Fenerbahçe'nin golcüsü Edin Dzeko, forvet hakkındaki rekabete ilişkin konuştu!

Fenerbahçe'nin Lugano'yu geriden gelerek mağlup ettiği maçta takımının beraberliği yakalamasını sağlayan golü atan Edin Dzeko, mücadelenin ardından açıklamalarda bulunurken forvet hattındaki rekabete de değindi.

Fenerbahçe'nin golcüsü Edin Dzeko, forvet hakkındaki rekabete ilişkin konuştu!

Fenerbahçe, UEFA Şampiyonlar Ligi 2. Eleme Turu'nda deplasmanda 4-3 mağlup ettiği Lugano'yu iç sahada da 2-1 ile geçmeyi başardı. Deplasmanda yaptığı hat-trick ile öne çıkan Dzeko, iç sahada da geriden gelen takımının beraberlik golünü kaydetti.

Haberin Devamı

Karşılaşmayı değerlendiren Edin Dzeko, "Böyle baktığınız zaman her şey çok güzel gözüküyor; 2 galibiyet, 4 gol açıkçası bizler için zordu, daha kolay olmasını beklerdim. Avrupa maçlarında ve özellikle Şampiyonlar Ligi maçlarında kolay maç diye bir şey yok. Maçtan önce kendi aramızda da konuşmuştuk, rakibi hafife almamalıyız demiştik. Çünkü futbol oynamaya çalışan bir takım bunu da bugün gösterdiler. Ama bizler pes etmedik. Erken bir gol yedik, o gol bizi birazcık dağıttı onlara da özgüven verdi. Bizler sabırlı olmaya devam ettik. Özellikle 1-0 geriye düştükten sonra bizler için güzel bir galibiyet oldu" ifadelerini kullandı.

Youssef En-Nesyri ve Cenk Tosun ile forma rekabeti konusunda görüşleri sorulan golcü oyuncu, "Sizlerin de belirttiği gibi onlar da iki tane kaliteli ve tecrübeli futbolcular. (Youssef En-Nesyri-Cenk Tosun) Avrupa’da oynamış olmaları ve bu tecrübelerinin olması çok önemli. Çünkü pek çok maç oynayacağız herkese ihtiyacımız olacak. Üç günde bir maç yaptığımız periyotta oyuncu değiştirmenin, farklı oyuncularla oynamanız gerekiyor çünkü yorulabiliyorsunuz, taze bir oyuncunun oynaması takım için çok iyi oluyor. Takım için iyi olan şey, Fenerbahçe’nin faydasına olan şey benim için de iyidir. Umarım En-Nesyri’de en kısa sürede fiziksel anlamda fit duruma gelir ve bizimle olur. Çünkü zor maçlarımız başlıyor. Lille ile oynayacağız, lig başlıyor. Cenk hazır. Umarım Fred’de uzun bir sakatlık yaşamaz, sakatlığı ciddi değildir çünkü ona ihtiyacımız var" dedi.

Haberin Devamı

 

Fenerbahçenin golcüsü Edin Dzeko, forvet hakkındaki rekabete ilişkin konuştu

YORUM YAZ