MENÜ

Galatasaray'da yerli harekatı! 4 futbolcu birden...

Takımın yaş ortalamasını düşürmek ve yerli katkısını artırmak isteyen Terim, ilk etapta istediği 4 oyuncuyu belirledi. Altınordu’dan Erce, Akhisar’dan Muğdat, Osmanlı’dan Serdar ve Kayseri’den Deniz, Terim’in listesinin başında bulunuyor. Bu transferler için acele etmek istemeyen G.Saray, fiyatlarının artması halinde ise hemen frene basıp alternatiflere yönelecek.

Galatasaray'da yerli harekatı! 4 futbolcu birden...

Yeni sezonda Şampiyonlar Ligi’nde de yarışacak olan Galatasaray, kadrosunu da buna göre şekillendirmek istiyor. Eldeki yerli isimlerin yenilenmesi gerektiğini ve takımın süre alan oyuncularının yabancı ağırlıklı olmasını dengelemek de Fatih Terim’in en önemli planlarından biri. Bu nedenle eldeki yerli oyuncuların bir bölümü ile yolların ayrılması planlanırken yerli takviyesi için de kollar sıvanacak. Yerli oyuncu listesinde 4 oyuncuyu ilk sıraya koyan Fatih Terim ve kurmayları, buna göre de harekete geçecek.

2020’YE KADAR KONTRATI SÜRÜYOR

Cedric Carrasso’nun ayrılması, Eray İşcan’ın da bekleneni verememesi sonrasında yedek kaleci arayışlarında ortaya çıkan isim de Erce Kardeşler oldu. Altınordu’da yetişen ve bu sezon TFF 1. Lig’deki performansı ile beğeni kazanan 24 yaşındaki file bekçisi G.Saray’ın da hedefi durumunda. Oyuncunun 2020’ye kadar kontratı bulunuyor.

Galatasaray'da yerli harekatı! 4 futbolcu birden...

ORTA SAHAYA DENİZ&SERDAR HAMLESİ

Orta sahada iki yerli oyuncu radara girmiş durumda. Hollanda’da Go Ahead Eagles’tan Kayserispor’a gelen ve 3 sezondaki etkisi ile takımının en önemli silahı haline gelen Deniz Türüç, Terim’in istediği isimlerden. Orta sahada hücuma yönelik isimler arasında ligin en etkili oyuncularından biri tartışmasız son iki sezonda Serdar Gürler oldu. 26 yaşındaki oyuncu önce G.Birliği ardından da Osmanlıspor’daki performansı ile öne çıkarken Deniz Türüç ile birlikte Serdar Gürler de transferde Aslan’ın gözdelerinden.

2 MAÇTA 4 GOLLE KAHRAMAN OLDU

Akhisarspor'un tarihinde ilk kez Ziraat Türkiye Kupası’nı kazanmasındaki en önemli pay Muğdat Çelik’e ait. Kupanın yarı finalinde G.Saray’a hem iç sahada hem de deplasmanda birer gol atan ve takımını finale taşıyan 26 yaşındaki oyuncu bununla da yetinmeyip finalde F.Bahçe ağlarını iki kez sarsıp kupayı da Akhisar’a götürdü. Yerli rotasyonunda sayıyı çoğaltmak isteyen G.Saray da bu oyuncunun peşine düştü.

Emre Mor Galatasaray'a söz verdi!

Ezeli rakipler devreye girdi

4 yerli oyuncunun transferi için düğmeye basılırken ezeli rakipler de bu isimler için harekete geçti. Beşiktaş ve F.Bahçe’nin de bu dört oyuncudan bazıları için görüşmeler yaptığı öğrenildi. G.Saray yönetiminin de bu isimlerin fiyatlarının artmaması adına temkinli hareket edeceği öğrenildi.

Alt yapıdan 4 takviye

Fatih Terim, Celil Yüksel, Recep Gül, Atalay Babacan ve Ozan Kabak’ı yeni sezonda rotasyona sokmak istiyor.

Takımın yaş ortalamasını düşürmek Fatih Terim’in de ilk hedeflerinden. Bunun için transferde rotasını genç isimlere çeviren İmparator, bir yandan da altyapıdan takıma takviye yapmanın hesapları içinde. Geldiği günden bu yana daha da yakın temasta olduğu ve izlediği Celil Yüksel, Recep Gül, Atalay Babacan, Ozan Kabak dörtlüsünü A takıma çıkararak takımın da yaş ortalamasını aşağıya çekecek Terim.

Altyapıdan 4 oyuncu takviyesi ile kadrodaki zorunlu altyapıdan gelen oyuncu sayısını da yakalayacak olan deneyimli çalıştırıcı bu isimleri de sezon içinde rotasyona sokmak istiyor.

Garry Rodrigues'ten Galatasaray'a rest!

UEFA kararına göre transfer başlayacak

Transferde adım atmaya hazırlanan G.Saray, bir yandan da UEFA’dan gelecek kararı bekliyor. Finansal Fair Play kıskacında olan ancak men cezasından kurtulan G.Saray’da yeni anlaşma da imzalanacak. Mustafa Cengiz yönetiminin UEFA ile yapacağı anlaşmada para cezası, maaş sınırlaması, kadro sınırlaması ve transferde sattığı kadar oyuncu alma gibi cezalar bulunuyor. UEFA’dan gelecek yaptırıma göre transfer de şekillenecek.

Kaynak: Şampiy10

Haberin Devamı
YORUM YAZ