Galatasaray'da İbrahim Hatipoğlu'ndan VAR tepkisi: VAR ile ilgili bir sınava tabi tutulsa onu da geçemeyecek bir hakem

Galatasaray'da A takımdan sorumlu başkanvekili İbrahim Hatipoğlu, 2-1 kazandıkları Konyaspor maçından sonra açıklamalarda bulunurken VAR kararıyla iptal edilen üçüncü gollerine ilişkin görüşlerini paylaştı. Mücadelede VAR olarak görev yapan Volkan Bayarslan hakkında konuşan Hatipoğlu, "VAR'daki hakem kardeşimiz, bu sezon atletik performans testlerini geçemediği için VAR'a atanmış ama ben inanıyorum ki sadece atletik performans testlerini değil VAR ile ilgili bir sınava tabi tutulsa onu da geçemeyecek bir hakem" ifadelerini kullandı.

Galatasaray, Süper Lig'in ikinci haftasında deplasmanda karşılaştığı Konyaspor'u 2-1 mağlup etti. Mücadelenin ardından Galatasaray'da A takımdan sorumlu başkanvekili İbrahim Hatipoğlu, önemli açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

'VAR İLE İLGİLİ SINAVA TUTULSA ONU DA GEÇEMEYECEK BİR HAKEM'

Karşılaşmada VAR kararıyla iptal edilen gollerine ilişkin konuşurken mücadelede VAR olarak görev yapan Volkan Bayarslan hakkındaki görüşlerini de paylaşan İbrahim Hatipoğlu, "Öncelikle her iki takımı da tebrik ediyorum. Sezon başında maçlar zor olur. Güzel bir lig maçı izledik. Hem kendi takımımızı aldıkları galibiyetten dolayı tüm oyuncularımızı, teknik heyetimizi ve özellikle de taraftarımızı kutluyorum. Bu gece muhteşemlerdi. Her zaman olduğu gibi yerlerindeydi. Aynı şekilde Konyaspor da çok iyi bir takım. İlk maçta kazanmışlardı. Bugün de iyi mücadele ettiler. Sonuçta biz kazandık. Her iki takımı da kutluyorum. Konya, bizim için özel bir yer. Geçen sene buradan şampiyon dönmüştük. Bugün tekrar galibiyetle ayrıldığımız için son derece mutluyum ama sizin de bahsettiğiniz gibi bugün çok genç bir hakemin iyi yönettiği bir maçta VAR'dan bir müdahaleyle bence performansına gölge düşürüldü. VAR'daki hakem kardeşimiz, bu sezon atletik performans testlerini geçemediği için VAR'a atanmış ama ben inanıyorum ki sadece atletik performans testlerini değil VAR ile ilgili bir sınava tabi tutulsa onu da geçemeyecek bir hakem. Hiç akıl almayacak bir şekilde bu pozisyon iptal edildi. VAR müdahalesinin hiç gerekmediği bir pozisyon. Defalarca izledik ne var diye. Fiziksel bir temasın bile olmadığı çok net bir şekilde bizim oyuncumuzun temas ettiği bir topa nasıl böyle bir VAR çağırmasıyla gol iptal edildi anlamış değiliz. Federasyon başkanımız sezon başında VAR hakemlerinin hata yapma lüksleri yok demişti. Ben de buradan federasyon başkanımızın bu VAR hakemiyle ilgili yaptırımlarını ve düşüncelerini merakla bekliyorum. Takipçisi olacağız" dedi.

Haberin Devamı

Galatasarayda İbrahim Hatipoğlundan VAR tepkisi: VAR ile ilgili bir sınava tabi tutulsa onu da geçemeyecek bir hakem

'VAR HAKEMLERİNİN TEKRAR GÖZDEN GEÇİRİLMESİ LAZIM'

VAR kadrosunun gözden geçirilmesi gerektiği yönündeki görüşünü paylaşan Hatipoğlu, "Şimdi bakın maçı kazanırsınız, kaybedersiniz bunlar çok futbolun içinde olan şeyler. Bugün maç, berabere de bitebilirdi ama o gol verilseydi bambaşka bir sonuçla buradan ayrılabilirdik. Bizi sadece rahatsız eden şey; VAR kuralları çok net ki net bir pozisyon olması lazım, hakemin görmediği bir pozisyon olması lazım ancak hepimiz gibi hakem de bizzat önünde gördüğü bir pozisyon için VAR'a çağrıldı. Sezon başında hakemlerle ilgili çok konuşmak istemiyoruz ama bugünki bence çok fahiş bir hataydı. Şimdiden sezonun kalanında problemler yaşanmaması adına VAR hakemlerinin tekrar bir şekilde gözden geçirilmesi lazım. Zaten hakemlik performansında çok başarılı olmayan bir hakemin bugün VAR'da da ne kadar hatalı bir karar verdiğini hepimiz izledik. Umarım hakemler sadece atletik performans testlerine tabii tutulmaz aynı zamanda oyunun kurallarını daha iyi bilecek şekilde testlerden geçirilirler" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

'ERTELEME UYGUN BİR KARAR OLDU'

Kendileri adına erteleme kararının uygun olduğunu belirten İbrahim Hatipoğlu, "Önümüzde çok önemli bir Avrupa haftası var. Tüm Türk takımları için gruplarda olmak son derece önemli. Biz de biliyorsunuz İsviçre'ye gidecektik. Bizim için bu erteleme kararı uygun bir karar oldu. Çünkü gittiğimiz şehir itibariyle uçuşların kolay olmadığı, gece uçuşlarının olmadığı, maçtan sonra dönemeyeceğimiz bir maçın akabinde iç sahada bir maç daha oynayacaktık. Bence tüm takımlar için sezon başlangıcında doğru bir karar oldu" dedi.

Haberin Devamı

'ŞAMPİYONLAR LİGİ MÜZİĞİNİ ÇALDIRACAĞIMIZA İNANIYORUZ'

Şampiyonlar Ligi'nin müziğini bir kez daha stadyumlarında çaldıracaklarına inandıklarını belirten Hatipoğlu, "Biraz önce söylemiştim sezon başı maçlar, çok zor geçiyor. Çünkü takımların ritim bulmaları, birbirlerine alışmaları, oyun planları... Bizim takımımızın her geçen gün yükselen bir performansı olduğunu düşünüyorum. İlk maçta da çok iyi oynamıştık ancak gol bulmakta zorlanmıştık. Bu maçta da aslında tam iyi oynadığımız, üçüncü golü bulduğumuz anda bu gol iptaliyle takım biraz daha beklenen farklı skoru ortaya koyamadı. Biz takımımıza güveniyoruz. İki eleme maçından da son derece güzel skorlarla ve mücadeleyle ayrılacağımıza, Şampiyonlar Ligi müziğini bir kez daha stadımızda çaldıracağımıza yürekten inanıyoruz" dedi.

Haberin Devamı

Galatasarayda İbrahim Hatipoğlundan VAR tepkisi: VAR ile ilgili bir sınava tabi tutulsa onu da geçemeyecek bir hakem

'ZAHA YARINDAN İTİBAREN TAKIMLA İDMANLARDA OLACAK'

Wilfried Zaha'nın transfer durumuna da değinen İbrahim Hatipoğlu, "Eray Bey, bahsetmişti dün buraya gelmeden önce. Transfer döneminde bazen bu tip şeyler olabiliyor. Oyuncunun o dönem kafası karışabiliyor veya tam antrenmanlara katılamayabiliyor. Bu, biraz teknik kadronun da tercihi. Zaha, şu anda bizim oyuncumuz. Şartlar nasıl gelişir bilmiyoruz ama yarından itibaren takımımızla birlikte idmanlarda olacak" ifadelerini kullandı.

Galatasarayda İbrahim Hatipoğlundan VAR tepkisi: VAR ile ilgili bir sınava tabi tutulsa onu da geçemeyecek bir hakem

'GALATASARAY İÇİN ÖNEMLİ BİR OYUNCU HALİNE GELECEĞİNE İNANIYORUZ'

Yeni transfer Gabriel Sara'nın performansına ilişkin soruya ise Hatipoğlu, "Ben, bir eksiği olduğunu düşünmüyorum. Sara, bizim uzun zamandır takip ettiğimiz... Scout ekibimizin uzun yıllardır aslında izledikleri bir oyuncu. Öyle 1-2 maçlık performansıyla değerlendirmek çok doğru değil. Bize çok büyük katkılar vereceğini ve Sara'nın Galatasaray için önemli bir oyuncu haline geleceğine yürekten inanıyoruz. Bugün belki skor olarak etki etmedi ama biraz daha uyumlu olduğunu, takımla pas alışverişlerinde son derece önemli katkılar verdiğini gördük. Ben, Sara'nın tüm Türkiye için önemli bir oyuncu olacağına yürekten inanıyorum" yanıtını verdi.

 

Galatasarayda İbrahim Hatipoğlundan VAR tepkisi: VAR ile ilgili bir sınava tabi tutulsa onu da geçemeyecek bir hakem

YORUM YAZ