Fatih Terim: Başarılı olmak istiyorsak 60'tan aşağı maç oynamayacağız

TÜRK futbolunda elde ettikleri başarılarla akla gelen ilk teknik direktörlerden Fatih Terim, Mustafa Denizli ve Şenol Güneş, İzmir Spor Zirvesi'nde bir araya geldi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile İzmir Ticaret Odası'nın işbirliğiyle düzenlenen zirvede üç usta teknik adam açıklamalarda bulundu. Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde düzenlenen İzmir Spor Zirvesi'nin final buluşması olan, "Efsanelerle Futbol" oturumunda moderatörlük görevini Şansal Büyüka üstlendi. Futbolculuk dönemlerinde A Milli Takım’dan takım arkadaşı olan 3 ünlü futbol adamı sohbet sırasında sık sık birbirlerine espriler yapıp izleyenleri güldürdü.

Haberin Devamı

FATİH TERİM: PARA VE AKIL BİR ARADA OLMALI

Futbola bütçe-başarı ilişkisi konusundaki soruyu yanıtlayan Fatih Terim, “Para olup aklınız yoksa ya da aklınız var ama paranız yoksa işe yaramaz. İkisini doğru kullanmak gerekir. Bir arada çok güzel bir şey. Kendi futbolumuzla Avrupa’daki rakiplerimiz arasındaki fark çok açık. Yıllardır da gerek milli takımlarda gerek kulüp takımlarında bunu aşmak ve başarılı olmak için Avrupa’da çok çaba sarf ettik. Kolay da olmadı hiçbirimiz için” diye konuştu.

“Oynanan oyunun, düşüncelerin, başarının hiçbir farkı olmaz esasında” diyen Fatih Terim, “Saha aynı saha. Çim ay çim. O yüzden daha fazla konsantre olunması gereken, daha fazla dikkat gereken bir mecra Avrupa. Kimse yerinde durmuyor, herkes devam ediyor. Bir transfer politikasını Avrupa için yapıyorsanız herhangi bir baskı altında kalmadan takımınıza uygun davranmaz gerekir. Zaman zaman Avrupa’da hepimizi üzen sonuçlar olmuştur, olacaktır. Ama Avrupa’da istikrar beklenir” dedi.

 

YORUM YAZ