Mourinho'dan Fenerbahçe'ye Avrupa dokunuşu! En-Nesyri yine kayıp...

Fenerbahçe’nin dünyaca ünlü teknik direktörü, Antalyaspor maçına göre Twente deplasmanında 4 farklı ismi 11’de oynattı. Maçtan önce “Kazanmayı umuyorum ama 1 puan da puandır” diyen Portekizli hoca, 1-0 geriye düştükleri ilk yarının ardından ikinci devrede üst üste hamleler yaptı ve beraberliği kurtardı. Detaylar haberimizde...

Mourinho'dan Fenerbahçe'ye Avrupa dokunuşu! En-Nesyri yine kayıp...

Fenerbahçe Teknik Direktörü Jose Mourinho, geniş kadroyu lig ve Avrupa kulvarında rotasyonlu şekilde kullanmaya devam ediyor. Portekizli çalıştırıcı, Twente deplasmanında son Antalyaspor karşılaşmasına göre 4 farklı isim görevlendirdi.

Haberin Devamı

Forvette Dzeko’yu kulübeye çekip En Nesyri ile başlayan Mourinho, dinlendirdiği Fred’i orta sahada oynattı. Savunmada Çağlar’ın yerine Becao, kanatta ise İrfan Can Kahveci vardı. İlk yarıda özellikle de ilk 20 dakikada çok zorlanan Fenerbahçe, devreyi 1-0 geride kapatınca, ikinci yarıda üst üste hamleler geldi. Önce Dzeko-Maximin ikilisini alan Jose Mourinho, Tadic’in beraberlik golü sonrrası da 80. dakikada Mert Hakan ile İsmail’i taze kan olarak sahaya sürdü.

Zorlu fikstür başlıyor

Sarı-Lacivertliler, kazanamasa da zorlu Hollanda deplasmanından puanla dönmeyi başardı. Maçtan önce “Kazanmayı umuyorum ama 1 puan da puandır” diyen Mourinho, Avrupa Ligi’ndeki ilk 2 maç sonrası 4 puanı haneye yazdırmış oldu. Kanarya, Avrupa’da sırasıyla Manchester United, AZ Alkmaar ve Slavia Prag ile kozlarını paylaşacak.

Haberin Devamı

En Nesyri yine kayıp!

Fenerbahçe’nin büyük umutlarla ve 19.5 milyon Euro bonservisle kadrosuna kattığı En Nesyri, St. Gilloise maçının ardından dün de ilk 11’deydi. Jose Mourinho’nun ısrarla kazanmaya çalıştığı Faslı yıldız, ilk yarıda bir pozisyonda gole yaklaştı fakat kaleciyi geçemedi. 62. dakikada yerini Dzeko’ya bırakan 27 yaşındaki forveti, sahada kaldığı süre boyunca 1 kez şut denemesinde bulunurken, girdiği 9 ikili mücadelenin 6’sını kazandı. Yüzde 77 pas isabeti sağlayan En Nesyri, girdiği 5 hava topunun 3’ünü aldı. Aynı zamanda 1 top kapma ve 1 uzaklaştırma istatistikleriyle oynadı.

Mourinhodan Fenerbahçeye Avrupa dokunuşu En-Nesyri yine kayıp...

Hollandalılara sadece 2 kez yenildi

Jose Mourinho, başarılarla dolu kariyeri boyunca Hollanda ekiplerine 15 kez rakip oldu. Bu karşılaşmaların 11’inde Portekizli teknik adamın takımları galibiyete ulaşırken, Hollanda takımları sadece 2 maç kazanabildi. 2 mücadele ise beraberlikle bitti. Sarı-Lacivertliler, Avrupa Ligi’nde 7 Kasım’da bir diğer Hollanda temsilcisi AZ Alkmaar ile yine deplasmanda kozlarını paylaşacak.

YORUM YAZ