Galatasaray'a TFF'den kötü haber! Beşiktaş derbisi öncesi Yunus Akgün şoku...

Süper Lig'in 10. haftasında derbide Beşiktaş'ı konuk edecek Galatasaray'a kötü haber geldi. Son dönemde Sarı Kırmızılı ekibin en formda isimleri arasında yer alan Yunus Akgün, "hakaret" gerekçesiyle PFDK'ya sevk edilirken konu ile ilgili Galatasaray Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Hatipoğlu, ses getirecek açıklamalarda bulundu.

Galatasaray'a TFF'den kötü haber! Beşiktaş derbisi öncesi Yunus Akgün şoku...

Süper Lig'in 9. haftasında konuk olduğu Antalyaspor'u 3-0 mağlup eden Galatasaray'da Yunus Akgün, karşılaşmanın ardından sosyal medya hesabından gündem olan bir paylaşım yaptı.

Haberin Devamı
Antalyaspor 0-3 Galatasaray (MAÇ SONUCU)

Takım arkadaşlarıyla yaşadığı gol sevincini takipçilerine sunan yıldız solağın paylaşımında arka planda yer alan müziğin Beşiktaş'a yönelik hareket içerikli sözler barındırdığı öne sürülmüştü.

Galatasaraya TFFden kötü haber Beşiktaş derbisi öncesi Yunus Akgün şoku...

Olayın ardından Beşiktaş taraftarları, Türkiye Futbol Federasyonu’na (TFF) seslenerek, oyuncunun bu paylaşımı nedeniyle disiplin talimatlarının 41. maddesinin uygulanmasını talep etti.

Futbol disiplin talimatının 41. maddesinde şu ifadeler yer alıyor:

TFF veya mensuplarına, müsabaka görevlilerine, futbolculara, yöneticilere veya diğer ilgili kulüp ve kişilere, hakaret eden, söven, tehdit eden veya herhangi bir şekilde kişilik haklarına saldırıda bulunan ve basın ve yayın organları veya sosyal medya aracılığıyla bu eylemleri gerçekleştiren; (a) Futbolculara 2 ila 5; fiillerin müsabaka görevlilerine yönelik olması halinde ise 3 ila 7 müsabakadan men cezası.

Beşiktaş'tan gönderme

Yunus Akgün'ün bu paylaşımı sonrası Beşiktaşlı taraftarlar sosyal medyadan oyuncuya tepki gösterirken, TFF'ye çağrıda bulunarak Yunus Akgün'e yönelik yaptırım uygulanmasını talep etmişlerdi. Beşiktaş, Yunus Akgün'ün paylaşımına sosyal medya hesabı üzerinden yanıt vermiş, Mustafa Kemal Atatürk'ün "Ben sporcunun zeki, çevik ve aynı zamanda ahlaklısını severim." sözünü paylaşmıştı. Bu gönderi, Yunus Akgün'e mesaj olarak nitelendirilmişti.

Haberin Devamı

Galatasaraya TFFden kötü haber Beşiktaş derbisi öncesi Yunus Akgün şoku...

Derbi öncesi yaşanan bu olay, futbol camiasında geniş bir yankı uyandırırken, Yunus Akgün gelen tepkiler sonrası paylaşımdaki müziği kaldırdı.

PFDK'ya sevk edildi

Sosyal medyadan gelen tepkiler üzerine ilgili arka plan müziğini değiştiren Yunus Akgün ile ilgili sıcak bir gelişme yaşandı. Yunus Akgün, "hakaret" gerekçesiyle PFDK'ya sevk edildi.

TFF'den yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Galatasaray Kulübü futbolcusu YUNUS AKGÜN’ün aynı müsabaka sonrası sosyal medya hesabından (Instagram) yapmış olduğu paylaşımda yer alan “hakareti” nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı’nın 41. maddesi uyarınca 22.10.2024 tarihinden itibaren tedbirli olarak PFDK'ya sevkine karar verilmiştir.

İbrahim Hatipoğlu: Beşiktaş yöneticisi de sevk edilmeliydi

Konu ile ilgili A Spor'a açıklamalarda bulunan Galatasaray Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Hatipoğlu, “Yunus Akgün'ün PFDK'ya sevk edilmesi sipariş bir sevktir. Yine bir Avrupa kupası öncesi." dedi ve ekledi:

"Geçmişte yaşanan benzer sevklerden biriyle karşı karşıyayız. Oyuncularımın kendi fotoğrafının üstüne koyduğu tribün bestesinden böyle bir sevkin yapılması anlaşılır gibi değil. 2 gündür rakip takımın yaptığı sevk edilme isteği TFF tarafından karşılık bulunmuş. Karşı takımda bir rahatsızlık varsa başkanımıza ulaşılabilirdi. Paylaşım kaldırılabilirdi. İki kulüp arasında dostane çözülebilirdi. O zaman aynı şekilde Beşiktaş yöneticisi de sevk edilmeliydi. Videoyu gördüm. O video daha çirkin. Gördüm ve üzüldüm. Yunus Akgün bir şey söylemiyor da ayrıca. Geçmişte birçok oyuncunun videoları yayınlandı. Hiç sevk olmadı. Bu sevkin yapılması gerçekten anlaşılır gibi değil. Yunus Akgün’ün suçlu olduğunu düşünmüyoruz, umarım doğru değerlendirme yapılır. En formda oyuncumuz için algı yapıldı ve karşılık buldu. Bu durum çok üzücü."

Haberin Devamı

Galatasaraya TFFden kötü haber Beşiktaş derbisi öncesi Yunus Akgün şoku...

Geçmişte Melo ve Osayi Samuel örneği

Geçmişte Galatasaray’ın eski yıldızı Felipe Melo, küfür içerikli bir tweet’i retweet ettiği için 2 maç men cezası almış, ayrıca 13 bin lira para cezasına çarptırılmıştı. Benzer bir karar, Fenerbahçe’den Bright Osayi-Samuel için de alınmıştı. Osayi-Samuel, sosyal medya hesabında yaptığı açıklamalarda maç hakemlerine hakaret ettiği gerekçesiyle 3 maç men cezasına çarptırılmıştı.

Okan Buruk'un gözdesi! Kerem Aktürkoğlu’nu aratmayan performans

Galatasaray’da geçen sezon gönderilecekler arasında yer alan ve bu süreçte kiralık olarak da giden Yunus Akgün, beklenen patlamayı bu sezon yaptı. İngiliz ekibi Leicester City’nin 4 milyon Euro’luk satın alma opsiyonunu kullanmadığı 24 yaşındaki kanat oyuncusu, Kerem Aktürkoğlu’nun da gidişiyle beraber ilk 11’in değişilmez ismi oldu. Bu sezon Sarı-Kırmızılı forma altında 12 maçta 4 kez rakip fileleri havalandıran milli futbolcu, 1 de asist yaptı. Okan Buruk’un en güvendiği isimlerden biri olan genç oyuncu için bundan sonra gelecek teklifler de astronomik olması halinde değerlendirme altına alınacak.

Haberin Devamı

Galatasaraya TFFden kötü haber Beşiktaş derbisi öncesi Yunus Akgün şoku...

Devre arasında kalması isteniyor

Yaz transfer döneminde 10 milyon Euro’ya yakın bir teklif alınan Yunus’un satışına onay verilmemişti. Şimdi ise teknik ekip, genç oyuncunun devre arasında mutlaka takımda kalmasını istiyor. Yunus için bu doğrultuda 20 milyon Euro’nun altındaki teklifler değerlendirme altına alınmayacak.

YORUM YAZ