Galatasaray'da Okan Buruk'tan Young Boys maçı sonrası Fenerbahçe itirafı! 'O zaman da bunu yaşadık'

Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi Play-off Turu ikinci maçında İsviçre ekibi Young Boys’a 1-0 mağlup olarak Devler Ligi’ne veda etti. Maçın ardından konuşan teknik direktör Okan Buruk, önemli açıklamalarda bulundu. Buruk, maç sonrasında maça dair sorumluluğu üstlenirken geçen sezon oynana Fenerbahçe maçına da değindi. Detaylara göz atalım...

Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi Play-off Turu ikinci maçında İsviçre ekibi Young Boys ile sahasında karşılaştı. İsviçre’de oynanan ilk maçta 3-2 mağlup olan sarı-kırmızılılar, ikinci maçta da sahadan 1-0 yenilgiyle ayrıldı. İki maçın toplamında 4-2’lik skor avantajını yakalayan Young Boys turu geçen taraf oldu. 

Haberin Devamı

Müsabakanın ardından konuşan Okan Buruk, Young Boys maçına dair şu ifadeleri kullandı:

"Hayal ettiğimiz ile maç içinde gerçekleşen örtüşmedi. Kağıt üstünden oyuncu bazında inanılmaz bir kalite farkı var. Daha iyi bir performans ortaya koyabilirdik. Geçen sene burada oynadığımız Molde maçına benzetti. Zaman zaman üstümüzde 5'er 10'ar kilo ağırlık varmış gibi hareket ettik. Baskıdan mı.. Bazen çok iyi hazırlanırsınız, bu da etkiler. Ne paslarımız ne dikine oyunumuz ne parselizasyonumuz iyiydi. Çok fazla pas hatası yapıp rakibe geçiş şansı verdik.

İkinci yarı biraz daha dengeledik, rakip kaleye gittik, pozisyon ürettik. Son bölümde daha çok rakip kalede oynadık. Maçı çevirecek pozisyonu yakaladık. Icardi'nin vuruşu rakipten döndü, o pozisyon dönüp gol oldu. İlk baştan sorumlu benim. Maça hazırlayan teknik adam, oyuncuları seçen teknik adam. Evet, birinci sorumlu benim. Oyuncularım en iyisini yapmaya çalıştı. Muhteşem bir taraftar vardı. Maçtan önce maç içinde maçtan sonra desteklediler. Onların istedikleri galibiyeti getiremedik. Üzgünüz. Ama şu da var, bu takım burada Şampiyonlar Ligi play-off oynadıysa geçen sene şampiyon olduğu için oynadı.

Haberin Devamı

Şampiyonluk ve Avrupa vurgusu...

Bu oyuncular kazandı. Yine kazanacak olan bu oyuncular. Öncelikle teşekkür etmek istiyorum. Prestijli turnuvanın içinde olamamak üzüyor ama tekrar ligdeki şampiyonluğa, Avrupa Ligi'ni kazanmayı hedefliyoruz. Bunu yapacak potansiyelimiz, gücümüz var. Şanssızlık da var. Davinson sakatlandı. Abdülkerim kırmızı kart gördü. İlk maçta Kaan yoktu. Geriden oyun kurarken çok zorlandık. Topu öne itmede, hızda Davinson'un olmaması çok büyük eksikti. Galatasaray her türlü yürümeliydi hedefine ama yapacağımız 1-2 takviyeden sonra takımımız şampiyonluk ve Avrupa için yarışacak.

Galatasarayda Okan Buruktan Young Boys maçı sonrası Fenerbahçe itirafı O zaman da bunu yaşadık

'En az 2 transfer yapacağız'

Önümüzde çok maç var. Başarılı olan iki senedir bu oyuncular. Onlara tekrar güveneceğiz başarılara gideceğiz. Antrenmanda çözümler ürettik ama maçta oyun hızımız iyi değildi. Davinson Sanchez'in olmaması kötü oldu, onu aradık. Bir maç Kaan Ayhan yoktu. Bir maç Abdulkerim Bardakcı yoktu. Savunmadan öne top taşımada zorlandık. Mauro Icardi ile 1-0 yapabilsek, başka olurdu. Ancak dönüşünde gol yedik. Oyun olarak iyi değildik. Süper Lig ve UEFA Avrupa Ligi'nde kendimize hedefler çizeceğiz. Sakat oyuncularımız dönecek. En az iki transfer yapacağız. Kafamızı kaldıracağız, daha iyisini yapacağız."

Haberin Devamı

'O zaman da bunu yaşadık'

Manchester United'ı yenen bu takım. Geçen sene Şampiyonlar Ligi'nde devam eden bu takım. Konsantrasyon eksikliği yaşadık. Rakibi kolay görürsek, sıkıntı olabiliyor. Geçen sene Fenerbahçe maçında rakip 10 kişiyken de bunu yaşadık. Bayern Münih'e çok iyi oyunlar oynadık. İki sene derbileri kazandık. Bazı maçlarda rakipler kadar istemedik, mücadele etmedik. En büyük sıkıntımız bu.

"Beşiktaş maçı sonrası Davinson Sanchez'li oyun ile Sanchez'siz oyun arasında dağlar kadar fark var. Mağlubiyetin sebebi bir oyuncu değil ama  oyun kurma anlamında işimiz çok kolaylaşıyordu. O döndükten sonra savunma hattımıza takviye düşünebiliriz. Transfer yapacağız bunu söyleyeyim tekrar."

YORUM YAZ