Sinan Kaloğlu'ndan Young Boys - Galatasaray maçına teknik bakış: Şifre merkez!

Galatasaray, Şampiyonlar Ligi Play-Off Turu ilk maçında deplasmanda karşılaştığı Young Boys'a 3-2 mağlup oldu. 'Teknik Bakış' köşemizde Türk futbolunun deneyimli isimlerinden teknik direktör Sinan Kaloğlu, Galatasaray'ın mağlubiyetiyle sona eren mücadeleyi değerlendirdi.

Sinan Kaloğlu'ndan Young Boys - Galatasaray maçına teknik bakış: Şifre merkez!

İsviçre’de gece kâbus gibi başladı. Önce Jelert, Abdülkerim ve Muslera’nın hatasından gelen ilk gol, ardından yine Abdülkerim ve Muslera’nın hatasıyla farkın ikiye çıkması, moralleri alt üst etti.

Haberin Devamı

İkinci yarıda Batshuayi’nin girmesiyle oyunun seyri değişti. Fener’in eski santrforu, üst üste attığı 2 golle Aslan’a hayat verdi. Tam işler yoluna girmişken Abdülkerim’den kritik bir hata daha geldi. Penaltıya sebebiyet veren Abdülkerim takımını 10 kişi bırakırken Young Boys yeniden öne geçti ve maçı 3-2 kazandı. Rövanş haftaya İstanbul’da; Şampiyonlar Ligi için kazanmaktan başka çare kalmadı.

OKAN BURUK'TAN İKİ DEĞİŞİKLİK

Galatasaray’da teknik direktör Okan Buruk, Konyaspor maçına göre 2 değişiklik yaptı. Bu müsabakada Kaan Ayhan ve Leo Dubois yerine Elias Jelert ile Derrick Köhn şans buldu. Buruk, geçtiğimiz sezon UEFA Avrupa Ligi’nde oynanan Sparta Prag maçının ardından aldığı 2 maçlık cezadan dolayı bu maçta sahadaki yerini alamadı. Maçı tribünden takip eden 50 yaşındaki teknik adam, rövanş mücadelesinde de sahada olamayacak. Sarı-Kırmızılılar’ın deneyimli futbolcusu Kaan Ayhan da aynı maçta gördüğü kırmızı karttan dolayı bu maçın kadrosunda yer almadı.

Haberin Devamı

Sinan Kaloğlundan Young Boys - Galatasaray maçına teknik bakış: Şifre merkez

BARIŞ ALPER SON ANDA!

Sarı-Kırmızılı ekibin yıldızı Barış Alper Yılmaz, yaşadığı gıda zehirlenmesi sebebiyle kısa bir süre takımdan uzak kalmıştı. 24 yaşındaki kanat oyuncusu, kampta da yer almazken, özel uçakla İsviçre’ye gitti. Milli oyuncu, sürpriz bir şekilde dün akşam ilk 11’de yer aldı. Barış, sahada gösterdiği performans ile beklentilerin altında kaldı.

Sinan Kaloğlundan Young Boys - Galatasaray maçına teknik bakış: Şifre merkez

BATSHUAYI FARK YARATTI

Yaz transfer döneminde takıma katılan Michy Batshuayi, kısa sürede Sarı-Kırmızılı forma altında fark yarattı. İlk resmi maçına Süper Kupa’da Beşiktaş karşısında çıkan yıldız forvet, skora katkı yapamamıştı. Ligde ise Hatayspor mücadelesinde sonradan oyuna giren 30 yaşındaki futbolcu, son dakikalarda attığı golle zaferi getirmişti.

Konya maçını boş geçen tecrübeli oyuncu, Young Boys karşısında da ikinci yarıda sahne aldı. İsviçre ekibi karşısında Aslan, pozisyon bulmakta ve üretken olmakta bir hayli zorlanıyordu. Batshuayi, oyuna girdiği sırada Galatasaray, 2-0 gerideydi. 66. ve 72. dakikalarda rakip fileleri havalandıran Belçikalı, skora dengeyi getirdi. Ancak Sarı-Kırmızılılar, Young Boys’un attığı 3. gole engel olamadı. Fakat 30 yaşındaki santrfor, gösterdiği performans ile Galatasaray’ın tur umutlarını sürdürmesini sağladı.

Haberin Devamı

Sinan Kaloğlundan Young Boys - Galatasaray maçına teknik bakış: Şifre merkez

KEREM AKTÜRKOĞLU YİNE SAHNEDE

Adı gönderilecekler arasında yer alan Kerem Aktürkoğlu, son oynanan Konyaspor mücadelesinde 1 gol ve 1 asist ile yıldızlaşmıştı. 25 yaşındaki kanat oyuncusu, bu kez Young Boys karşısında vasatın üstüne çıkamazken, son anda skora katkı verdi. Kerem, Batshuayi’nin 2. golü öncesinde pası veren isim oldu.

Sinan Kaloğlundan Young Boys - Galatasaray maçına teknik bakış: Şifre merkez

SAVUNMA ADETA DÖKÜLDÜ

Sarı-Kırmızılılar’da Süper Kupa’da Beşiktaş ile birlikte başlayan savunma kâbusu dün akşam da devam etti. Gabriel Sara, bir türlü Galatasaray’a uyum sağlayamadı. Brezilyalı futbolcu, forma şansı bulduğu bölümde fark yaratamadı. İki sezondur savunmadaki istikrarı ile fark yaratan Abdülkerim Bardakçı ve Victor Nelsson da beklentilerin çok altında kaldı. Yeni transfer Jelert de heyecan yaratan ve gelecek vadeden isimlerden biriydi. Bu arada beklenmedik golleri kalesinde gören Muslera da yaşadığı sakatlık sebebiyle ikinci yarının başında yerini Günay Güvenç’e bıraktı.

Haberin Devamı

PENALTI YAKTI

Galatasaray, dün akşam Young Boys karşısında güzel bir geri dönüşe imza attı ama Abdülkerim’in penaltısına takıldı. 6 dakika içerisinde 2-0’dan 2-2’yi bulduğu maçta penaltıyla 86. dakikada geri düştü. Darian Males’in ceza sahası içinden çektiği şutta Abdülkerim Bardakcı’nın topa elle müdahalesi olduğu gerekçesiyle VAR hakemi Christian Dingert, hakem Daniel Siebert’e izleme tavsiyesinde bulundu. Pozisyonu monitörden inceleyen Siebert, penaltı noktasını gösterdi ve ilk yarıdan sarı kartı olan Abdülkerim Bardakcı, ikinci sarı kartla kırmızı kart gördü. 86. dakikada topun başına gelen Filip Ugrinic, skoru 3-2’ye getirdi.

Sinan Kaloğlundan Young Boys - Galatasaray maçına teknik bakış: Şifre merkez

SİNAN KALOĞLU'NDAN TEKNİK BAKIŞ: ŞİFRE MERKEZ!

Türk futbolunun deneyimli isimlerinden olan teknik direktör Sinan Kaloğlu, Galatasaray ile Young Boys arasında oynanan Şampiyonlar Ligi Play-Off Turu ilk maçını değerlendirdi.

Rakibin merkez savunma oyuncuları ağır. Ciddi pozisyonlar savunma arkası koşulardan geldi. Merkez üzerine çalışarak turu rahat geçebiliriz. İkinci maç için umutsuzluğa kapılmaya gerek yok. Ancak rakibin agresifliğinin ve ikili mücadele gücünün üzerine çıkılması gerek

"Maçı ilk yarı ve ikinci yarısı olarak ayırmak gerek. İlk yarı kesinlikle çok kötü bir Galatasaray izledik. Young Boys, ön ve orta alan baskısıyla başladı. Bu da Galatasaraay’ın geriden oyun kurmasını engelledi. Çıkarken kaptırılan topta da erken golü yedik. Oyunun her alanında rakibin baskısı devam etti. Suni çim de eklenince bir türlü oyun kuramadık. Rakibin bek oyuncuları oyunun çok içindeydi. Bu da bizim savunma dengemizi çok bozdu. Savunmanın komple uyumsuz olduğu bir gece. Nelsson ve Abdülkerim formsuz, Köhn kademelerde çok yavaş. Jelert ise hazır değil. Rakip de onun üstüne uzun toplara çalıştı ve ikinci golü de böyle buldu. İkili mücadelelerde sert, oyunda da çok koşan, atletik yapısını kullanan rakip istediğini aldı ilk devre. Topu yere indirip hızlı paslarla oyunun yönünü değiştirebilsek farklı olabilirdi. Ancak o kadar oyuna giremedik ki sonuç daha da kötü bir hal alabilirdi. İkinci yarıda ise Mertens’e dönen bir oyun vardı. Ziyech girişi elbette önemli ama farklı bir formül denenebilirdi."

Haberin Devamı

Sinan Kaloğlundan Young Boys - Galatasaray maçına teknik bakış: Şifre merkez

'Günay ve kırılma anı'

"İki tane kırılma anı vardı ikinci 45’te. Biri Günay’ın dokunduğu ve direkte patlayan top, ikincisi de Bats’ın oyuna girişi. Etkili vuruşlarıyla böylesine kötü bir günde 2-2’yi bulmamızı sağladı. Ama Abdülkerim’in şanssızlığı devam etti ve penaltı kırmızı kart. Umutlar artık ikinci maçta. Daha agresif bir Galatasaray bekliyoruz tabi. Topu daha fazla yere indirecek bir anlayış sonuca ulaşabilir. Özellikle rakibin merkez savunma oyuncuları ağır. Ciddi pozisyonlar savunma arkası koşulardan geldi. Merkez üzerine çalışarak turu rahat geçebiliriz. İkinci maç için umutsuzluğa kapılmaya gerek yok. Ancak rakibin agresifliğinin ve ikili mücadele gücünün üzerine çıkılması şart."

Sinan Kaloğlundan Young Boys - Galatasaray maçına teknik bakış: Şifre merkez

 

YORUM YAZ