Jose Mourinho'nun taktiği belli oldu: Fenerbahçe artık böyle oynayacak

Son hazırlık maçında Hull City'i 5-1 ile geçen Fenerbahçe'nin ilk resmi maçına sayılı günler kaldı. Şampiyonlar Ligi 2. Eleme Turu maçında Lugano ile karşılaşacak olan sarı - lacivertlilerde Portekizli teknik adam Jose Mourinho'nun taktiği belli oldu. İşte detaylar...

Jose Mourinho'nun taktiği belli oldu: Fenerbahçe artık böyle oynayacak

İlk resmi maçına salı günü Lugano deplasmanında çıkacak olan Fenerbahçe’de yeni sezondaki oyun sistemi de ortaya çıktı. Teknik Direktör Jose Mourinho’nun sarı-lacivertli futbolculardan oyunu geride kurmalarını isterken, bu oyun anlayışını adeta öğrencilerine ezberletiyor.

Haberin Devamı

Geçtiğimiz sezondan farklı bir anlayış olan bu sistemin sahaya kusursuz olarak yansıması için Portekizli çalıştırıcının yoğun mesai harcadığı öğrenildi. Sistemin en büyük örneği ise Hull City maçında görüldü. Bu hazırlık maçında yenen gol, yanlış yere pastan geldi. Mourinho’nun idmanlarda da bu konu üzerinde durduğu, özellikle taktik ağırlıklı oynanan çift kale maçları sürekli durdurarak öğrencilerini uyardığı bildirildi.

EN-NESYRI'Yİ BU YÜZDEN İSTİYOR

Ayağa ve bol pasla rakibi üzerine çekerek baskının kırılacağını düşünen tecrübeli çalıştırıcının Lugano maçında da aynı sistemi kullanacağı öğrenildi. Portekizli teknik adamın Faslı forvet En Nesyri’yi de bu yüzden çok istediği öğrenildi. Rakibin baskısını kırdıktan sonra uzun ve ters toplarla kaleye gitmeyi amaçlayacak olan Fenerbahçe’de savunma arkasına koşular yapan ve uzun topları çok rahat indirme özelliği bulunan tecrübeli golcünün gelişiyle sistemin kusursuz olarak işleyeceği bildirildi.

Haberin Devamı

MOURINHO'DAN UYARILAR

UEFA Şampiyonlar Ligi 2. eleme turu ilk maçında 23 Temmuz Salı günü İsviçre temsilcisi Lugano ile deplasmanda karşılaşacak Fenerbahçe, hazırlıklarını sürdürdü. Can Bartu Tesisleri’nde teknik direktör Jose Mourinho yönetiminde ilk yarım saati basına açık gerçekleştirilen ve ısınma hareketleriyle başlayan pas çalışmasıyla devam eden idmanda taktik organizasyonlar üzerinde duruldu.

Jose Mourinhonun taktiği belli oldu: Fenerbahçe artık böyle oynayacak

Mourinho, taktik çalışmayı sık sık durdurarak oyunculara uyarılarda bulundu. Antrenmanın basına kapalı bölümünde ise sarı-lacivertli takımın taktik çalışmaya devam ettiği belirtildi. Milli futbolcu Samet Akaydın, bireysel çalıştı. Fenerbahçe, Lugano müsabakasının hazırlıklarına bugün devam edecek.

YORUM YAZ