Golsüz biten İtalya maçı sonrası dikkat çeken sözler: 'EURO 2024 boyunca böyle oynayacaksak...'

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) öncesinde Ay-yıldızlılar, hazırlık maçında deplasmanda İtalya Milli Takımı ile karşı karşıya geldi. 0-0'lık beraberlikle sona eren mücadeleyi Fanatik yazarları köşe yazılarında değerlendirdi.

Almanya'da 14 Haziran - 14 Temmuz tarihleri arasında düzenlenecek olan 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) için hazırlıklarını sürdüren A Millî Takımımız, özel maçta son Avrupa Şampiyonu İtalya ile deplasmanda karşı karşıya geldi.

Haberin Devamı

 BOLOGNA'DA GOL SESİ YOK

A Milli Takımımız ile İtalya arasında Bologna'daki Renato Dall'Ara Stadyumu'nda oynanan mücadele 0-0'lık skorla sona erdi.

Golsüz biten İtalya maçı sonrası dikkat çeken sözler: EURO 2024 boyunca böyle oynayacaksak...

OZAN KABAK HASTANEYE KALDIRILDI

A Milli Takımımızın İtalya ile oynadığı hazırlık maçında sakatlık geçiren Ozan Kabak, oyuna devam edemeyerek sedye ile kenara geldi. 24 yaşındaki futbolcu, sağlık ekibinin müdahalesinin ardından sedye ile soyunma odasına götürülürken, tribünler alkışlarla Ozan’a destek oldu. Ayrıca çıkarken İtalya Teknik Direktörü Luciano Spalletti de Ozan Kabak'ın yanında giderek moral verdi. Ozan daha sonra tetkiklerinin yapılabilmesi için hastaneye götürüldü.

BİR SONRAKİ RAKİP POLONYA

Milliler, İtalya ile yaptığı hazırlık maçı sonrası yine bir hazırlık maçında Polonya ile karşı karşıya gelecek. Ve bu da ay-yıldızlıların EURO 2024 öncesi yaptığı son hazırlık maçı olacak. Ardından Milliler EURO 2024'teki ilk maçında Gürcistan ile karşı karşıya gelecek.

Haberin Devamı

Golsüz biten İtalya maçı sonrası dikkat çeken sözler: EURO 2024 boyunca böyle oynayacaksak...

'EĞER EURO 2024 BOYUNCA BÖYLE OYNAYACAKSAK...'

İtalya ile golsuz berabere kalan A Milli Takım'ın EURO 2024 öncesi performansını Fanatik yazarları Serkan Akcan ve Umut Eken kaleme aldıkları köşe yazılarında değerlendirdi.

SESSİZ PROVA - SERKAN AKCAN

Portekiz maçının provası gibiydi

Vincenzo Montella, İtalya karşısında bir nevi Portekiz maçının provasını yapıyor gibiydi. Kaan Ayhan merkezde Hakan Çalhanoğlu’nun partneriydi. Kaan bu sezon Galatasaray’ın Şampiyonlar Ligi’nde iyi performans gösterdiği United ve Bayern maçlarında ön liberoda oynayıp fena iş çıkarmamıştı. İtalya’ya karşı Hakan’la defansif paylaşım içindeydi. Ancak Gürcistan ve Çekya için Hakan’ın yanında topa yön veren bir orta sahaya ihtiyaç olacaktır.

Golsüz biten İtalya maçı sonrası dikkat çeken sözler: EURO 2024 boyunca böyle oynayacaksak...

Cenk’i düşünmüyorsa...

Enes Ünal’ın kadrodan çıkarılmasıyla turnuvada santrforsuz oyuna mecburuz. Şayet Montella Cenk Tosun’u ana planda düşünmüyorsa hemen her rakibe karşı bu senaryoyla oynayacağız. İtalya’ya karşı Barış Alper santrfordaydı, Montella Semih Kılıçsoy’u son 9 dakika oyuna aldı. Barış, Hırvatistan maçında aynı role soyunduğunda kariyerinin en kritik gollerinden birini atarak Milli Takımımız’ı EURO 2024’e taşımıştı. Barış çok iyi bir seçenek, ona şüphe yok. Ama Barış’ın bize turnuvada her maçı Hırvatistan’daki gibi oynaması gerekiyor.

Haberin Devamı

LEWANDOWSKİ İLE TEMAS KURULDU

İyi mücadele verdik

Eğer biz turnuva boyunca bu oyunu oynayacaksak şu orta meselesine de bir çözüm üretmek şart. Zira yüksek oynadığımız her top rakibin kolay savunduğu bir hücum aksiyonu olarak sönüp gidiyor. Barış, Yusuf Yazıcı ve özellikle Kenan Yıldız’ın savunma arası koşularının ana hücum planı olacağını kestirmek güç olmasa gerek. O yüzden savunulması kolay bir takıma dönüşmemek için Arda Güler, Kenan Yıldız ve Hakan Çalhanoğlu’nun ekstra oyunlarına çok ihtiyacımız olacak. İtalya’ya karşı iyi bir sınav verdi Milli Takımımız. Son Avrupa Şampiyonu’na karşı sahanın her bölgesinde iyi mücadele verdik. Turnuva öncesi sert rakiplerle oynamak kesinlikle çok geliştirici bir tercih.

Golsüz biten İtalya maçı sonrası dikkat çeken sözler: EURO 2024 boyunca böyle oynayacaksak...

HIZLI OYUN SİNYALLERİ - UMUT EKEN

İtalya, bizim alanımızda kontrollü bir baskıyla başlayıp, pres hattını geçtiğimizde dozu artırdı. Top alan oyuncumuzu çevirmemeye çalıştılar. Başarılı olamadıklarında da anında faul yaptılar.
Bu strateji biraz daha hızlı oynamayı gerektirdi bizim açımızdan.

Haberin Devamı

24’te İtalya’nın kullandığı kornerde bunu yapabildik. Sol kanattan geliştirip, alanı kullanabildiğimiz atağı sonlandırmayı başarabildik.
Bu pozisyon hem iyi bir ipucu verdi hem de aslında hücumcularımızın yeteneklerini nasıl kullanabileceğimizi anlamımızı sağladı.
Montella’nın kafasındaki de bu sanırım.

Bu sezon performanslarıyla zirve yapmış Oğuz Aydın, Yusuf Yazıcı, Kenan Yıldız ve Barış Alper Yılmaz.
Bu hücum dörtlüsü, açık alan oyunu oynayabileceğimizi işaret ediyor. Dün gece bunu deneyimledik. Dörtlünün arkasındaki Hakan Çalhanoğlu’nun olası servislerini düşünerek planın ne olabileceğini kafamızda oturtabiliyoruz.

Bu 11 sonrası, Arda Güler, Semih Kılıçsoy, İrfancan Kahveci gibi kulüp performanslarıyla umut veren 3 hücumcumuz olduğunu da unutmamalı.
EURO2024’te planımız ‘Rakip alanda hızlı oyun’ olacak gibi duruyor. En azından sinyallerini aldık.
İhtiyacımız olan tek şey, çok tekrar ve oyuncularımızı birbirini anlayabilir hali getirmek.

Haberin Devamı

Mental, fiziksel ve yetenek anlamında her şey tamam zira. Takım olabilirsek, hedefleri yukarıya taşımak mümkün.

Golsüz biten İtalya maçı sonrası dikkat çeken sözler: EURO 2024 boyunca böyle oynayacaksak...

YORUM YAZ