Arena kapıları açılıyor!

Türk Telekom Arena Stadı'nın akıbetini belirleyecek zirve Başkent'te gerçekleşti. Galatasaray cephesi gerekçelerini sunarak, “Beşiktaş'ı istemiyoruz” mesajı verdi ancak son sözü Bakan Suat Kılıç söyledi!

Arena kapıları açılıyor!

Uzunca bir süredir Galatasaray ile Beşiktaş arasında gerilime neden olan Türk Telekom Arena Stadı’nın kullanımı konusunda dün en somut gelişme yaşandı. Spor Bakanı Suat Kılıç’ın daveti üzerine Galatasaray Başkanı Ünal Aysal ve Beşiktaş Başkanı Fikret Orman ile her iki kulübün kurmayları Başkent’teki zirveye katıldı. Galatasaray adına toplantıda söz alan Başkan yardımcısı Adnan Öztürk, Beşiktaş’ı Arena’da istemediklerini net bir dille anlattı. Aralarında Ali Dürüst’ün de yer aldığı Galatasaraylı yöneticiler, şu gerekçeleri sundu: “1-Stadın localarını sattık. Maç günleri dışında da localar kullanılıyor. 2-Beşiktaş da Avrupa Kupaları’na katılırsa statta bir sezonda 55-60 civarında maç oynanacak. Zemin başta olmak üzere stadın çeşitli bölümleri ciddi şekilde yıpranacak. 3-Taraftarımız, Beşiktaş’ın stadımızı kullanmasını istemiyor. Yoğun tepki var. 4-Stat sadece Galatasaray’ın kullanımı için tasarlandı, her tarafta kulübün logoları mevcut. GS Store stadın hemen yanı başında. Bazı maçlar sonrası ciddi zararlar meydana gelebilir, ciddi faturalar ortaya çıkabilir.”

Bakan’dan Orman’a talimat
Cim Bom cephesi bu konu başlıkları dışında başka detayları da aktararak, Beşiktaş’ın Arena’ya gelmesine sıcak bakmadığı mesajını iletti. Ancak Bakan Suat Kılıç, Ünal Aysal ve ekibine beklenen yanıtı vermedi. Kılıç, “2020 Avrupa Futbol Şampiyonası’na adayız. Tüm statları hazır hale getirmeliyiz. Olimpiyat Stadı’nı bu nedenle bakıma aldık. Aynı esnada İnönü Stadı’nın yeniden inşasını da gerçekleştirmeliyiz” diyerek, Beşiktaş’ın Arena’yı kullanması gerektiğinin altını çizdi. Galatasaray kanadı toplantıyı terk ettikten sonra ise stadın kapılarını Beşiktaş’a açan o diyalog yaşandı. Fikret Orman’la özel bir görüşme yapan Bakan Kılıç, “Yönetiminizle görüşün. Hangi statta oynamak istediğinizi netleştirin. Ardından da resmi başvurunuzu yapın, bu konuyu noktalayalım” dedi. Orman’ın, Bakan’ın bu talimatı sonrası yönetimiyle görüşüp, stat konusunda resmi adımlar atması bekleniyor.

Serdar Dinçbaylı / Orhan Yıldırım

Haberin Devamı
YORUM YAZ