Oğuz Aydın'ın keşfedilme hikayesi şaşırttı! 3. Lig'den Fenerbahçe'ye...

Fenerbahçe, Oğuz Aydın transferinde mutlu sona ulaştı. 23 yaşındaki milli futbolcu, 6 milyon Euro karşılığında Alanya’dan transfer ediliyor. Oyuncunun kariyer gelişimini yakın takip eden Yakup Ateş, Oğuz Aydın hakkında dikkat çeken ifadeler kullandı.

Oğuz Aydın'ın keşfedilme hikayesi şaşırttı! 3. Lig'den Fenerbahçe'ye...

Başta Galatasaray ve Trabzonspor olmak üzere birçok takımın kadrosuna katmaya çalıştığı Oğuz Aydın transferinde mutlu sona ulaşan taraf Fenerbahçe oldu. Sarı-Lacivertliler, Alanyaspor formasıyla yıldızlaşan Oğuz’u 6 milyon Euro bonservis bedeliyle renklerine bağladı. Bugün imzayı atacak olan 23 yaşındaki futbolcuyla 4 yıllık kontrat yapılacak. Peki Oğuz Aydın kimdir? Nasıl bir hikayeyle bugünlere gelmiştir? Oyuncunun kariyer gelişimini yakından takip eden Motolux 68 Aksaray’da sportif direktörlük yapan Yakup Ateş, FANATİK’e anlattı.

Haberin Devamı

SAĞDA REKABET TAVAN

Fenerbahçe Levent Mercan’dan sonra sezonun ikinci transferini yine bir yıldız adayını transfer ederek yaptı. 3 sezon Alanyaspor forması ile Süper Lig’de oynadığı 83 maçta 20 gol atan, 7 asist yapan Oğuz Aydın’ın transferi Sarı-Lacivertli takımda sağ kanatta büyük bir rekabete yol açacak. AZ Alkmaar altyasısından Bucaspor altyapıına 2015- 16 sezonunda dahil olan 23 yaşındaki sağ kanat oyuncusu, çubuklu ile başta İrfan Can Kahveci olmak üzere Cengiz Ünder ve Emre Mor ile büyük bir forma mücadelesine girecek. Genç futbolcu, Alanyaspor’daki çıkışını sürdürmek, Jose Mourinho’nun gözdeleri arasına girmek için büyük bir savaşın içine girecek. Fatih Tekke ile birlikte Akdeniz ekibinde adeta yıldızlaşan, yaptığı çıkış ile EURO 2024 için Türk Milli Takımı’nın geniş kadrosuna çağrılan Oğuz, 26 kişilik ana kadroya ise dahil edilmemişti.

Haberin Devamı

Oğuz Aydının keşfedilme hikayesi şaşırttı 3. Ligden Fenerbahçeye...

İŞTE YAKUP ATEŞ'İN DEĞERLENDİRMELERİ:

Geçmişte Samet Akaydin, İsmail Yüksek gibi oyuncuların Türk futboluna kazandırılmasında başrol oynayan, Kerem Aktürkoğlu, Barış Alper gibi isimleri çok önceden işaret eden Ateş, “Oğuz’u ilk olarak 3. Lig’de Buca’dayken izlemiştim. 1461 Trabzon’da sportif direktörlük yaparken başkanımız Celil Hekimoğlu bana, ‘Altlardan patlama yapacak bir oyuncu bul, Trabzonspor alacak, bize kiralayacak’ demişti. Ben de Oğuz Aydın’ı almayı çok istemiştim. Bülent Korkmaz hocaydı o zaman Alanya’da ve Oğuz şans bulamıyordu. Uğraştık ama olmadı. Ancak her fırsatta büyük takımlarda oynayabilecek seviyeye ulaşacağını da vurgulamaya devam ettim” dedi ve ekledi:

‘FATİH TEKKE FAKTÖRÜ’

“Açıkçası yanılacağımı düşünmüyordum. Çünkü Oğuz her sene oynayarak üzerine koyan bir oyuncu oldu. Alt liglerdeyken daha çok topu ayağına bekleyen bir oyuncu görünümündeyken yukarı çıktıkça gelişti. Topsuz oyunda da çok etkili olmaya başladı. Çabukluğu ve savunma arkası koşularıyla çok farklı bir oyuncu özelliğine büründü. Fatih Tekke gibi önemli bir futbol adamının elinde de bu meziyetlerine taktiksel anlamda çeşitlilikler kazandırdı. Yani Fenerbahçe’ye hazır bir oyuncu olarak geliyor. Bu nedenle alternatif olarak düşünülse de kısa sürede kendisini ispatlayacaktır.”

Haberin Devamı

Oğuz Aydının keşfedilme hikayesi şaşırttı 3. Ligden Fenerbahçeye...

‘MALİYET BEDAVA OLABİLİRDİ’

“Elbette ciddi bir maliyet konuşuluyor. Oğuz bu değere ulaştı. Ancak gerçekçi olmak gerekirse kulüplerimizin bu tarz oyuncuları sıfır maliyetlerle bünyelerine kazandırmaları daha kolay. Alt liglerde şu anda çok sayıda yıldız adayı var. Bu oyunculara yatırım yapmak, kiralamak, gelişimlerini izlemek ve çıkışa hazır olduklarında şans vermek daha kolay. İsmail Yüksek buna en iyi örnek. Büyük kulüplerin imkanlarını bu konuda kullanması çok sayıda yıldızı ülke futboluna kazandırabilir.”

YORUM YAZ