SON DAKİKA! Galatasaray ve Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi play-off rakipleri belli oldu!

Galatasaray ve Fenerbahçe için Avrupa'da kura günü geldi çattı. UEFA Şampiyonlar Ligi play-off turunda mücadele edecek Galatasaray ve Fenerbahçe'nin rakipleri belli oldu. Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi play-off turunda İsviçre'den Young Boys ile karşılaşacak. Diğer bir temsilcimiz Fenerbahçe ise, Lille'i elemesi halinde Şampiyonlar Ligi play-off turunda Slavia Prag - Union SG eşleşmesinin kazananı ile karşılaşacak.

SON DAKİKA! Galatasaray ve Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi play-off rakipleri belli oldu!

2023-2024 Süper Lig sezonunu şampiyon olarak tamamlayan Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi play-off turunda mücadele edecek.

Haberin Devamı

Öte yandan Jose Mourinho yönetimindeki Fenerbahçe İsviçre’nin Lugano takımını iki maçta da mağlup ederek adını 3. ön eleme turuna yazdırmış ardından Fransa'dan Lille ile eşleşmişti. Sarı-lacivertliler, Lille engelini geçtiği takdirde adını play-off turuna yazdıracak.

GALATASARAY VE FENERBAHÇE'NİN RAKİBİ BELLİ OLDU!

-Şampiyonlar Ligi'ne play-off turundan katılan temsilcimiz Galatasaray , İsviçre'den Young Boys ile eşleşti.

-Fenerbahçe/Lille galibi - Slavia Prag/Union Saint Gilloise galibiyle gruplara kalma mücadelesi verecek.

İSVİÇRE TAKIMLARIYLA 17 MAÇ

Galatasaray, İsviçre takımlarına karşı daha önce 17 maça çıktı. Bu karşılaşmalardan 11 galibiyet, 2 beraberlik ve 4 mağlubiyet aldı. Galatasaray'ın Avrupa kupaları tarihinde en fazla temsilcisini mağlup ettiği ülke İsviçre. 

Haberin Devamı

YOUNG BOYS SEZONA KÖTÜ BAŞLADI

Galatasaray’ın eşleştiği Young Boys, Ligde oynadığı ilk 4 maçta; 3 mağlubiyet, 1 beraberlik aldı ve sonuncu sırada bulunuyor. Fenerbahçe’nin elediği Lugano ise aynı ligde lider durumda.

Fenerbahçe, Lille maçı hazırlıklarını tamamladı

GEÇEN SEZONDA DA KARŞILAŞTILAR

Fenerbahçe olası rakibi Union Saint Gilloise ile geçen sezon da karşı karşıya gelmişti. Belçika'da oynanan ilk maçı 3-0 alan  Fenerbahçe, evinde oynadığı ikinci maçta 1-0 mağlup olmuştu. Ancak Belçika'da oynanan maçta 3 farklı aldığı galibiyetle avantajı bulunan Fenerbahçe, UEFA Konferans Ligi'nde çeyrek final biletini cebine koymuştu.

KADRO DEĞERLERİ

Galatasaray'ın mevcut kadro değeri 210.7 milyon Euro iken, rakibi Young Boys'un kadro değeri 63.7 milyon Euro.
Fenerbahçe kadro değeri 252.3 milyon Euro. Play-off'a kalma mücadelesi için karşı karşıya geleceği Lille'in kadro değeri 243.5 milyon Euro.Sarı-lacivertlilerin Lille'i elemesi halinde olası rakipleri olacak Slavia Prag'in kadro değeri 87.8 milyon Euro iken, Union SG'nin 86.9 milyon Euro.

PLAY-OFF MAÇLARI NE ZAMAN?

Play-off turundaki ilk maçlar 20 veya 21 Ağustos tarihinde oynanacak. Rövanş müsabakaları 27-28 Ağustos tarihlerinde oynanacak. 

Şampiyonlar Ligi Grup kuraları ise 29 Ağustos tarihinde çekilecek. Grup'taki ilk karşılaşmalar ise 17-19 Eylül tarihinde oynanacak.

 

YORUM YAZ