Yeni yabancı kuralı kriterleri belli oldu!

TFF Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu'nu gelecek sezon Süper Lig'de yabancı futbolcu sınırı kalkacak açıklamasını yapmıştı. Yeni yabancı kuralının kriterleri belli oldu.

Yeni yabancı kuralı kriterleri belli oldu!

TFF Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, geçtiğimiz gün yeni sezonda uygulanacak yabancı kuralında değişikliğe gidileceğini ve sınırlamanın kalkacağını ifade etmişti. Federasyon yetkilileri, bu uygulamanın içeriğini belirleyecek kriterleri büyük ölçüde belirlerdi.

Haberin Devamı

Süper Lig kulüpleri, 2025-26 sezonunda istedikleri kadar yabancı oyuncu alacaklar; ancak yapılacak yabancı transferle yaş ve milli takımı kriterine bağlı olarak gerçekleştirilebilecek.

İbrahim Hacıosmanoğlu'dan birlik mesajı

Yaş sınırı 24 olarak planlanıyor. 24 yaşın üzerinde en fazla 3 transfer yapılabilecek. Bu oyuncular ise milli takımlarında, bir tam sezon içerisinde, yüzde 75 oranında oynamışlarsa transferleri yapılabilecek.

TFF bu kriterlerle, Süper Lig'i atıl yabancı oyuncu kalabalığından kurtarmaya amaçlıyor. Genç ya da nitelikli yabancıların getirilmesini amaçlıyor.

"NEFRET EDİYORUM ONDAN!"

Altyapı fonlarının attırılmasına karar verilirken, çok daha radikal bir karar TFF 1. Lig için alındı.
Gelecek sezon 1. Lig'de yabancı futbolcu transferi yapılamayacak. Sözleşmesi devam eden yabancılar dışında yabancı futbolcu oynayamayacak. Bu şekilde 1. Lig tamamen yerli oyuncuların olduğu bir yarışma grubuna dönüştürülecek.

Haberin Devamı

TFF 1. Lig'de yabancı transfer kalkıyor. Süper Lig'de Mavi Kart uygulaması olmayacak

Süper Lig'deki Mavi Kart uygulaması da değişiyor. Buna göre Türk devletlerinden gelen ya da başka ülke milli takımlarının formasını giyen Türk oyuncular yabancı statüsünde olacak. Ancak Kerem Demirbay, Bakhtiyor Zaynutdinov gibi sözleşmesi devam eden oyuncular, kontratları bitene kadar Mavi Kart uygulamasından yararlanacak.

Yeni yabancı kuralı kriterleri belli oldu

YORUM YAZ