UEFA'dan skandal hata! Türkiye yerine Avusturya...

UEFA, Avrupa şampiyonasında skandal bir hataya imza attı. Avusturya'yı 2-1 mağlup ederek sürprize imza atan Milli Takımımız tüm dünyada manşetlere taşınırken UEFA'nın bu hatası gözlerden kaçmadı!

UEFA'dan skandal hata! Türkiye yerine Avusturya...

Avrupa Şampiyonası'nda 6 puanla gruptan çıkarak Avusturya'nın rakibi olan Milli Takım, salı günü oynanan mücadelede rakibine 2-1 üstünlük kurmuş ve futbol dünyasında en çok konuşulan takımlardan biri olmayı başarmıştı. Milli Takım'ın bu başarısının ardından UEFA'nın yapmış olduğu hata ise gözlerden kaçmadı. İşte detaylar...

Haberin Devamı

Ralf Rangnick şaşkına döndü

Avusturya Milli Takımı’nın hocası Ralf Rangnick, Türkiye yenilgisini hiç beklemediklerini söyledi. Başarılı teknik adam, “Ülkemize döneceğimizi hiç düşünmüyordum, yolumuza devam edeceğimizi düşünüyorduk. Bir sonraki maça hazırlanırız diye düşünüyorduk. Tabii ki hayal kırıklığı yaşadık. Maç uzatmalara gitseydi kazanabilirdik. Çok uzun yıllardır bu seviyelere gelemiyorduk, bu seviyelerde kalmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

UEFAdan skandal hata Türkiye yerine Avusturya...

'Türkiye’nin Gordon Banks’i'

A Milli Futbol Takımı’nda önceki gün son saniyelerde yaptığı mucizevi kurtarış ile milli takımımızı ipten alan Mert Günok, turnuva performansı ile büyülüyor... 35 yaşındaki eldivenin, yaptığı hayati kurtarış, sosyal medyanın da bir hayli dikkatini çekti. Deneyimli kalecinin kurtarışı, dünyaca ünlü sosyal medya hesapları tarafından, ‘Turnuva tarihinin en iyi kurtarışı’ olarak değerlendirildi. Ayrıca ESPN ise Uluslararası Futbol Tarihi ve İstatistikleri Federasyonu tarafından 20. yüzyılın en iyi ikinci kalecisi olarak seçilen İngiliz file bekçisi Gordon Banks’e atıfta bulunarak, ‘Türkiye’nin ‘Gordon Banks’ kurtarışı Avusturya’yı şaşkına çevirdi’ paylaşımını yaptı.

Haberin Devamı

UEFAdan skandal hata Türkiye yerine Avusturya...

 

Arda Güler'in gözünden Avusturya maçı öncesi!

UEFA'dan skandal hata!

UEFA'nın Fransız edisyonu, EURO 2024 çeyrek final müsabakalarında Türkiye yerine Hollanda ile Avusturya'yı eşleştirdi. Haberin içeriğinde Hollanda'nın rakibinin Türkiye olduğu belirtilirken görselde bir hata yapıldığı gözlerden kaçmadı. Bu görsel hata Türk taraftarların gözünden kaçmadı ve sosyal medyada günün konusu oldu.

UEFAdan skandal hata Türkiye yerine Avusturya...

UEFA daha sonra yaptığı bu hatayı taraftarların tepkisinin ardından hemen düzeltti. Görsele Avusturya bayrağı yerine Türkiye bayrağı eklendi.

Gel bakalım Hollanda!

Cumartesi günü Türkiye ile Hollanda, Avrupa Şampiyonası’nda yarı finale kalabilmek için sahaya çıkacak. Ronald Koeman’ın öğrencileri, grup aşamasında ilk olarak Polonya’yı 2-1 devirdi. Sonrasında ise Fransa ile oynanan mücadele, golsüz sona erdi. Son maçta Avusturya karşısına çıkan Portakallar, sahadan 3-2’lik mağlubiyetle ayrılmasına rağmen adını bir üst tura yazdırdı. Son 16 turunda ise rakipleri Romanya oldu. Romenler, karşısında da hata yapmayan Koeman’ın ekibi, 3-0’lık skorla adını son 8 takım arasına yazdırdı. Türkiye ise Hollanda ile tarihte 14 kez kozlarını paylaştı. 4 kez biz, 6 kez ise onlar kazandı. Kalan 4 mücadele ise eşitlik bozulmadı.

Haberin Devamı

 

YORUM YAZ