A Milli Takım'da Vincenzo Montella tarih yazmaya devam ediyor! EURO’da galibiyet rekoru...

A Milli Takımımız, Vincenzo Montella yönetiminde harika sonuçlar almaya devam ediyor. Milliler’e birçok ilki yaşatan İtalyan teknik adam, bu kez de EURO’da Ay-Yıldızlılar’ı ilk kez kazanarak tur atlattı ve çeyrek finale çıkardı.

Ay-Yıldızlılar’ın başına, Eylül 2023’te gelen Vincenzo Montella, yaklaşık 10 aylık süreçte büyük başarılar elde etti. Zaman zaman eleştirilen Montella, A Milli Takımımız’la tarih yazmaya devam ediyor. Turnuvanın en zor takımlarının olduğu Hollanda ve Fransa’lı gruptan çıkmayı başaran Avusturya karşısında Milliler, İtalyan hoca yönetiminde tarihi bir galibiyet aldı ve ilk kez kazanarak tur atladı ve üçüncü kez Avrupa Şampiyonası’nda çeyrek finale çıktı. 2000’de Mustafa Denizli ve 2008’de Fatih Terim’le bunu başaran Ay-Yıldızlılar’da, ilk kez yabancı bir teknik adamla son 8’e kaldık. Montella, bunun öncesinde EURO 2024 elemelerinde Türkiye’yi çabuk ayağa kaldırmış ve ilk kez büyük bir turnuvaya lider olarak gitmiştik.

Haberin Devamı

EURO’DA GALİBİYET REKORU...

Hazırlık maçında EURO 2024’ün ev sahibi Almanya’yı, 1951’den sonra ilk kez rakip sahada (3-2’lik skorla) Montella ile devirdik. EURO’da F Grubu’nda Gürcistan ve Çekya’yı mağlup ederek 6 puan toplayan ‘Bizim Çocuklar’, İtalyan hoca yönetiminde büyük turnuvalardaki en yüksek puan rekorunu (EURO 2008) egale etmeyi de başardı. Yarı final oynadığımız 2008’deki kupadaki 2 maçlık galibiyet rekorunu egale ettikten sonra dün 3 zaferle bunu geçmeyi başardık. Şimdi hedef 6 Temmuz’da Berlin’de tarih yazarak, ikinci kez yarı final oynamak olacak.

A Milli Takımda Vincenzo Montella tarih yazmaya devam ediyor EURO’da galibiyet rekoru...

KADRODA ÜÇ DEĞİŞİKLİK

A Milli Takımımız’da teknik direktör Vincenzo Montella, Avusturya karşılaşmasına Çekya maçının aksine ilk 11’de 3 değişiklik yaparak çıktı. Cezalı Samet Akaydin’in yerine cezası sona eren Abdülkerim Bardakcı stoperdeydi. İsmail Yüksek’in yanında orta sahanın göbeğinde Salih Özcan yedek başladı, Kaan Ayhan orada forma giydi. Bir başka cezalı ismimiz kaptan Hakan Çalhanoğlu’nun yokluğunda Orkun Kökçü 11’deydi.

Haberin Devamı

İRFAN CAN SİFTAH YAPTI

Sakatlığı tam düzelmediği için grup maçlarında forma giyemeyen ve tedavisinin tamamlanmasının ardından takımla birlikte idmanlara başlayan İrfan Can Kahveci, EURO 2024’teki ilk karşılaşmasına dün akşam çıktı. İrfan Can, maçın son anlarından Orkun Kökçü’nün yerine oyuna dahil oldu ve savunma yapan Milliler’e elinden geldiğince kalan dakikalarda destek verdi.

ELLERİNE SAĞLIK MERT GÜNOK

Çekya karşılaşmasında yaptığı kurtarışlarla maça damgasını vuran oyuncularımızdan biri olan A Milli Takımımız’ın kalecisi Mert Günok, Avusturya karşısında da harikaydı. Özellikle ikinci yarıda kalesinde devleşen Mert, 51. dakikada Arnautovic’in ceza sahasındaki şutunda gole izin vermedi. Asıl büyük an, uzatmalarda geldi. 90+4’te Prass’ın ortasında Baumgartner yükseldi, kafayı vurdu. Mert adeta havada uzadı ve enfes bir kurtarışla gole izin vermeyerek, çeyrek finale çıkmamızda büyük pay sahibi oldu. Tecrübeli file bekçisi maçın ardından, “Konuşmakta zorlanabilirim. Çok güzel bir galibiyet oldu. Duasını esirgemeyen herkese teşekkür ediyorum. Daha yolumuz uzun. İnşallah sonuna kadar gideceğiz. Bu galibiyet bizi moral olarak üst seviyeye çekti. İnşallah devam edeceğiz” yorumunu yaptı.

Haberin Devamı

A Milli Takımda Vincenzo Montella tarih yazmaya devam ediyor EURO’da galibiyet rekoru...

YORUM YAZ