimizde.
Kansızlık neden olur, belirtileri nelerdir? Kan yapan yiyecekler nelerdir? Kansızlık en hızlı şekilde nasıl geçer?
28 Şubat 2021 Pazar
Kansızlığa yol açan vücutta yeterince kırmızı kan hücresinin bulunmamasıdır. Ayrıca hızlı kan hücresi kaybı da kansızlığın artmasına ve daha büyük sorunlara yol açar. Farklı anemi türlerine göre de farklı besinler tüketilmelidir. Kansızlık belirtileri aneminin tipine ve ciddiyetine göre değişmektedir. Kansızlığı önlemek için önce altında yatan sorunların ve sebeplerin kökenine inmek gerekiyor. Kansızlık neden olur, belirtileri nelerdir? Kan yapan yiyecekler nelerdir? Kansızlık en hızlı şekilde nasıl geçer? sorularının yanıtları ve detaylar haberimizde.
Hematoloji nedir, belirtileri nelerdir? Hematoloji testi neden yapılır? Hematoloji hangi hastalıklara bakar?
28 Şubat 2021 Pazar
Genel tanımlamanın yanı sıra Hematoloji dalı kan hastalıklarının dışında dalak ve kemik iliği gibi kan yapıcı organların hastalıklarıyla da ilgilenmektedir. Erişkinliğe ulaşmış bir kişinin vücudunda yaklaşık 4 ile 5 litre kadar kan bulunur. Kan hücreleri ise kemik iliğinde bulunan kök hücreler sayesinde üretilmektedir. Hematoloji nedir, belirtileri nelerdir? Hematoloji testi neden yapılır Hematoloji hangi hastalıklara bakar? Yaygın olarak görülen hematolojik hastalıklar nelerdir? sorularının yanıtları ve hematoloji ile ilgili tüm detaylar haberimizde.
Kovid-19 ile D vitamini eksikliği arasındaki ilişki bir kez daha gözler önüne serildi
27 Ekim 2020 Salı
İspanya'da yürütülen bir araştırmada Kovid-19 hastalarının yüzde 80'inde D vitamini eksikliği tespit edildi.
Dumping sendromu nedir? Dumping sendromu belirtileri nedir, testi ve tedavisi nasıl yapılır?
2 Ağustos 2020 Pazar
Hızlı mide boşalması olarak da tanımlanan Dumping Sendromu midenin bir bölümünün alınması için uygulanan bir ameliyattan (gastrektomi) sonra hastalarda sıklıkla gözlemlenen bir komplikasyondur. Peki, Dumping sendromu nedir? Dumping sendromu belirtileri nedir, tedavisi nasıl yapılır? Dumping sendromu testi nasıl yapılır? Dumping sendromu tedavi edilmezse ne olur? Sizin için detaylarıyla derledik.
Kol ağrısı nedenleri ve tedavisi
27 Temmuz 2020 Pazartesi
Kol ağrısının genellikle kaslarda meydana gelen zedelenme veya zorlanmadan kaynaklı olduğunu belirten Fzt. Onur Ulukuz, kol ağrısının çeşitli nedenlerini ve tedavi uygulamalarını açıkladı.
Anemi (Kansızlık) nedir? Anemi neden olur, belirtileri nelerdir? Anemi tedavisi nasıl yapılır?
18 Temmuz 2020 Cumartesi
Vücudun hayatta kalabilmesi için kırmızı kan hücrelerine ihtiyacı vardır. Bazı hastalıklar ve durumlar kırmızı kan hücrelerinin (alyuvar) sayısını azaltabiliyor. Alyuvarlar, oksijenin hücrelere taşınması görevini yürütüyorlar. Alyuvarların azalması sonucunda Anemi (kansızlık) hastalığı ortaya çıkıyor. Anemi en sık görülen hastalıklardandır. Aneminin ne olduğunu öğrenip buna göre tedbirinizi alabilirsiniz. Peki, Anemi (Kansızlık) nedir? Anemi neden olur, belirtileri nelerdir? Anemi tedavisi nasıl yapılır? Anemi hakkında bilmek isteyeceğiniz bütün bilgileri sizler için derledik.
Çölyak hastalığı neden olur? Çölyak hastalığının tedavisi nasıl yapılır? Çölyak nedir, belirtileri nelerdir?
18 Temmuz 2020 Cumartesi
Çölyak hastalığı ülkemizde pek çok kişinin şikayetçi olduğu bir hastalıktır. Çölyak hastalığı ile ilgili günümüzde araştırma yapılmaya devam etmektedir. Çölyak hastalığının belirli olan belirtileri yer almaktadır. Bu belirtiler sayesinde çölyak hastalığının teşhisi konulmaktadır. Son haftalarda en çok araştırılan hastalıklardan birisi de çölyak hastalığıdır. Peki, çölyak hastalığı nedir? Çölyak belirtileri ve tedavisi nedir? Çölyak hastalığı neden olur? Çölyak hastalarının yememesi gereken yiyecekler nelerdir? İşte çölyak hastalığı ile ilgili tüm detaylar.
Dudak kanseri nedir? Dudak kanseri belirtileri nelerdir? Dudak kanseri neden ve nasıl olur, tedavisi nasıl yapılır?
17 Temmuz 2020 Cuma
Dudak kanseri çok sık görülmeyen, fakat ölüme yol açabilen bir kanser türüdür. Dudak dokularındaki hücrelerin kontrolsüz bir şekilde büyümesi sonucunda hastalık kendini gösteriyor. Erkeklerde ve özellikle 60-65 yaşında olanlarda daha çok görülüyor. Dudak kanserinin ne olduğunu öğrenip, buna göre tedbirinizi alabilirsiniz. Dudak kanserinin belirtilerinin, nedenlerinin ve tedavi sürecinin neler olduğunu sizler için derledik.
Pancar suyunun faydaları nelerdir? Pancar suyu ne işe yarar? Pancar suyu zayıflatır mı, nasıl kullanılmalı?
16 Haziran 2020 Salı
Yüksek miktarlarda antioksidana sahip olan pancar, sağlık açısından çok önemli faydalara sahiptir. Stres gibi modern çağın en önemli problemine karşı iyi gelen pancar suyu, bu anlamda sıklıkla tavsiye ediliyor. Pancar suyunun faydaları nelerdir? Pancar suyu ne işe yarar? Pancar suyu zayıflatır mı? Pancar suyu nasıl kullanılmalı? sorularının cevaplarını sizler için derledik.
B12 vitamin eksikliği nedir ve neden olur? B12 vitamin belirtileri ve tedavisi nedir? B12 vitamin eksikliğini gidermek için yenilmesi gereken yiyecekler nelerdir?
22 Mayıs 2020 Cuma
İnsan vücut yapısında hücreler sağlıklı bir yaşam sürdürülebilmesi için tüm görevleri üstlenir. Bu doğrultuda hücrelerin kendisini yenileyebilmesi, enerji üretmesi ve büyüyüp gelişebilmesi için ise vitaminlere ihtiyacı vardır. Peki, B12 vitamin eksikliği nedir ve neden olur? B12 vitamin belirtileri ve tedavisi nedir? B12 vitamin eksikliğini gidermek için yenilmesi gereken yiyecekler nelerdir? İşte detaylar ve B12 vitamini hakkında bilinmesi gerekenler.
Alkalen fosfataz nedir? Alkalen fosfataz yüksekliği veya düşüklüğünün nedeni nedir? Alkalen fosfataz değer aralığı kaç olmalı?
13 Mayıs 2020 Çarşamba
Alkalen Fosfataz; insan hayatı için oldukça önemli olan bir enzim olup, karaciğerde üretilir. Alkalen Fosfataz, hücre zarında yer alan enzimdir ve türlü unsurlara bağlı şekilde düşebilir ya da yükselebilir. Peki Alkalen fosfataz nedir? Alkalen fosfataz yüksekliği veya düşüklüğünün nedeni nedir? Alkalen fosfataz değer aralığı kaç olmalı? Bu soruların cevabını vermek okurlara fayda sağlayacaktır. Alkalen Fosfataz hakkında bilinmesi gerekenler.
Beyaz leblebinin faydaları neler? Hamilelikte beyaz leblebi tüketmenin faydaları nelerdir? Beyaz leblebinin göz ve saç sağlığına etkileri nelerdir?
13 Mayıs 2020 Çarşamba
Beyaz leblebi, oldukça yüksek proteine sahip bir yemiş türüdür. Bu yemiş türünün özü bir bitkiye dayanmaktadır. Faydaları açısından da önemli bir besin olan beyaz leblebi özellikle diyabetin önlenmesinde çok büyük etkiye sahiptir. Peki, Beyaz leblebinin faydaları neler? Hamilelikte beyaz leblebi tüketmenin faydaları nelerdir? Beyaz leblebinin göz ve saç sağlığına etkileri nelerdir? Beyaz leblebinin faydaları ve içeriğinde yer alan besin değerleri ile ilgili tüm detayları sizler için paylaştık.
Folat değeri nedir? Folat (Folik asit) yüksekliği veya düşüklüğünün nedeni nedir? Folat değer aralığı kaç olmalıdır?
12 Mayıs 2020 Salı
Folat vitamin grupları arasında yer almaktadır. Genel olarak folik asit ile karıştırılsa da Folat ve folik asit arasında farklar vardır. Folat 1940’lı senelerde keşfedilmiş bir vitamindir. Peki, Folat değeri nedir? Folat yüksekliği veya düşüklüğünün nedeni nedir? Folat değer aralığı kaç olmalıdır? Folat vitamininin vücutta çeşitli görevleri nelerdir? İşte folat hakkında sorulan soruların cevapları ve folat ile ilgili bilgiler.
Gran nedir? Gran değeri kaç olmalı? Gran değeri yüksekliği veya düşüklüğünün nedeni nedir? Gran (Granulosi̇t) değerini düşürmek veya yükseltmek için ne yapılmalı?
12 Mayıs 2020 Salı
Vücutta önemli bir savunma mekanizması gösteren granülosit bir kan hücresidir. Vücudun farklı yerlerinde bulunabilir ve özellikle pek çok dış etmene karşı ciddi bir koruma oluşturur. Sağlık alanında uzmanların kullandığı bu terim pek çok kişi tarafından da merak ediliyor. Peki, Gran nedir? Gran değeri kaç olmalı? Gran değeri yüksekliği veya düşüklüğünün nedeni nedir? Gran (Granulosi̇t) değerini düşürmek veya yükseltmek için ne yapılmalı? İşte detaylar.
Hemoglobin (HB) nedir? HB tahlillerinde değer aralığı kaç olmalı? HB yüksekliği veya düşüklüğünün nedeni nedir?
12 Mayıs 2020 Salı
Alyuvarlarda bulunan hemoglobin demirlere bağlanarak oksijeni taşıyan bir proteindir. Akciğerlere giren oksijen kanda bulunan alyuvarlar üzerindeki hemoglobine yapışırlar ve kan yolu ile bu oksijen diğer dokulara taşınır. Hemoglobin değeri kan testlerinde Hb değeri ile ölçülür. Hemoglobin (HB) nedir? HB tahlillerinde değer aralığı kaç olmalı? HB yüksekliği veya düşüklüğünün nedeni nedir? İşte cevaplar.
HCT nedir? HCT değer aralığı kaç olmalı? HCT yüksekliği veya düşüklüğü ne demek? HCT (Hematokrit) değerini düşürmek veya yükseltmek için ne yapılmalı?
12 Mayıs 2020 Salı
Birçok farklı sebepten dolayı kan testleri yapılabilmektedir. Özellikle hemogram üzerinden yani kan sayımı ile farklı hastalıklar ortaya çıkarılabilmektedir. Bu testlerin içerisinde HCT testi de yer almaktadır. Peki, HCT nedir? HCT değer aralığı kaç olmalı? HCT yüksekliği veya düşüklüğü ne demek? HCT (Hematokrit) değerini düşürmek veya yükseltmek için ne yapılmalı? İşte detaylar.
MCH yüksekliği veya düşüklüğü nedir? Kanda MCH değer aralığı kaç olmalı? MCH değerini düşürmek veya yükseltmek için ne yapılmalıdır?
11 Mayıs 2020 Pazartesi
Tam kan sayımı testlerinde alınan değerlerden birisi MCH’dir. MCH değeri kan hücreleriyle ilgili olarak oldukça önemli olan ve mutlaka değerlendirilmesi gereken bir değerdir. MCH açılımının Türkçe anlamı ise “ortalama korpusküler hemoglobin” şeklindedir. MCH yüksekliği veya düşüklüğü nedir? Kanda MCH değer aralığı kaç olmalıdır? Düşürmek veya yükseltmek için ne yapılmalıdır? İşte MCH ile ilgili bilgiler.
MCHC yüksekliği veya düşüklüğü nedir? Kanda MCHC değer aralığı kaç olmalıdır, düşürmek veya yükseltmek için ne yapılmalıdır?
11 Mayıs 2020 Pazartesi
Bir kişinin anemi yani kansızlık rahatsızlığına sahip olup olmadığını, eğer anemi ise hangi türdeki anemiye sahip olduğunu ve anemi oluşmasındaki altta yatan sebebin ne olduğunu bulabilmek için yapılan testlerden biri MCHC testidir. MCHC yüksekliği veya düşüklüğü nedir? Kanda MCHC değer aralığı kaç olmalı? Düşürmek veya yükseltmek için ne yapılmalıdır?. İşte tüm sorulan cevaplarını sizler için derledik.
MCV nedir? MCV düşüklüğü ve yüksekliği nedir? Kanda MCV değer aralığı kaç olmalı?
11 Mayıs 2020 Pazartesi
MCV, kan testlerinde sonucu ve değerleri ortaya koyulan bir çeşit kan testi türüdür. Bu test hekimler tarafından istendiğinde kişinin kan hücreleri ile ilgili değerler ortaya koyulur. Bazı nedenlere bağlı olarak değerlerde bir düşüş ve artış söz konusu olabilir. Bu değerlerdeki her düşüş ve yükseliş kişinin yaşına da bağlı olarak bazı durumları ortaya koyar. Yazımızda MCV değerleri ile ilgili tüm detayları ve yükseliş ile azalış durumlarının hangi nedenlere bağlı olduğunu derledik.
Monosit (MO, MON, MONO) yüksekliği veya düşüklüğünü nedir? Kanda MO değer aralığı kaç olmalı? Monosit değerini düşürmek için ne yapılmalı?
11 Mayıs 2020 Pazartesi
Monositler (MO, MON, MONO) vücudun önemli yapı taşlarındandır. Özellikle bağışıklık sistemi açısından büyük önem taşıyorlar. Vücuda saldıran bulaşıcı organizmalar ve kanser hücreleriyle savaşarak onları tamamen yok etme görevi de üstlenirler. Monosit değer aralığı, yükseltmek ve düşürmek için ne yapmanız gerektiğini öğrenip, bağışıklık sisteminizi koruyabilirsiniz. Monositler hakkında bilmeniz gereken bilgileri sizler için derledik.
MPV yüksekliği veya düşüklüğünü nedir? Kanda MPV değer aralığı kaç olmalı?
11 Mayıs 2020 Pazartesi
Birçok farklı hastalığın ortaya çıkarılabilmesi noktasında kan değerinin ölçülmesi büyük öneme sahip. Özellikle kan tahlilleri birçok farklı değerin anlaşılması noktasında önemli bir potansiyel teşkil etmektedir. Bu doğrultuda bazı değerlerin yüksek olup olmadığı ele alınacak hemogram yani kan sayımı üzerinden gerçekleşmektedir. Peki, Mpv yüksekliği veya düşüklüğünü nedir? Kanda MPV değer aralığı kaç olmalı? Düşürmek veya yükseltmek için ne yapılmalı? İşte detaylar.