Oyunculara sebebi açıkladı! Young Boys-Galatasaray maçında çalınan penaltının perde arkası

Young Boys-Galatasaray maçında Abdülkerim Bardakcı'nın eline çarpan topta verdiği penaltı kararı büyük tepki gören Alman hakem Daniel Siebert’in, vücuttan seken topa neden penaltı çaldığını oyunculara açıkladığı öğrenildi.

Oyunculara sebebi açıkladı! Young Boys-Galatasaray maçında çalınan penaltının perde arkası

UEFA Şampiyonlar Ligi’ne Play-Off turundan dahil olan Galatasaray, dün akşam ilk maçta İsviçre ekibi Young Boys’a konuk oldu. Young Boys; 4. ve 45+4. dakikalarda Monteiro’nun golleriyle ilk yarıyı 2-0 önde kapattı. 66. dakikada oyuna giren Batshuayi, 1 dakika içinde golünü attı. 72. dakikada bir kez daha gol bulan Batshuayi maça 2-2 eşitliği getirdi. 84. dakikada Abdülkerim Bardakcı, VAR uyarısıyla gelen kararla ikinci sarı karttan kırmızı kart gördü.

Haberin Devamı

KEREM'DEN OLAY AÇIKLAMA!

Abdülkerim yaktı!

Galatasaray, dün akşam Young Boys karşısında güzel bir geri dönüşe imza attı ama Abdülkerim’in penaltısına takıldı. 6 dakika içerisinde 2-0’dan 2-2’yi bulduğu maçta penaltıyla 86. dakikada geri düştü. Darian Males’in ceza sahası içinden çektiği şutta Abdülkerim Bardakcı’nın topa elle müdahalesi olduğu gerekçesiyle VAR hakemi Christian Dingert, hakem Daniel Siebert’e izleme tavsiyesinde bulundu. Pozisyonu monitörden inceleyen Siebert, penaltı noktasını gösterdi ve ilk yarıdan sarı kartı olan Abdülkerim Bardakcı, ikinci sarı kartla kırmızı kart gördü. 86. dakikada topun başına gelen Filip Ugrinic, skoru 3-2’ye getirdi.

Oyunculara sebebi açıkladı Young Boys-Galatasaray maçında çalınan penaltının perde arkası

Abdülkerim Bardakçı, kırmızı kart gördüğü için rövanşta yok.

Haberin Devamı

'Talihsiz bir penaltı'

Galatasaraylı Berkan Kutlu, karşılaşmanın ardından açıklamalarda bulundu. Berkan, “Maça kötü başladık. İkinci gol bizi demoralize etti. İkinci yarı iyi bir geri dönüş yaptık. Talihsiz bir penaltı oldu. Biz bu turu İstanbul’da inşallah geçeriz, gülen taraf biz oluruz. Nerede görev verirse hocamız oradayız. Çalışmaya devam” ifadelerini kullandı.

Young Boys - Galatasaray maçı (VİDEO)

İşte o düdüğün perde arkası!

Alman hakem Daniel Siebert’in, Abdülkerim’in eline çarpan topta penaltıya hükmedip tecrübeli oyuncuyu ikinci sarıdan atması, Galatasaray cephesinde büyük tepkiyle karşılandı.

Oyunculara sebebini açıkladı: 'Çünkü gol olma ihtimali vardı'

Sarı-Kırmızılı oyuncuların son düdüğün ardından Siebert’e, “Nasıl olur da vücuttan sekerek ele çarpan topa penaltı verirsiniz? Dünyanın hiçbir yerinde buna penaltı çalınmaz” diye çıkıştığı ortaya çıktı. Siebert’in de Galatasaraylı oyunculara, “Çünkü o pozisyonda topun kaleye gitme ve gol olma ihtimali vardı. Bu yüzden bu pozisyon dünyanın her yerinde sarı kart ve penaltıdır” cevabını verdiği öğrenildi.

Oyunculara sebebi açıkladı Young Boys-Galatasaray maçında çalınan penaltının perde arkası

'Azeri hakem versinler'

Okan Buruk da maç sonundaki basın toplantısında, İsviçre’den bir rakibe karşı Alman hakem verilmesini sert dille eleştirip, “O zaman rövanşa da Azeri hakem bekliyoruz” ifadesini kullanmıştı.

YORUM YAZ