Okan Buruk, Galatasaray'da dalya dedi! Kısa sürede büyük başarılar...

Galatasaray'ın hocası Okan Buruk, Galatasaray’ın başında çıktığı 100. maçta zafere uzanmayı bildi. Genç teknik adam, henüz ilk dalyasını yapmış olmasına rağmen bu kısa sürede 2 lig ve bir de Süper Kupa kazandı.

Okan Buruk, Galatasaray'da dalya dedi! Kısa sürede büyük başarılar...

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk bir önceki Hatayspor maçı 11’inden 3 değişiklikle karşılaşmaya başladı. Üst solunum yolundan enfeksiyon geçirdiği açıklanan Derrick Köhn’ün yanı sıra Hakim Ziyech ve Kerem Demirbay bu maçın 11’inde yer almadı.

Haberin Devamı

Okan Buruk, bu oyuncuların yerine Kaan Ayhan, Gabriel Sara ve Kerem Aktürkoğlu’nu sahaya sürdü. Bu arada Yeşil-Beyazlılar ile oynanan mücadelenin 50 yaşındaki teknik adam için özel bir anlamı da bulunuyordu. Kısa süreli kariyerine 2 lig ve 1 de Süper Kupa olmak üzere toplamda 3 kupa sığdıran genç teknik adam, dün Cim Bom’un başında 100. kez sahaya çıkıp, ‘Dalya’ dedi. Buruk, bu özel akşamda zafere uzanmasını bildi.

‘Her maç şampiyonluk maçı’

Bu arada maçtan önce Galatasaray kariyeriyle ilgili açıklamalarda bulunan Buruk, şu ifadeleri kullanmıştı: “Burada olmaktan dolayı mutluyum. İlk gün nasıl heyecanlıysam hâlâ aynı şekilde heyecanlıyım. İki şampiyonluk yaşadık iki senede, bu benim kariyerim için çok önemli, Galatasaray için çok önemli. Benim bunu yaşamış olmam altyapıdan yetişen bir futbolcu olarak teknik adam olarak bunu yaşamak çok değerli. Nice şampiyonluklar için dua ediyorum. Her maç şampiyonluk maçı.”

Haberin Devamı

Sara siftah yaptı

Galatasaray’ın, Norwich City’den 18 milyon Euro karşılığında renklerine bağladığı Gabriel Sara, Sarı-Kırmızılı formayı ilk olarak geçen hafta Hatayspor maçında giydi. İkinci yarıda oyuna dahil olan Brezilyalı, sahada kaldığı süre içerisinde oyuna hareket getirmişti.

Okan Buruk, Galatasarayda dalya dedi Kısa sürede büyük başarılar...

25 yaşındaki orta saha oyuncusu, dün akşam da ilk kez ilk 11’de yer aldı. 66. dakika sahada kalan Sara, forma bulduğu bölümde elinden geleni yaptı. Genç futbolcu, 37 pas atarken, 2 kez ikili mücadele kazandı. Çıktığı tek hava topunda geçit vermeyen Sara; bir isabetli orta yaparken, bir de şut pası verdi.

YORUM YAZ