Artem Dovbyk, dev bonservisle imzayı attı! Galatasaray ve Trabzonspor istemişti...

İspanya LaLiga'da tarihi bir sezonu geride bırakan ve Şampiyonlar Ligi bileti alan Girona'da gol kralı olan Artem Dovbyk'in yeni takımı belli oldu. İsmi bir dönem Galatasaray ve Trabzonspor'la da anılan Ukraynalı forvet, dev bonservisle Roma'ya imza attı.

Manchester City'nin sahibi City Football Group'un yüzde 47'lik bir hisseye sahip olduğu Girona, geçtiğimiz sezon LaLiga'ya damga vurdu. İspanyol ekibi, 81 puanla şampiyon Real Madrid ve 2. sıradaki Barcelona'nın ardından 3. olarak tarihinde ilk kez Şampiyonlar Ligi bileti alırken en dikkat çeken isim Artem Dovbyk oldu.

Haberin Devamı

Artem Dovbyk, dev bonservisle imzayı attı Galatasaray ve Trabzonspor istemişti...

2023/24 sezonunu Real Madrid ve Barcelona'nın ardından 3. sırada tamamlayarak büyük bir sürprize imza atan Girona, tarihinde ilk kez Şampiyonlar Ligi bileti aldı.

Gol kralı Artem Dovbyk!

7.7 milyon Euro'ya Dnipro'dan transfer edilen Artem Dovbyk, tam 24 golle sezonu gol kralı tamamladı. 19'ar gollü Robert Lewandowski ve Jude Bellingham ile 23 gollü Alexander Sörloth'u geride bırakarak sezona damga vuran Dovbyk, transferin gözdesi olurken Ukraynalı forvetin ismi bir dönem sürekli Türk kulüpleriyle anılıyordu.

Necati Ateş: Artem Dovbyk'i alamadık

Dnipro'da forma giydiği dönem Galatasaray ve Trabzonspor'un kadrosuna katmak istediği Dovbyk'in yolu bir türlü Türkiye'ye düşmemişti. Ukrayna ekibi ile bonserviste anlaşamayan Cimbom ve Fırtına, yıldız golcüye kavuşamamıştı. Geçtiğimiz günlerde Fatih Terim döneminde Galatasaray'da yardımcı antrenörlük yapan Necati Ateş, Artem Dovbyk'ın gündeme geldiğini fakat transferin bitirilemediğini söylemişti. Ateş, "Artem Dovbyk'i istedik, alamadık. Gol kralı oldu. Ayrıca o dönem Skov Olsen'i kaçırdık elimizden" demişti.

Haberin Devamı

Artem Dovbyk, dev bonservisle imzayı attı Galatasaray ve Trabzonspor istemişti...

La Liga'da Girona formasıyla 2023/24 sezonunu gol kralı olarak tamamlayan Artem Dovbyk, Roma'ya transfer oldu.

Dev bonservisle Roma'ya imza attı

Serie A ekiplerinden Roma, Girona'dan Ukraynalı golcü Artem Dovbyk'i kadrosuna kattığını duyurdu. Roma, 27 yaşındaki santrfor için Girona'ya 30.5 milyon Euro bonservis bedeli ödeyecek. Sözleşmede 6 milyon Euro'luk bonus maddesinin olduğu da belirtildi. Geçtiğimiz sezon yaklaşık 7.7 milyon Euro'ya İspanyol ekibine transfer olan Dovbyk, 39 maçta 24 gol atarak La Liga gol kralı olurken 10 da asist kaydetti.

Artem Dovbyk, dev bonservisle imzayı attı Galatasaray ve Trabzonspor istemişti...

Ukraynalı forvet Artem Dovbyk, Roma'da 11 numaralı formayı giyecek.

YORUM YAZ