Performansıyla parmak ısırtıyor! Kerem Aktürkoğlu, Benfica'ya gider gitmez başardı

Galatasaray'dan ayrılarak Portekiz macerasına adım atan ve Benfica kariyerine harika bir başlangıç yapan Kerem Aktürkoğlu, yeni takımında eylül ayının en güzel golüne imzasını attı.

Milli futbolcu Kerem Aktürkoğlu, Galatasaray'da geçirdiği en başarılı sezonun ardından Portekiz'in dev kulübü Benfica'ya yaz transfer döneminin son gününde imzasını attı. Eylül 2020'de Galatasaray'a katılan Kerem, 179 resmi maçta forma giyerek 46 gol kaydetti ve sarı-kırmızılı takımın en etkili hücum oyuncularından biri haline geldi. Kerem Aktürkoğlu'nun Benfica'ya transferi, Galatasaray'a önemli bir mali getiri sağladı. Sarı-kırmızılı kulüpten yapılan açıklamaya göre, Benfica bu transfer için 12 milyon Euro ödeyecek. Ayrıca Portekiz ekibi, Kerem'in gelecekte başka bir kulübe transferi durumunda elde edilecek karın yüzde 10'unu Galatasaray'a verecek.

Haberin Devamı

"Benfica taraftarının kalbini fethetti"

Portekiz'in A Bola gazetesinin editörü Nuno Paralvas, milli futbolcu Kerem Aktürkoğlu'nun Benfica'daki performansıyla taraftarların kalbini fethettiğini söyledi. Nuno Paralvas, AA muhabirine yaptığı açıklamada, taraftarların Kerem'e büyük bir destek verdiğini belirterek "Benfica taraftarı için güzel bir sürpriz oldu. Çünkü Kerem, takımla çok fazla antrenmana çıkamadan gol atıp asistler yapmaya başladı. Şimdiden Benfica taraftarının kalbini fethetti. Onu şimdiden sevdiler. Kulüp, Kerem ve Orkun Kökçü ile ilgili bir video hazırlamıştı. YouTube'da bulmak mümkün. Benfica'daki ilk maçında Luz Stadı'ndaki atmosferden etkilendiğini söylüyordu. Kerem bir gol atmıştı, Orkun ise asist yapmıştı. Stattaki 60 bin taraftar onu ayakta alkışlıyordu. Tribündeki babası için de duygusal anlardı. Bu bize onun buradaki tecrübesi hakkında ve taraftarların onunla ilgili düşünceleri hakkında fikir veriyor." diye konuştu.

Haberin Devamı

Performansıyla parmak ısırtıyor Kerem Aktürkoğlu, Benficaya gider gitmez başardı

"Türkiye'nin en iyi oyuncusuydu"

Kerem'in Benfica'ya geldikten sonra kısa sürede başarılı performans sergilemesinin kendisi için sürpriz olduğunu kaydeden Paralvas, "Portekiz'de Benfica formasıyla büyük bir etki yarattı. Çoğu insanın onu iyi tanıdığını sanmıyorum. Çünkü Süper Lig'i Premier Lig ve LaLiga'yı takip ettiğimiz gibi takip edemiyoruz. Çoğu kişi Manchester United'a karşı performansını ve Portekiz önünde 2024 Avrupa Şampiyonası'nda sergilediği performansı hatırlayacaktır. 3-0'lık yenilgiye rağmen Türkiye'nin en iyi oyuncusuydu." ifadelerini kullandı. Paralvas, Benfica'nın Kerem Aktürkoğlu transferi için Galatasaray'a ödediği 12 milyon Euro bonservis bedeliyle iyi bir anlaşma gerçekleştirdiğini ifade etti.

Eylül ayının en güzel golü! 

Kerem Aktürkoğlu, performansıyla dikkatleri üzerine çekmeye devam ediyor. 30 Eylül 2024 tarihinde Santa Clara ile oynanan maçta attığı gol, Benfica'da eylül ayının en güzel golü olarak seçildi. Kerem'in bu golünde asist, milli takımın diğer yıldızı Orkun Kökçü’den gelmişti.

4 maçta 5 gole katkı

Benfica forması altında gösterdiği başarılı grafikle öne çıkan milli futbolcu, çıktığı 4 maçta 3 gol atıp, 2 asist yaparak etkileyici bir performans sergiledi.

YORUM YAZ