(ÖZET) PORTEKİZ EURO 2024'TE ÇEYREK FİNALDE! Portekiz - Slovenya maçı sonucu: 3-0

EURO 2024'te son 16 turları nefesleri kesmeye devam ediyor. Milli Takımımızla aynı grupta yer alan Portekiz grup lideri olarak bir üst tura adını yazdırmış ve Slovenya ile karşı karşıya geldi. Normal süresi ve uzatmaları 0-0 biten maç penaltılara gitti. Heyecan dolu müsabakayı Portekiz seri penaltılarda 3-0 kazanarak Avrupa Şampiyonası'nda çeyrek finale yükseldi.

(ÖZET) PORTEKİZ EURO 2024'TE ÇEYREK FİNALDE! Portekiz - Slovenya maçı sonucu: 3-0
KAZANAN PORTEKİZ

Penaltılara giden maçı Portekiz 3-0'lık skorla kazandı ve adını EURO 2024'te çeyrek finale yazdırdı.

Portekiz kalecisi Diogo Costa, Slovenya'nın attığı 3 penaltı atışını da kurtardı. Portekiz'de ise Cristiano Ronaldo, Bruno Fernandes ve Bernardo Silva penaltı atışlarını gole çevirdi.

Portekiz, çeyrek finalde Fransa'nın rakibi oldu. Slovenya ise turnuvaya son 16 turunda veda etti.

Maçın sonucunu penaltılar belirleyecek

İkinci uzatma devresinde de gol olmadı ve maç seri penaltılara gitti.

İkinci 15 dakika başladı

Son uzatma devresi başladı.

Haberin Devamı
İlk uzatma devresi bitti

Müsabakanın ilk uzatma devresi de golsüz beraberlikle sona erdi.

Ronaldo penaltıyı kaçırdı

Penaltıyı kullanan Ronaldo sağ tarafa doğru vuruşunu yaptı. Köşeye doğru tahmin eden Oblak yaptığı kurtarış ile kalesini gole kapadı.

Penaltı kararı

Portekiz penaltı kazandı. Merkezden ceza alanına doğru hareketlenen Jota ceza alanına girdikten sonra Drkusic'in müdahalesi ile yerde kaldı. Pozisyona yakın olan Orsato beyaz noktayı gösterdi.

Haberin Devamı
İlk uzatma devresi başladı

Uzatmaya giden maçın ilk 15 dakikası başladı.

Maç uzatmaya gitti

Heyecan dolu maçın normal süresi 0-0 sona erdi ve müsabaka uzatmaya gitti.

Net fırsat kaçtı

Sol çaprazda topla buluşan Ronaldo, Oblak ile karşı karşıya pozisyonda sert bir vuruş yaptı. Açıyı iyi kapatan Oblak, Ronaldo'ya gol izni vermedi.

Haberin Devamı
Ronaldo yine denedi

Portekiz'de Cancelo rakip ceza sahası yayının hemen sağında yerde kaldı, hakem faul kararı verdi. Topun başına geçen Ronaldo sol köşeye çok sert vurdu. Oblak üzerine gelen topu güçlükle çeldi.

İkinci yarı başladı

Mücadelenin ikinci yarısı başladı.

ilk yarı sona erdi

Müsabakanın ilk yarısı 0-0'lık skorla sona erdi.

Haberin Devamı
Top az farkla dışarı gitti

Portekiz'de serbest vuruşu kullanan Ronaldo, sağ üst köşeye çok sert vurdu. Meşin yuvarlak, kalenin üzerinden dışarı gitti.

Ronaldo dokunamadı

Portekiz'in atağında kale alanına doğru gelen topa yükselen Ronaldo hamlesini yaptı ancak topa dokunamadı. Meşin yuvarlak uzak direğin yanından dışarı gidemedi.

Portekiz gole yaklaştı

Portekiz gole çok yaklaştı. Rafael Leao ve Cristiano Ronaldo'nun topa dokunamadığı anda Slovenya savunması meşin yuvarlağı son anda kornere gönderdi.

Haberin Devamı
Maç başladı

Müsabakanın ilk düdüğü geldi ve maç başladı.

İlk 11'ler belli oldu

Portekiz: Diogo Costa, Cancelo, Ruben Dias, Pepe, Mendes, Vitinha, Palhinha, Bruno Fernandes, Bernardo Silva, Rafael Leao, Cristiano Ronaldo

Slovenya: Oblak, Karnicnik, Drkusic, Bijol, Balkovec, Stojanovic, Cerin, Elsnik, Mlakar, Sporar, Sesko

Portekiz - Slovenya maçı ne zaman, saat kaçta hangi kanalda?

Frankfurt Arena'da oynanan maç TSİ 22.00'de başladı. Karşılaşmayı İtalya Futbol Federasyonundan hakem Daniele Orsato yönetiyor. Tecrübeli hakemin yardımcılıklarını Ciro Carbone ile Alessandro Giallatini üstleniyor. Mücadelenin dördüncü hakemi ise Norveç'ten Espen Eskas. Tek maç üzerinden oynanacak son 16 tur müsabakasını kazanacak takım, adını çeyrek finale yazdıracak. Tur atlayacak takım, çeyrek finalde Fransa-Belçika eşleşmesini geçecek ekiple karşılaşacak. Maçın canlı yayını TRT 1'den veriliyor. Ayrıca bu zorlu karşılaşmanın canlı anlatımı fanatik.com.tr'de olacak.

Portekiz'de 5 isim sınırda

Eşleşmenin favorisi olarak gösterilen Portekiz'de 5 futbolcu sarı kart ceza sınırında yer alıyor. Grup maçlarında birer sarı kart gören Cristiano Ronaldo, Francisco Conceiçao, Joao Palhinha, Pedro Neto, Ruben Neves, yarınki karşılaşmada kart görmeleri durumunda cezalı duruma düşecek. Portekiz, turu geçerse çeyrek finalde bu oyunculardan yararlanamayacak.

Slovenya'da Janza oynayamayacak

Slovenya Milli Takımı'nda sol bek Erik Janza cezası nedeniyle Portekiz'e karşı forma giyemeyecek. Turnuvada grup aşamasında iki sarı kart gören Janza, son 16 tur mücadelesini tribünden izleyecek. Janza'nın yokluğunda geçen sezonu Alanyaspor'da geçiren Jure Balkovec'in oynaması bekleniyor. Slovenya'da ayrıca Jaka Bijol, Zan Celar, Petar Stojanovic ile Zan Vipotnik sarı kart ceza sınırında bulunuyor.

Slovenya 3 beraberlikle turladı

Portekiz grup lideri, Slovenya ise en iyi 4 grup üçüncüsü arasına girerek son 16 turuna geldi. Türkiye'nin yanı sıra Gürcistan ve Çekya'nın da yer aldığı F Grubu'nda mücadele eden Portekiz, 2 galibiyet, 1 yenilgiyle 6 puan topladı. Portekiz, grubu lider tamamlayarak yoluna devam etti.

İngiltere, Danimarka ve Sırbistan ile mücadele eden Slovenya ise 3 beraberlikle C Grubu'nu üçüncü sırada bitirdi. Slovenya, en iyi 4 grup üçüncüsünden biri olarak tur atladı.

Slovenya ilk galibiyetinin peşinde

Slovenya, Avrupa şampiyonalarındaki henüz galibiyetle tanışamadı. Tarihinde ikinci kez Avrupa Şampiyonası'nda boy gösteren Slovenya, ilk tecrübesinde 2 beraberlik, 1 yenilgi yaşamış ve grup aşamasını geçememişti. Orta Avrupa ülkesi, EURO 2024'te C Grubu'nu 3 beraberlikle tamamladı.

Portekiz ile Slovenya, A milli takım düzeyinde sadece 1 maç yaptı. İki takım arasındaki tek karşılaşma, yaklaşık 3 ay önce oynandı. Slovenya, ev sahipliği yaptığı dostluk maçını 2-0 kazandı.

YORUM YAZ