Abdülkadir Ömür'ün Manchester City itirafı olay oldu!

Şubat ayında Trabzonspor'dan İngiltere Championship kulübü Hull City'ye transfer olan Abdülkadir Ömür, çarpıcı açıklamalarda bulundu. 25 yaşındaki futbolcunun Manchester City itirafı çok konuşuldu. İşte detaylar...

Abdülkadir Ömür'ün Manchester City itirafı olay oldu!

İngiltere Champioship kulübü Hull City'de forma giyen Ömür, önemli açıklamalarda bulundu. Hürriyet'e konuşan 25 yaşındaki milli futbolcu; Trabzonspor’dan ayrılış sürecini, gelecek sezona dair hedeflerini, hayal kırıklıklarını ve pişmanlıklarını aktardı. Ömür'ün Manchester City sözleri ise gündem oldu.

Haberin Devamı

'TRABZONSPOR TARAFTARINI ÜZMEMEK İÇİN...'

Trabzonspor'dan Hull City'ye transfer sürecini anlatan Abdülkadir Ömür, şunları söyledi: "8-9 yaşından itibaren ben Trabzonspor’un altyapısına başlamıştım. 16 yaşında profesyonel olarak imza attım. Yaklaşık 25 yaşıma kadar dokuz yıllık profesyonel bir hayatım oldu, orada çocukluğum geçti diyebilirim ama bazı fırsatlar da elime gelmişti yıllar önce. O zaman kulüp başkanımız gitmeme izin vermemişti, benim de her zaman bir Avrupa hayalim vardı. Devre arasında da bir noktadan sonra artık Trabzonspor taraftarını da üzmemek için ayrılma kararı aldım.

'ACUN AĞABEY DİREKT BENİ ARADI'

Acun Ağabey ile de 2-3 sene önce acaba olur mu olmaz mı diye bir görüşmemiz olmuştu. Ayrılma kararımı aldığımı öğrenince Acun Ağabey direkt beni aradı. Sadece 5-10 dakikamızı aldı çünkü bana Premier Lig’e çıkma hayali olduğunu ve bunu gerçekleştiren ilk Türk olmak istediğini söylemişti. Ben de bu hayalde ona ortak olmak istedim. Çocukluğumdan beri aynı takımda oynayıp farklı bir kulübe gitmek ve özellikle İngiltere’de kalite, tempo olarak da zor bir lige gidiyordum. Geçtiğimiz dört ay benim için adaptasyon süreci olarak geçti, oradaki Türk ağabeylerimiz de bana yardımcı oldular."

Haberin Devamı

Abdülkadir Ömürün Manchester City itirafı olay oldu

'OZAN TUFAN SAYESİNDE'

Abdülkadir Ömür, Hull City'ye alışma süreci ile ilgili yöneltilen soruyu ise şu sözlerle yanıtladı: "Kısa sürede uyum sağladım. Aslında bunun yegane sebeplerinden birisi de Ozan Abi diyebilirim. Ozan Tufan benden iki sene daha fazla oynamıştı, taraftarlarımız onu çok seviyordu. O takım içerisindeki durumu, insanları, personeli, sahayı, taraftarı her şeyi açıkladı. Acun Abi ile görüştüğümüzde: “Yabancıların içine ne kadar kendini atarsan, onlarla konuşmaya çalışırsan ve hocayı dikkatle dinlersen adaptasyon sürecin o kadar kısa olur” dedi. Ben de hiç çekinmeden arkadaşlarımla konuşmaya çalıştım. Zaten çok genç bir kadromuz vardı, hafta sonları kahve içmeye gittik, onlar da iyi insanlardı. O utangaçlık, çekingenlik ortadan kalktı. Ozan Abi’nin sayesinde diyebilirim. Ozan Abi olmasaydı birazcık daha zorluk çekebilirdim."

Haberin Devamı

Abdülkadir Ömürün Manchester City itirafı olay oldu

'PSİKOLOJİK OLARAK ETKİLENMİŞTİM'

Geçen sezonki performansı hakkında değerlendirmede buluşan millî futbolcu, "Geçen sene eski hocamızla konuştuğumuzda adaptasyon süreci olarak gayet iyi bir sezon geçirdiğimi söylemişlerdi. Biraz kaos vardı o transfer sürecinde, psikolojik olarak etkilenmiştim, kendimi oraya vermeye çalışıyordum, tahmin ettiğimden çok daha sert ve tempolu bir lig. Kendi yeteneklerimi gösterebilmem için doğru anda doğru yerde olmam gerektiğini öğrendim. Türkiye’deki kadar rahat dripling yapamıyorsun veya rahat topu ayağına alıp pas veremiyorsun sürekli arkanda bir oyuncu oluyor. Kendi performansımın yüzde 50’sini verdim diye düşünüyorum çünkü onların da beklentisi bu yarım dönemi adaptasyon olarak geçirmemdi. Önümüzdeki sezon tam konsantre bir şekilde yüzde yüz performans verebileceğimi düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

'MANCHESTER CİTY BENİ İSTEMİŞTİ'

Abdülkadir Ömür, Premier Lig'de oynama hayalinin olup olmadığının sorulması üzerine ise şu yorumu yaptı: “Düşünüyorum. Ben 19 yaşındayken o herkesin konuştuğu teklif gelmişti Manchester City’den. O tekliften sonra zaten bir hafta içinde ben sakatlanmıştım, O sakatlıktan sonra da her zaman kendime şu soruyu sordum, 'Ya o zaman gitseydim?' Geçmişe gidip bazı şeyleri değiştirmek isteseydik derler ya onu hep diyorum kendime.

Haberin Devamı

'ARDA İLE GURUR DUYUYORUZ'

Mesela şimdi Arda ile gurur duyuyoruz, dünyanın en iyi kulübüne gitti. Bazen kendime diyorum ki, “Acaba ben de gitseydim Arda kadar iyi olabilir miydim veya Arda kadar ses getirebilir miydim?” Sakatlıktan sonra her zaman kendime bu soruyu sordum, “Tekrardan oraya gidebilecek miyim acaba?” diye. Çünkü ağır bir sakatlık yaşamıştım, altı ay gibi uzun süre, bir de bu sakatlık o teklif reddedildikten bir hafta sonra oluyor, bu daha çok acı veriyor adama. Yapacak bir şey yok yine İngiltere’deyiz, bir alt ligindeyiz, tekrardan o hayali gerçekleşmek için çalışıyorum."

YORUM YAZ