Galatasaray'da Okan Buruk'tan UEFA'ya hakem tepki: Beni rahatsız etti

UEFA Şampiyonlar Ligi Play-off Turu ilk maçında Galatasaray, deplasmanda karşılaştığı İsviçre ekibi Young Boys’a 3-2 mağlup oldu. Müsabakanın ardından sarı-kırmızılı ekibin teknik patronu Okan Buruk açıklamalarda bulundu.

Galatasaray'da Okan Buruk'tan UEFA'ya hakem tepki: Beni rahatsız etti

Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi play-off turu ilk maçında konuk olduğu İsviçre temsilcisi Young Boys'a 3-2 yenildi. Maçın ardından Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

Okan Buruk'un açıklamaları şu şekilde:

“Çok erken bir gol yedik. Orada yaptığımız bir hata oldu. Oyun kurarken rakibin ayağına çarpan bir top sonrası açık yakalandık. Sol bekimiz de hücumu düşünüyordu. Orada bir geçiş yedik ve kötü bir golle maça moralsiz ve rakibe moral vererek başladık. Sonrasında girdiğimiz pozisyonlarla beraberliği bulabilirdik. İlk yarının sonunda ikinci golü yedik.”

“SAVUNMADA DAHA İYİSİNİ YAPMALIYIZ”

“İkinci yarının başına Hakim Ziyech hamlesiyle başladık. Biraz daha bloklar arasında topla buluşmak istedik. Oyunu orada yönetebilecek, iyi bir ayağı oraya koymak istedik. İkinci yarıya bence daha iyi başladık. Girdiğimiz pozisyonlar vardı. Devamında da Batshuayi girdikten sonra hemen golü buldu. Sonra ikinci golü attı. Çok daha fazla gol pozisyonuna girdik ve ürettik. Bu bize ikinci maç için ümit verdi. Kendi kalitemizi doğru şekilde ortaya koyarsak, rakibe karşı çok rahat gol pozisyonuna gireceğimizi gösterdik.”

Haberin Devamı

“Bunu ikinci maçta devam ettirmemiz gerekiyor. Bu kafayla oynamamız gerekiyor. Yaptığımız hatalar, verdiğimiz pozisyonlar ve yediğimiz gollere bakarsak savunmada daha iyisini yapmamız gerekiyor. Savunmayı daha iyi yaptığımız zaman daha iyi bir ikinci maç bizi bekliyor.”

Galatasarayda Okan Buruktan UEFAya hakem tepki: Beni rahatsız etti

UEFA'YA TEPKİ

“Cezamdan dolayı tribündeydim. Tribünden seyrederken hakemi oyunu yönetmesi beni o kadar rahatsız etti ki… Hep oyunu durdurdu. İki takıma da gereksiz kartlar gösterdi. Bir kartı yazması bile yaklaşık bir dakika sürdü. Bu seviyede çok daha fazlasını hayal ediyorsunuz. İsviçre’de oynuyoruz. İsviçre’nin Alman kantonunda oynuyoruz, Alman hakem geliyor. Eskiden oyuncularımızla problem yaşamış bir hakem geliyor. Burada kötü niyet aramıyorum ama bir Azerbaycanlı hakemi maçımıza atıyorlar mı? Atamıyorlar; ama İsviçre’deki maçta Alman bir hakemi atıyorlar. Yanındaki kardeş ülkeye arabasıyla gelmiştir. Bunu çok anlayamadım. İnşallah ikinci maça da Azerbaycanlı bir hakem atarlar ve bunu eşitlemiş oluruz.”

“OYUNCULARIN KOLLARINI MI BAĞLAYACAĞIZ?”

“Ayağından eline geldi. Müdahale ederken yere atlayacaksınız ama iki kolunuzu kapatarak atlatacaksınız. Bunu bekliyorlar. Kaydığı anda otomatik olarak bir eli açılacak zaten. Diğer eline gelse farklı bir şey. Ayağına çarpıp açık olan eline gelince oyuncunun orada yapacak bir şeyi yok. Kartla cezalandırmak bence o da ağırdı. Futbol ve kurallar bazen düşündüğümüz gibi değil. Yakında oyuncuların robot olarak kollarını bağlayacağız. Kollarını bağlayarak yere atlayacaklar. Bunu çalıştıracağız artık. Buna penaltı deniyorsa, üstüne ikinci sarı kart veriliyorsa oyuncuların kollarını bağlamak gerekiyor demek ki.

Haberin Devamı

“MUSLERA YETİŞECEK”

“Nando’nun bir ağrısı var ama ikinci maça geçeceğini düşünüyorum. Bugün aldığı darbeden dolayı oyuna devam edemedi. Kaan geri dönüyor. Davinson’a bakacağız. Önümüzde 6 gün var. Onu yetiştirmeye çalışacağız. Savunmada Davinson bizim için çok önemli ve değerli. Bugün aslında bunu yine hissettik. Sağlıklı biçimde oynatma imkanımız varsa bunu düşüneceğiz. Kaan’ın dönmesi bizim için olumlu olacak. Onu hem stoperde hem sağ bekte kullanıyoruz.”

Haberin Devamı

“Taraftarımıza şunu söylemek istiyorum. Bugün burada kaybettik ama kendi sahamızda, seyircimizle birlikte bunun çok daha fazlasını yapacağız ve Galatasaray İsviçre takımlarını sever. İnşallah bunu ikinci maçta göstereceğiz. Galatasaray’ın ne kadar güçlü olduğunu ve Şampiyonlar Ligi’ni ne kadar istediğini orada göstereceğiz.”

YORUM YAZ