Webo ve Eder harekatı

Kaliteli bir golcü almak için arayışlarını sürdüren Fenerbahçeli yöneticilerin, Braga'nın Gine asıllı forveti Eder ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde başarılı maçlara imza atan Pierre Webo'dan birinin işini bitirmeye çalıştığı belirlendi.

Webo ve Eder harekatı

Fenerbahçe’de artık hedef kaliteli bir golcüyü transfer etmek. Bu doğrultuda çalışmalarını sürdüren Sarı-Lacivertliler’in biri Portekiz’den, diğeri Türkiye’den iki isme yöneldikleri öğrenildi. Yöneticilerin, Portekiz’in Braga takımında forma giyen Eder’in transferini gerçekleştirebilmek için büyük çaba harcadıkları belirtildi. Braga’nın yıldızlarından Eder, Portekiz futbolunun şu anda en iyi golcüsü konumunda. 1.88 cm boyundaki Gine asıllı futbolcu, 2012 yılında Academica’dan 3 milyon Euro’ya transfer oldu. Kısa sürede Kırmızı-Beyazlılar’ın değişmez isimleri arasına girdi. Kuvvetli olmasının yanı sıra oldukça hareketli ve kafa toplarında etkili olan bir isim. Asıl ismi Ederzito Antonio Macedo Lopes olan oyuncunun kısaltılmış ismi Eder. Gelecekte Portekiz Milli Takımı’nın kilit oyuncularından biri olması bekleniyor. Şampiyonlar Ligi’nde bu sezon Galatasaray’a karşı gruptaki iki maçta da forma giydi ve Sarı-Kırmızılılar’ın savunmasına zor anlar yaşattı.

Bonservisi 8-10 milyon Euro civarında

25 yaşındaki oyuncunun sözleşmesi 2016 yılında bitiyor ve piyasa değeri 8-10 milyon Euro civarında. Bu sezon şu ana kadar 24 maçta forma giydi ve 7 gol, 3 asistle oynadı. Yöneticilerin ilgilendiği ikinci oyuncu ise tanıdık bir isim; İstanbul Büyükşehir Belediye’nin Kamerunlu golcüsü Pierre Webo. Senelik 1 milyon 200 bin Euro ücret aldığı kulübüyle 2015 yılına kadar sözleşmesi bulunan Webo için, Belediye yöneticileriyle temasa geçildiği ve teklif yapıldığı belirlendi.

Haberin Devamı
YORUM YAZ