Kadıköy'de Tadic-Dzeko şov! (ÖZET) Fenerbahçe-Alanyaspor maç sonucu: 3-0

Süper Lig'de 4. haftanın perdesi Kadıköy'de açıldı, Fenerbahçe ile Alanyaspor kozlarını paylaştı. Ülker Stadı'nda oynanan maçı Dusan Tadic (2) ve Edin Dzeko'nun golleriyle 3-0 mağlup eden Jose Mourinho yönetimindeki Sarı Lacivertliler, averajla liderliğini sürdürdü. 2 puanda kalan Fatih Tekke'li Alanyaspor'un galibiyet hasreti ise 4 maça yükseldi.

Kadıköy'de 3 puan Fenerbahçe'nin!

Süper Lig'in 4. haftasının açılış maçında Fenerbahçe, Alanyaspor'u 4-0 mağlup etti. Dusan Tadic (2) ve Edin Dzeko'nun golleriyle kazanan Jose Mourinho yönetimindeki Sarı Lacivertliler, 10 puana ulaştı, averajla liderliğini ve namağlup unvanını sürdürdü. Galibiyet hasreti 4 maça yükselen Fatih Tekke'li Turuncu Yeşilliler ise 2 puanda kaldı.

En-Nesyri direği geçemedi

Tadic'in sol çizgiden yaptığı ortaya iyi yükselen En-Nesyri'nin kafa vuruşunda Ertuğrul'un son anda dokunduğu top oyun alanına döndü.

Dzeko farkı 3'e çıkardı

Fred'in pasında topu kontrol eden İrfan Can, ceza sahasının sağından penaltı noktasına topu çıkardı. Edin Dzeko, şık bir vuruşla ağları sarsarak farkı 3'e çıkardı.  Edin Dzeko, bu sezon forma giydiği 8 resmi maçta 8 gol attı.

Haberin Devamı
Asist Livakovic, gol Tadic!

Livakovic'in uzun degajında Alanyaspor savunmasının uzaklaştıramadığı topa hareketlenen Tadic, aşırtma vuruşuyla meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu, kendisinin ve takımının ikinci golünü kaydetti.

 

Alanyaspor tehlikeli geldi

Alanyaspor gole çok yaklaştı. Savunma arkasına atılan uzun topa hareketlenen Cordova'nın aşırtma vuruşunda Livakovic gole izin vermedi.

İlk 45 dakika Fenerbahçe'nin 1-0'lık üstünlüğü ile sona erdi.

Haberin Devamı
Skor perdesini Tadic açtı!

Fenerbahçe öne geçti. Ceza sahasında topla buluşan Dzeko, boş durumdaki Tadic'e pasını aktardı. Sırp 10 numara, yerden şutunu attı ve Ertuğrul'u geçen top ağlarla buluştu.

Fenerbahçe'de Szymanski tehlikeli bir yerde yerde kaldı. Fenerbahçeli oyuncular faul bekliyor. Hakem oyunu devam ettirdi.

Haberin Devamı
Fenerbahçe penaltı bekledi

Fred'in ceza sahasına pasında Alanyaspor savunmasına çarpan topta Fenerbahçe penaltı bekledi. Ancak oyun devam etti.

Fred'in sol kanata pasında pasında Maximin topla buluştu. Maximin'in ceza sahasına attığı pasta hiçbir Fenerbahçeli oyuncu topla buluşamadı.

Mert Müldür'ün sağ kanattan ortasında topla buluşan Tadic'in kafa vuruşunda Ertuğrul gole izin vermedi.

Haberin Devamı
Dzeko istediği vuruşu yapamadı

Szymanski'nin ön alan baskısıyla topu kazanan Fenerbahçe'de Dzeko'nun şutunda top kaleci Ertuğrul'da kaldı.

Fenerbahçe, Dzeko ile gole çok yaklaştı. Savunmadaki top kaybını fırsat bilen Boşnak golcü, kaleciyle karşı karşıya geldiği pozisyonda istediği vuruşu yapamadı.

Kadıköy'de ilk düdük çaldı

Fenerbahçe-Alanyaspor maçı başladı. Ülker Stadı'nda oynanan ve Mehmet Türkmen'in yönettiği karşılaşmanın canlı takibi haberimizde.

Haberin Devamı
İlk 11'ler belli oldu

Fenerbahçe: Livakovic, Mert, Çağlar, Djiku, Oosterwolde, İsmail, Fred, Szymanski, Tadic, Maximin, Dzeko

Alanyaspor: Ertuğrul, Hadergjonaj, Furkan, Aliti, Balkovec, Makouta, Richard, Yusuf, Efecan, Cordova, Serdar Dursun

Alanyaspor'dan maç günü paylaşımı
Fenerbahçe-Alanyaspor maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda?

Bu akşam Ülker Stadyumu'nda oynanacak ve saat 21.00'de başlayacak Fenerbahçe-Alanyaspor maçı beIN Sports 1'den canlı yayınlanacak. Mehmet Türkmen'in yöneteceği 90 dakikanın canlı takibi ve tüm detayları haberimizde olacak.

VAR Hakemi belli oldu

Trendyol Süper Lig’in 4. haftasında Fenerbahçe, bugün saat 21.00’da Corendon Alanyaspor’u konuk edecek. Söz konusu mücadeleyi hakem Mehmet Türkmen yönetecek. Türkmen’in yardımcılıklarını Kerem Ersoy ve İbrahim Çağlar Uyarcan yapacak. Müsabakanın dördüncü hakemi ise Ozan Ergün olacak. Karşılaşmanın VAR koltuğunda da Alper Çetin oturacak. Çetin’e AVAR’da Volkan Ahmet Narinç eşlik edecek.

Fenerbahçe-Alanyaspor muhtemel 11'ler:

Fenerbahçe: Livakovic, Mert (Samuel), Çağlar, Djiku, Oosterwolde, Fred, İsmail, Tadic, Szymanski, Maximin, Dzeko

Alanyaspor: Ertuğrul, Hadergjonaj, Furkan, Alivi, Balkovec, Richard, Makouta, Lopes, Efecan, Yusuf, Cordova

Fenerbahçe'den maç günü paylaşımı
30 maçlık yenilmezlik serisi

Sezona 2 galibiyet, 1 beraberlik alarak başlayan Fenerbahçe, geçtiğimiz sezonu 27 maçlık yenilmezlik serisiyle tamamladı. Sarı Lacivertliler, oynadığı son 30 lig maçında yenilgi yüzü görmedi. Bu süreçte 23 galibiyet elde ederken, 7 kez de beraberlik yaşadı.

Ligde 17. randevu

Fenerbahçe, Alanyaspor'un Süper Lig'e yükseldiği 2016 yılından itibaren rakibiyle 17. kez mücadele edecek. Geride kalan 16 maçta Sarı Lacivertliler, 9 galibiyet elde ederken, Turuncu Yeşilliler 3 kez üstünlük sağlayabildi. Taraflar arasındaki 4 müsabaka ise beraberlikle noktalandı. Kanarya'nın 34 golüne, Akdeniz temsilcisi 17 golle yanıt verdi. Geçtiğimiz sezon Kadıköy'de oynanan lig maçı 2-2'lik skorla berabere tamamlandı.

Alanyaspor'da tek eksik var

Akdeniz ekibinde zorlu maç öncesi önemli bir eksik bulunuyor. Sezona formda giren ve ilk iki haftada da asist yapan Loide Augusto, Başakşehir maçında sakatlanmıştı. Sambacı, Göztepe karşılaşmasının ardından Fenerbahçe mücadelesinde de görev yapamayacak. Eyüpspor ve Göztepe ile berabere kalıp Başakşehir’e 4-2 mağlup olan ve henüz ligde galibiyetle tanışamayan Alanyaspor, Kadıköy deplasmanında büyük bir sürprize imza atmanın peşinde.

Mert Hakan Yandaş dönüyor

Fenerbahçe’de Mert Hakan Yandaş, bu sezon ligde ilk kez Alanyaspor karşısında kadroya girmeye hazırlanıyor. Tecrübeli oyuncu, geçen sezondan kalan cezası nedeniyle ilk 3 hafta forma giyememişti. Öte yandan geçtiğimiz hafta Çaykur Rizespor deplasmanında ayak bildeğindeki sakatlık nedeniyle görev yapamayan Bright Osayi-Samuel’in durumu belirsiz. Nijeryalı futbolcunun kadroya alınıp alınmayacağı, maç saatinde netlik kazanacak.

Djiku devam edemedi

Rodrigo Becao, sakatlanan Alexander Djiku'nun yerine oyuna dahil oldu.

Süper Lig'de 4. haftanın açılış maçı: Fenerbahçe-Alanyaspor

Fenerbahçe, Süper Lig'in 4. haftasında Alanyaspor'u konuk edecek. 3 maçta 7 puan toplayan, haftaya averajla lider giren Sarı Lacivertliler, son olarak Çaykur Rizespor engelini 5-0'la geçti. Jose Mourinho yönetimindeki Fenerbahçe, evinde kazanıp çıkışını sürdürmeyi hedefliyor. Ligde henüz galibiyeti bulunmayan Fatih Tekke'li Alanyaspor ise güçlü rakibi karşısında sürpriz peşinde olacak.

YORUM YAZ