Fenerbahçe zirve takibini bırakmadı | Fenerbahçe - Kayserispor maç sonucu: 3-0

Süper Lig'in 36. haftasında Fenerbahçe sahasında Kayserispor ile karşılaştı. Zirve takibini devam ettirmek için oldukça kritik bir öneme sahip olan maçı Sarı Lacivertliler, 3-0'lık skorla kazandı. Bu skorla Fenerbahçe kendi seyircisinin önünde net bir galibiyet alarak şampiyonluk yarışında umutlarını son 2 haftaya taşıdı.

Trendyol Süper Lig'in 36'ncı haftasında Fenerbahçe, Kayserispor'u konuk etti. Sahadan 3-0'lık galibiyetle ayrılan taraf Fenerbahçe oldu. Sarı Lacivertliler bu skorla kendi seyircisinin önünde net bir galibiyet alarak şampiyonluk yarışında umutlarını son 2 haftaya taşıdı. Kayserispor ise 41 puanda kalarak ligde kalma yarışının içinde kaldı. 

Haberin Devamı
Fenerbahçe 3 puanı 3 golle aldı

Mücadele başka gol olmadı ve sahadan galibiyetle ayrılan taraf Fenerbahçe oldu. Sarı Lacivertliler sahasında Kayserispor'u 3-0'lık skorla yendi. Sarı Lacivertliler'e galibiyeti getiren golleri Batshuayi, Djiku ve Çağlar Söyüncü attı. 

Boa Morte'ye Çağlar Söyüncü engeli

71. dakikada bu kez Kayserispor etkili olan taraf oldu. Sağ kanattan topla buluşan Boa Morte, topu içeri çevirmek istedi ancak top Çağlar Söyüncü sekip kornere gitti.

Joshua King değerlendiremedi

69. dakikada Ferdi'nin uzun pasında Joshua King savunma arkasına hareketlendi ancak kaleci Bilal topu uzaklaştırdı.

Haberin Devamı
Üst üste değişiklikler

66. dakikada üst üste değişiklikler yaşandı. Fenerbahçe'de Jayden Oosterwolde ve Dusan Tadic kenara geldi. Oyuna giren isimler Bright Osayi-Samuel ve Joshua King oldu. Kayserispor'da ise Arif Kocaman'ın yerine Attamah oyuna giren isim oldu.

Fenerbahçe skoru 3-0'a getirdi

Fenerbahçe 59. dakikada Çağlar Söyüncü ile skoru 3-0'a getirdi. Sol kanatta topla buluşan Szymanski, arka direğe müthiş bir orta kesti, Çağlar kale ağzından topu ağlara gönderdi.

CANLI PUAN DURUMU İÇİN TIKLAYINIZ. 

Karagümrük 3'e 2 ataktan yararlanamadı

Karşılaşmada dakikalar 49'u gösterdiğinde Kayserispor etkili bir ataktan yararlanamadı. Deplasman ekibi etkili geldi. 3'e 2 pozisyonda sol çaprazda topla buluşan Cardoso'nun vuruşu kaleci Livakovic'te kaldı.

Haberin Devamı
Maçın 2. yarısı başladı

Karşılaşmanın 2. yarısı başladı. Kayserispor oyuncu değişikliğiyle ile devre arasından dönen taraf oldu. Kayserispor'da Otabek Shukurov'un yerine Duckens Nazon dahil oldu.

İlk yarı Fenerbahçe'nin 2-0'lık üstünlüğü ile sona erdi

İlk yarıda Fenerbahçe'nin 2-0'lık üstünlüğü ile sona ererken, Sarı Lacivertliler kendi sahasında rakibine karşı üstün olduğu görüldü. 

Fenerbahçe'de bu kez Djiku sahnede

43. dakikada Fenerbahçe Djiku'nun attığı golle skoru 2-0'a getirdi. Oosterwolde'nin sürükleyip içeri çevirdiği topu savunma karşıladı. Savunmadan seken topa gelişen sol çaprazdan mükemmel bir ayak içi vuruş yapan Djiku, farkı 2'ye yükseltti.

FENERBAHÇE - KAYSERİSPOR MAÇINI CANLI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ. 

Haberin Devamı
Kayserispor etkili ataktan yararlanamadı

Karşılaşmanın 38. dakikasında bu kez tehlikeyi yaratan taraf Kayserispor oldu. Hızlı gelişen Kayserispor hücumunda sağ çaprazda topla buluşan Aylton Boa Morte'nin vuruşunda top üstten auta gitti.

İsmail Kartal’dan Kayserispor maçında 4 değişiklik

Trendyol Süper Lig’in 36. haftasında Fenerbahçe, sahasında Kayserispor ile karşılaşıyor. Teknik Direktör İsmail Kartal, Konyaspor maçı 11'inden 4 değişikliğe giderek, Bright Osayi Samuel, İrfan Can Kahveci, Mert Hakan Yandaş ve Edin Dzeko'nun yerine Jayden Oosterwolde, Cengiz Ünder, Çağlar Söyüncü ve Michy Batshuayi'ye görev verdi. Ferdi Kadıoğlu zorunlu olarak sağ bekte maça başladı.

Fenerbahçe Batshuayi ile öne geçti

18. dakikada Fenerbahçe, Michy Batshuayi'nin golüyle 1-0 öne geçti. Dusan Tadic'in sol çaprazdan sürükleyip verdiği pasta ceza alanında topu kontrol eden Batshuayi, sol ayağıyla yaptığı vuruşla topu ağlara gönderdi. Kayserisporlu futbolcular, Batshuayi'nin golden önce elle oynadığı gerekçesiyle hakem Direnç Tonusluoğlu'na itirazlarda bulundu. VAR'ın incelemesi sonrası gol verildi.

Haberin Devamı
Fred etkili geldi ama Bilal'i geçemedi

Karşılaşmanın 11. dakikasında Fenerbahçe yine tehlikeli gelen taraf oldu. Sarı Lacivertliler, gole çok yaklaştı. Tadic'in pasıyla sol çaprazdan ceza alanına giren Fred'in vuruşunda kaleci Bilal Bayazit başarılı.

İsmail Kartal'dan maç öncesi dikkat çeken görüntü
Fenerbahçe tehlikeli geldi! Ofsayt bayrağı havada...

Mücadelenin 6. dakikasında Fenerbahçe tehlikeli gelen taraf oldu. Sarı Lacivertliler'de Dusan Tadic'in ceza alanına yaptığı ortada Batshuayi göğsüyle topu ağlara göndermek istedi ancak ofsayt bayrağı havada. Top da dışarıya çıktı.

Haberin Devamı
Maç başladı

Süper Lig'in 36. haftasında Fenerbahçe ile Kayserispor karşı karşıya geliyor. Mücadelenin ilk düdüğü çaldı. 

FENERBAHÇE - KAYSERİSPOR MAÇINI CANLI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ.

Hari Vukas: Cesur olmalıyız

Kayserispor Teknik Sorumlusu Hari Vukas, Fenerbahçe maçı öncesi yayıncı kuruluşa yaptığı açıklamalarda, "Ufak bir problem yaşadık. Bir yıldırım çarpması oldu uçağa. Tetkikler yapıldıktan sonra tekrar geldik İstanbul'a. Önemli bir durumumuz yok. Böyle bir maçta oyuncularımızın ilave bir motivasyona ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. Bu stadyumda büyük ve önemli bir takıma karşı oynamak, başarılı olmak için cesur olmalı, çok iyi olmalıyız, fazla pozisyon vermemeliyiz. Bunu yapabileceğimizi düşünüyoruz. Sahada karşımıza çıkanı almak için hazırız." ifadelerini kullandı.

İsmail Kartal: Zorunlu rotasyonla maça başlayacağız

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, Kayserispor maçı öncesi, "Bazı sakat oyuncularımız var, zorunlu rotasyonla maça başlayacağız. Hangi oyuncularla çıkarsak çıkalım, tek amacımız her zaman kazanmak. 3 puan almak ve yolumuza devam etmek istiyoruz. Haftaya içi bazı oyuncularımız, bazı mevkilerde denedik. İyi oyun ve iyi mücadele ile 3 puan istiyoruz. Oyuncularımın hepsine güveniyorum. Oynayan herkes elinden gelenin en iyisini yapacaktır. İyi oyunla 3 puanı alacağımızı düşünüyorum." sözlerini söyledi.

Fenerbahçe - Kayserispor maçı saat kaçta hangi kanalda?

Trendyol Süper Lig’in 36. haftasında Fenerbahçe, Kayserispor’u ağırlıyor. Şampiyonluk ihtimalini son haftalara taşımak isteyen İsmail Kartal ve öğrencileri, Kayserispor maçından 3 puanla ayrılmayı hedefliyor.

Ülker Stadyumu'nda oynanacak olan maçı Direnç Tonusluoğlu yönetecek. Kritik mücadele 12 Mayıs Pazar günü 19.00'da başlayacak ve beIN Sports 2 ekranlarından naklen yayınlanacak. Bu maçın canlı skoru ve tüm detaylar fanatik.com.tr'de olacak...

İsmail Kartal'dan büyük sürpriz! İşte ilk 11

Fenerbahçe: Livakovic, Ferdi, Becao, Çağlar, Oosterwolde, Djiku, Fred, Cengiz, Szymanski, Tadic, Batshuayi.

Kayserispor: Bilal, Carole, Kolovetsios, Arif, Gökhan, Shukurov, Kartal Kayra, Bourabia, Mane, Boa Morte, Cardoso.

Fenerbahçe'den maç paylaşımı
Kayserispor için kritik hafta

 

Burak Yılmaz yönetimindeki Kayserispor, Fenerbahçe maçından puanla ayrılarak sezonun sona ermesine 3 hafta kala düşme hattıyla puan farkını açmayı hedefliyor.

Kayserispor geride kalan 35 haftada 11 galibiyet, 11 beraberlik ve 13 mağlubiyet aldı. Kırmızı- sarılılar, haftaya topladığı 41 puanla 13. sırada giriyor.

Kayserispor ligin son iki haftasında Konyaspor ve Sivasspor ile karşı karşıya gelecek.

En farklı sonuç Fener'e ait

Ligde bu akşam karşı karşıya gelecek iki takım arasındaki rekabette en farklı galibiyeti, Fenerbahçe 7-0’lık skorla aldı. 20 Şubat 2005’te Kadıköy’de oynanan müsabaka en farklı galibiyet oldu. SarıLacivertliler’in, Sarı-Kırmızılılar’a karşı 2 Nisan 2018’de 5-0, 29 Aralık 2013’te de 5-1’lik galibiyetleri yer alıyor. Kayserispor ise 2008-2009 ve 2016-2017 sezonlarında iki kez 4-1’lik galibiyet elde etti. Bu sezonki 7 gollü maç en gollü karşılaşma olarak kayıtlara geçti.

Derbi öncesi sarı alarm!

Fenerbahçe’de Kayserispor karşılaşması öncesi 6 futbolcu sarı kart ceza sınırında bulunuyor. Michy Batshuayi, Dusan Tadic, Cengiz Ünder, Rodrigo Becao, Edin Dzeko ve Ferdi Kadıoğlu sarı kart ceza sınırında bulunan isimler. Bu futbolcular bu akşamki müsabakada sarı kart görmeleri halinde bir sonraki hafta oynanacak Galatasaray derbisinde cezalı olacak.

İkili rekabette Kanarya'dan fark!

Fenerbahçe, Trendyol Süper Lig’in 36. haftasında sahasında oynayacağı Kayserispor ile ligde 46. kez karşı kaşıya gelecek. Geride kalan 45 maçta Sarı-Lacivertliler, 28 galibiyet elde ederken, 8 kez de Sarı-Kırmızılılar hanesine 3 puan yazdırdı. 9 müsabaka ise beraberlikle noktalandı. Bu süreçte Fenerbahçe 98 gol atarken, Kayserispor ise 48 gol kaydetti. Ligin ilk yarısında Kayseri’de oynanan müsabakayı Fenerbahçe, Michy Batshuayi’nin 3, Cengiz Ünder’in de tek golüyle 4-3’lük skorla kazandı.

VAR hakemi resmen açıklandı

Fenerbahçe - Kayserispor maçınının VAR hakeminin Claudio Pereira olduğu açıklandı.

YORUM YAZ