Jürgen Klopp imzayı attı! Alman teknik direktörden hayrete düşüren anlaşma

Geçtiğimiz sezon sonunda Liverpool'daki görevinden ayrılan Jürgen Klopp'un yeni adresi belli oldu. Alman teknik adam imzayı atarken yeni anlaşma futbol dünyasını hayrete düşürdü.

Jürgen Klopp imzayı attı! Alman teknik direktörden hayrete düşüren anlaşma

Almanya'nın en popüler teknik direktörü futbol işine geri dönüyor ama teknik direktör olarak değil! Liverpool ile geçtiğimiz sezon sonunda yollarını ayıran Alman teknik adamın yeni görevi belli oldu. İşte detaylar...

Haberin Devamı
Fatih Terim: Başarılı olmak istiyorsak 60'tan aşağı maç oynamayacağız

FUTBOLUN İÇİNDE KALMAK İSTEDİĞİNİ AÇIKLAMIŞTI

Bir süre teknik direktörlük görevi yapmayacağını söyleyen Klopp, futbolun içinde kalmak istediğini ifade etmişti.

57 yaşındaki teknik adam, ' Elbette bir şeyler yapacağım. Sadece padel tenisi oynamak veya torunlarımla vakit geçirmek için gencim. Yeniden teknik direktörlük yapacak mıyım? Şimdilik yapmayacağımı söyleyebilirim. Önümüzdeki aylarda tekrar bakarız. Şu anda hiçbir şey yok. Ama futbolun içinde olmaya ve insanlara tecrübemle yardım etmeyi istiyorum. Benim için neler olacağını göreceğiz.' demişti.

Jürgen Klopp imzayı attı Alman teknik direktörden hayrete düşüren anlaşma

YENİ GÖREVİ BELLİ OLDU

Almanya'dan Bild'in haberine göre Red Bull, Jürgen Klopp'la 1 senelik anlaşmaya vardı. Klopp 1 Ocak 2025'ten itibaren orada futbolun başı olarak çalışacak ve resmi görevi de belli oldu. Alman teknik adam Küresel Futbol Başkanı olarak Red Bull'da görev alacak. Red Bull, anlaşmayı resmen açıkladı.

Haberin Devamı

İŞTE ALİ KOÇ'UN TRANSFER PLANI

BÜNYESİNDE 6 KULÜP VAR

Red Bull'un bünyesinde bulunan futbol kulüplerinin başına geçecek olan Klopp, Leipzig, Salzburg, Leeds, New York, Bragantino (Brezilya) ve Omiya Ardija (Japonya) gibi kulüpleri inceleyecek. Klopp'un göreve başlamasının ardından bu takımlara yenileri de katılabilir.

Jürgen Klopp imzayı attı Alman teknik direktörden hayrete düşüren anlaşma

KLOPP NE YAPACAK

Bild'in ulaştığı bilgilere göre Klopp, günlük işten ziyade daha üst düzey bir rolde yer alacak. Red Bull Klopp'tan uzmanlık bilgisini, deneyimini, iletişim ağını ve karizmasını ortaya koymasını istiyor. Alman teknik adamın; transferler, antrenörler ve kulüp gelişimi söz konusu olduğunda stratejist, analist ve danışmanlardan oluşan bir görevi olacak. Klopp, tüm Red Bull kulüplerine antrenörler, oyun felsefesi, oyuncuların ve baş antrenörlerin gelişimi ve transferleri hakkında tavsiyelerde bulunacak. Örneğin Leipzig antrenörü Marco Rose bir idman partnerine ihtiyaç duyarsa gelecekte Klopp ile fikir alışverişinde bulunabilir.

Daha önce ülkesinde Mainz 05 ve Borussia Dortmund'da görev yapan 56 yaşındaki Klopp, 2015'te Liverpool'un başına geçmişti.

Tecrübeli çalıştırıcı, Kırmızılar ile birer kez Premier Lig, Federasyon Kupası, Lig Kupası, UEFA Şampiyonlar Ligi, UEFA Süper Kupa, FIFA Kulüpler Dünya Kupası ve Community Shield zaferleri yaşadı.

Haberin Devamı

Liverpool'un 30 yıllık şampiyonluk hasretini 2019-2020 sezonunda sonlandıran Klopp, geçtiğimiz sezonun sonunda takımı Arne Slot'a devretmişti.

Jürgen Klopp imzayı attı Alman teknik direktörden hayrete düşüren anlaşma

YORUM YAZ