Galatasaray'da Okan Buruk'un riskleri sonuç getirmedi! Yeni rota Avrupa ligi

Play-Off turunda Young Boys’a elenen Galatasaray, yeni formatlı Şampiyonlar Ligi’ne erken veda etti. Sarı-Kırmızılı kulüp bu vedayla birlikte 25 milyon Euro garanti geliri de elinin tersiyle itmiş oldu. Cim Bom yeni sezonda ülkemizi Avrupa Ligi’nde temsil edecek.

Galatasaray'da Okan Buruk'un riskleri sonuç getirmedi! Yeni rota Avrupa ligi

Galatasaray, Avrupa Ligi’nde... Sezona yeni formatlı Şampiyonlar Ligi’ne katılma hedefiyle başlayan SarıKırmızılılar büyük hayal kırıklığı yaşıyor. Play-Off turundaki rakibi Young Boys’a İsviçre’de 3-2 mağlup olan Aslan, kendi sahasında da tek golle yenilince Devler Ligi’ne erken veda etti. Galatasaray bu yenilgiyle beraber UEFA tarihinin en yüksek gelir vaadeden sezonunda mücadele etme fırsatını da kaçırmış oldu. Cim Bom, 36 takım arasına adını yazdırabilseydi, sadece ayak bastı ve yayın geliri gibi iki net gelir kalemiyle 25 milyon Euro’yu kasasına koyacaktı. Ligdeki performansına göre Galatasaray’ın 35-40 milyon Euro civarında bir kazanç elde etmesi de mümkün olacaktı.

Haberin Devamı

8 MAÇ OYNAYACAK

Bu müthiş geliri elinin tersiyle iten Galatasaray’ın yeni rotası Avrupa Ligi oldu. Burada da tıpkı yeni Şampiyonlar Ligi formatında olduğu gibi 36 takım yer alacak. Her takım 4’ü iç sahada 4’ü deplasmanda olmak üzere 8 takımla 8 maç yapacak. Lig sonunda ilk 8 sırada yer alan takımlar doğrudan son 16 turuna kalacak. 9-24. sıradaki 16 takım Play-Off turu oynayacak ve 8 takım daha son 16’ya yükselecek. Lig veya Play-Off aşamasında elenen takımlar Konferans Ligi’ne katılmayacak ve Avrupa’ya tamamen veda edecek.

Galatasarayda Okan Burukun riskleri sonuç getirmedi Yeni rota Avrupa ligi

SUSKUN İKİLİ

Okan Buruk’un ilk 11’de görev verdiği Batshuayi ve Icardi ikilisi, beklentilerin çok uzağında kaldı. İsviçre’deki maçta oyuna sonradan girip 2 gol atan ve tur ümitlerini İstanbul’a taşıyan Batshuayi, bu kez ileri uçta oyuna başladı, ancak istediği topları alamadı. Okan hoca 2. yarının ortalarında Bats’ı kenara alıp, Mertens’i sahaya sürdü. Batshuayi oyundan çıkana kadar bir 10 numara gibi forvet arkasında görev yapan, pas dağıtmaya çalışan Icardi de etkili olmaktan çok uzaktı. İki santrfor da form düşüklüğü yaşayınca Galatasaray hücumda varlık gösteremedi.

Haberin Devamı

BURUK’UN RİSKLERİ SONUÇ GETİRMEDİ

İsviçre’deki 3-2’lik yenilginin rövanşında tur için her yolu deneyen Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, riskli bir 11 sahaya sürdü. Aslan’ın hocası, Icardi - Batshuayi ikilisini birlikte görevlendirirken, orta sahanın merkezinde de Torreira ve Sara’yı oynatarak yine hücum ağırlıklı tercihler yaptı. Sol önde Kerem’e, sağ önde Ziyech’e şans veren Buruk, Barış’ı sağ bekte kullanıp, sol çizgideki Köhn’le beraber kenardan ofans hattını desteklemek istedi. Abdülkerim ve Sanchez’in yokluğunda ise defansın göbeği Nelsson ve Kaan’a emanetti.

Galatasarayda Okan Burukun riskleri sonuç getirmedi Yeni rota Avrupa ligi

SEBEPLERİNİ AÇIKLADI

2. yarıda sağ beke Jelert’i, sol beke Berkan’ı alan, daha sonra Kerem Demirbay ve Mertens’e de şans veren Buruk, riskli kadro tercihini, “Hücum oyuncularının çok olduğu kadroyla çıktık. İlk maçta takım savunmasını doğru yapmamıştık. Geçiş hücumlarında ilk maçta konsantrasyon kaybı bize pahalıya mal oldu. Bu kez hücum istikrarı sağlayıp, çok fazla skor üretmeyi hedefledik” sözleriyle açıkladı. Ancak istenen sonuç gelmeyince, maçı tribünde takip eden Okan Buruk büyük hayal kırıklığı yaşadı.

Haberin Devamı

SON 3 MAÇTA 3 MAĞLUBİYET

Avrupa kupalarında oynadığı son 3 maçı kaybeden Galatasaray, bu turnuvalarda Ekim 2020 - Temmuz 2021 arasındaki dönemden bu yana ilk kez üst üste 3 mağlubiyet aldı.

BARIŞ YİNE HER YERDE!

Geçen sezondan beri Aslan’ın jokeri olan Barış Alper Yılmaz, kaldığı yerden devam ediyor. Bu sezon da sağ ve sol kanatta forma giyen Milli futbolcu, Young Boys karşısında yine formundaydı. 24 yaşındaki futbolcu, ilk devrede sağ bekte forma giydi. Sarı-Kırmızılılar, ilk devre sonunda ise birtakım değişiklikler yaptı. Hâl böyle olunca Barış da sağ açığa geçti. İki mevkide de elinden geleni yapan Barış, alkışları topladı. Hem savunmada hem de hücumda durmak bilmeyen Barış Alper, Galatasaray adına sahanın en iyi isimlerinden biri olmayı başardı.

Galatasarayda Okan Burukun riskleri sonuç getirmedi Yeni rota Avrupa ligi

YORUM YAZ