'Montella'nın atası Türkmüş gibi!' Daniele Russo'dan dikkat çeken açıklamalar

A Milli Futbol Takımımız EURO 2024 çeyrek final turunda cumartesi günü Hollanda ile kozlarını paylaşacak kritik karşılaşma öncesi A Milli Takım'ın yardımcı antrenörü Daniele Russo dikkat çeken açıklamalara imzasını attı.

'Montella'nın atası Türkmüş gibi!' Daniele Russo'dan dikkat çeken açıklamalar

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda (EURO 2024) 6 Temmuz Cumartesi günü Hollanda ile oynayacağı çeyrek final maçının hazırlıklarına devam eden A Milli Takım'ın yardımcı antrenörü Daniele Russo, ay-yıldızlı takımın Barsinghausen'de gerçekleştirdiği kampta basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Haberin Devamı

Avusturya'ya karşı çok iyi bir maç çıkardıklarını söyleyen Russo "Çok önemli bir maçtı. Çok formda bir kadroları vardı, onları durdurmayı başardık, şampiyona öncesinden gelen iyi bir hazırlıkları da vardı. Bu maça hazırlanırken en önemlisi doğru yaklaşımdı, ufak tefek taktik değişimler olabilir, değişkenlik gösterebilir ama en önemlisi nasıl yaklaştığımız ve nasıl bir kararlılıkla sahada olduğumuzdu. Milli takımımız, karşılaşmanın başından sonuna kadar maçın içinde kaldı, o karakteri ortaya koydular ve müsabakayı kazandık. Bu gidişattan dolayı futbolcularımızı kutlamak istiyorum." dedi. 

'Bu leke kariyerime ağır geliyordu'

FORVETSİZ SİSTEM ELEŞTİRİLERİNE YANIT

Montella'nın forvetsiz sistemi konusunda gelen eleştirilere yanıt veren Russo, "Sahada daha çok oyuncuların kapasitelerine güvenerek belirli adaptasyonlar geçiriyoruz. Geliştirdiğimiz kurgularda onlara adapte olduktan sonra bazı takımlarda pivot forvet görüntüsünde oynayan özellikler barındıran oyuncular var, o tarz futbolcunuz olsa anlarım ama böyle forvetiniz olmadığında rakibin geride bıraktığı derinliklere saldırmayacağınız anlamına gelmiyor. Rakipler önde olduğunda, oluşan boşluklarda fırsat yakalayıp rakip defanslara hedef olmuyorsunuz. Bu haberi yapmanız beni çok memnun etti ama altını çizmemiz gereken detay var, siz yaptığınız işe ne kadar inanırsanız aşamayacağınız hiçbir engel yok, ilk günden bu yana bizimle olan tüm futbolcular inanarak çalışıyorlar ve çok önemli bir sonuç elde ettiler." dedi. 

Haberin Devamı

Mert Günok'un yaptığı kurtarış sonrası ilk düşündükleri şeyin 'Evet bu maçı kazandık' olduğunu söyleyen Russo, Hakan Çalhanoğlu'nun takımdaki pozisyonuna değindi. Russo "Ne kadar muazzam bir futbolcu olduğunu söylemesine gerek yok. Gençleri korumakta da çok haklı, yetenekliler ama dört günde bir oynadığınız turnuvada bazı şeyler kolay değil. Eleştiriler oluyor ama onları da korumamız gerek. Kaptanımıza bu konuda teşekkür ediyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

'HOLLANDA'NIN ZAYIF YÖNLERİNİ BİLİYORUZ'

A Milli Takımımızın, 6 Temmuz Cumartesi günü, çeyrek final etabında Hollanda ile oynayacağı maç hakkında konuşan Russo "Hollanda'nın tüm maçlarını seyrettik, seyretmeye de devam ediyoruz. Bugün antrenmanda taktiksel bir şeyler denemeye başlayacağız ama en önemlisi fiziksel ve zihinsel toparlanmamız. Hollanda önemli maçlar oynadı ama onların da bazen zorlandığı noktalar oldu. En çok da nerede zayıf olduklarını ve nerede güçlü olduklarını biliyoruz. Nasıl zarar verebileceğimiz konusunda bildiklerimiz var, onları uygulamak için denemeye başlayacağız." ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Türkiye yerine Avusturya...

'ATALARI TÜRKMÜŞ GİBİ' 

Vincenzo Montella'nın hem Milli Takım'la hem de Türkiye ile sağladığı uyuma değinen Russo sözlerini şöyle noktaladı: 

"Saha içindeki rekabetin dışında, saha dışındaki birlikteliği görünce, aralarındaki şakalaşmalar olsun bu noktaları deneyimleyince çok mutlu oluyoruz. Hocamızın takımla ilişkileri üst düzey, Arda ve Kenan'la ve diğer tüm futbolcularla şakalaşmaları sosyal medyada görmüşsünüzdür. Onların sayesinde evimizde gibiyiz. Üç yıldır Türkiye'deyiz sanki hocamıza bakınca ataları Türkmüş gibi bir bağlılık görüyorum. 15 yıldır beraber olmama rağmen sadece burada bu bağlılığını ve tutkusunu gördüm. Bunları yaşamak gerçekten çok güzel."

 

YORUM YAZ