Fenerbahçe derbisi öncesi Galatasaray'daki son durumu değerlendirdi: Aslan, hazır ve formda!

Süper Lig'de gözler Fenerbahçe - Galatasaray derbisine çevrilmişken muhabirimiz Metin Karabaş, Kadıköy'deki zorlu maç öncesi Galatasaray'daki son durumu yazdı. Karabaş, Galatasaray'ın saha içerisindeki sorunlarını çözmüş görüntüsüne dikkat çekti.

Süper Lig'de dev derbi zamanı... Galatasaray, 6. hafta mücadelesinde deplasmanda ezeli rakibi Fenerbahçe ile karşı karşıya gelecek.

Haberin Devamı

Galatasaray, zorlu mücadele öncesinde tüm hazırlıklarını tamamladı ve derbiyi beklemeye başladı. Muhabirimiz Metin Karabaş da Sarı-Kırmızılılar'daki son durumu değerlendirdi.

Fenerbahçe derbisi öncesi Galatasaraydaki son durumu değerlendirdi: Aslan, hazır ve formda

METİN KARABAŞ: ASLAN, HAZIR VE FORMDA

Lige 5 maçını da kazanarak başlayan Galatasaray saha içi sorunları çözmüş görünüyor. Icardi ve Ziyech gibi eksiklere rağmen skor üretmekte sorun yaşamayan Buruk’un takımı son derece iştahlı. Beraberliğin kötü sayılmayacak olması da baskıyı azaltacak

"Son dönemde saha içinde ve saha dışında çalkantılı bir dönemden geçen Galatasaray, ligde oynadığı 5 maçını da kazanarak saha içindeki sorunları çözmüş görünüyor. Ligdeki galibiyet serisi ile Kadıköy’e Fenerbahçe’den 2 puan önde giden Sarı-Kırmızılılar’da morallerin yerinde olduğu söylenebilir. Özellikle hücum anlamında son derece üretken olan Okan Buruk’un takımı şu ana kadar rakiplerine karşı kendi oyununu kabul ettirmekte zorlanmadı. Takımdan ayrılan oyuncuların yanı sıra sakatlıkları nedeniyle kadroda olamayan Icardi ve Ziyech gibi eksiklere rağmen skor üretmekte sorun yaşamayan Buruk’un takımı bu anlamda son derece iştahlı."

Haberin Devamı

Fenerbahçe derbisi öncesi Galatasaraydaki son durumu değerlendirdi: Aslan, hazır ve formda

'Sanchez iyi döndü'

Tabii ki bu başarıda orta alandaki uyumun önemi göz ardı edilmemeli. Yeni transfer Sara’nın, Torreira ile yakaladığı uyuma Mertens’in klası eklenince sistem sorunsuz işledi. Galatasaray’da son maçlarda görülen diğer bir pozitif gelişme ise Sanchez’in sakatlıktan iyi dönmesi ile birlikte Abdülkerim’in formunu yükseltmesi oldu. Derbide bu ikiliye büyük iş düşeceği kesin.

'Kadro dar olsa da'

"Sezona sorunlarla başlamasına rağmen toparlanan Sarı-Kırmızılılar, Kadıköy’e geniş bir kadro ile gidecek. Türkiye’ye döndükten sonra ilk idmanında takımla çalışan Icardi’nin yanı sıra yeni transfer Sallai de Buruk’un şans vermesi halinde forma giyebilecek. Bu çeşitlilik rakibine oranla daha dar bir kadroya sahip olan Okan Buruk’un işini kolaylaştıracaktır. Deplasmanda alınacak beraberliğin Galatasaray için kötü sayılmayacak olması baskıyı azaltabilecek bir faktör gibi gözükse de Buruk’un öğrencileri 90 dakikayı 11 kişi tamamlamak zorunda. Belki de maçın şifresi bu olacak."

Fenerbahçe derbisi öncesi Galatasaraydaki son durumu değerlendirdi: Aslan, hazır ve formda

YORUM YAZ