MENÜ

Gomis neden oynadı?

Ünlü kalp cerrahlarından Prof. Dr. Sönmez, “İstirahat etmesi lazımdı” derken, kardiyoloji uzmanı Şener de, “Eğer vazovagal senkop ise, devam etmemesi gerekirdi” yorumunu yaptı. Nöroloji uzmanı Prof. Dr. Karadeniz de, bu durum karşısında istirahatini istemek için doktor olmaya bile gerek olmadığını ifade etti.

Gomis neden oynadı?

Galatasaray'ın yıldız forveti Bafetimbi Gomis’in Kasımpaşa maçının 7. dakikada bayılması ve üç dakika sonra oyuna dönüp maçı tamamlaması Avrupa basınında şaşkınlıkla karşılandı. Avrupa basınının bu eleştirileri karşısında Gomis’in devam etmesine uzmanlarımız ne diyordu?

İlk olarak Türkiye’nin en ünlü kalp cerrahlarından Prof. Dr. Bingür Sönmez yorum yaptı, “Kenara alınması gerekirdi. İstirahat etmesi lazımdı. Arkasından daha ağır bir atak gelebilirdi. Ancak kardiyolojik bir konu” diyerek bu konuda sözü Memorial Hastanesi kardiyoloji uzmanı Deniz Şener’e bıraktı.

Şener, neden bayıldığı konusunda bir bilgisi olmadığı için konuya genel bir bakış açısı getirdi, “Eğer vazovagal senkop ise devam etmemesi gerekirdi. Eğer bu teşhis doğru ise dikkat, konsantrasyon ve fizik güçte eksiklik oluşur. Belki bir epilepsi (sara nöbeti) var. Bunun böyle olup olmadığını da bilmiyoruz. Kalp ritm bozukluğu var mı, bilmiyoruz. Senkop ne olduğu detaylı incelenip değerlendirilmesi gerekir. Vazavogal senkop tansiyon düşüklüğüdür. Bu durum ortaya çıktıysa istirahat tavsiye edebiliriz. Bu stresten kaynaklanan bir sorun değil, yapısal bir sorun. İnsanın susuz kalması bile bunu tetikleyebilir” ifadelerini kullandı.

Puan durumu - Süper Lig 25. hafta güncel puan durumu ve maç sonuçları

Çok neden var

Nöroloji uzmanı Prof Dr. Derya Karadeniz de şu ifadeleri kullandı:

“Hasta bir bütündür. Vazovagal tekrarlama sayısına dayanarak tanı konulabilir. Hastaya göre karar verilebilir. Bir sürü düşme nedeni baygınlık nedeni var. Nedenini bilmeden, adını koymadan ne tedavi yapılır ne de mesleği ile ilgili bir hükme varılabilir. Risk olmayan baygınlık da vardır. Ancak saha içindeki bu durum karşısında istirahat etmesini istemek için doktor olmaya gerek yok.”

Yok böyle şampiyonluk!

‘Oynamasına izin verildi’

Bafetimbi Gomis’in Kasımpaşa maçında yaşadığı baygınlık Avrupa basınında da yakından izlendi. Özellikle İngiltere’de Gomis’in yaşadığı sıkıntıya geniş yer verildi.

Daily Mail Gazetesi, “Eski Swansea’li Gomis maçta baygınlık geçirdi ama daha sonra oynamasına izin verildi” dedi. İlginç detay ise ‘izin verildi’ kısmının büyük harflerle yazılması oldu. The Sun Gazetesi de benzer yerden görerek, “Asıl şaşırtıcı olay, Gomis’in bayılmasına rağmen oyuna devam etmesine izin verilmesiydi” diye yazıldı.

Derbi hesabı şaştı

Daily Mirror, “Maçın en dikkat çeken detayı, bayılan Gomis’in 90 dakika sahada kalması oldu” yorumu yapıldı. Ülkesi Fransa’da da Gomis’in sakatlığı takip edildi.

Ünlü L’Equipe Gazetesi, “Daha önce birkaç kez bu sıkıntıyı yaşayan Gomis yine aynı sıkıntıyı yaşadı. Buna rağmen oyunda sonuna kadar kaldı” yazıldı.

Kaynak: Skorer

Dön artık Fernando!

Haberin Devamı
YORUM YAZ