MENÜ

Avrupa'ya İtalyan ve Alman damgası! Şampiyonlar Ligi'nde 10 takım...

Avrupa futbolunun kulüpler bazında en prestijli organizasyonu olan UEFA Şampiyonlar Ligi'nde yeni sezonda format değişecek. Bu sezon İtalyan ve Alman takımları; Avrupa Kupaları'na damga vururken bu ülkeler de gelecek sezon bu başarılarının meyvesini alacak. İşte detaylar...

Avrupa'ya İtalyan ve Alman damgası! Şampiyonlar Ligi'nde 10 takım...

Yeni sezonda UEFA Şampiyonlar Ligi'nde format değişiyor... Uzun yıllardır 32 takımla oynanan Devler Ligi, 2024-2025 sezonuyla birlikte 36 takımla gerçekleştirilecek. Avrupa futbolunun patronu UEFA da +4 kontenjanının iki takımının bir önceki sezonda yani bu sezon Avrupa Kupaları'nda en başarılı iki ülkenin kulüplerine ayıracağını açıklamıştı.

Haberin Devamı

İtalya zirvede

Şu anda oynanan 2023/24 sezonunda Avrupa Kupaları'nda en başarılı iki ülke İtalya ve Almanya oldu. İtalya'nın daha önce ilk sırayı garantilemesinin ardından önceki gün de Bayern Münih'in Real Madrid maçında 1 puan, dün de Dortmund'un Almanya'nın bu sezonki ülke puanı sıralamasında doğrudan rakibi olan Fransa'nın PSG takımını yenip 2 puan almasıyla, Almanya bu sezon Avrupa Kupaları'nın en başarılı ikinci ülkesi olmayı garantiledi.

Dortmund kendisini garanti altına aldı

Bu başarı da Serie A ve Bundesliga ekiplerine müjde oldu. Çünkü hem İtalya hem de Almanya önümüzdeki sezon Şampiyonlar Ligi'ne 5'er takımla katılacak. Bunun yanında Bundesliga'da 5. sırada yer alan Dortmund bu galibiyetiyle gelecek sezon Şampiyonlar Ligi'ndeki kendi katılımını da garantilemiş oldu.

Haberin Devamı

Avrupaya İtalyan ve Alman damgası Şampiyonlar Liginde 10 takım...

YORUM YAZ