Fenerbahçe'nin 38'lik delikanlısı Edin Dzeko!

Fenerbahçe’de bu sezon 8 resmi maçın tamamında oynadı, hepsinde 70 dakika üzeri sahada kaldı. Yetmedi, Bosna Hersek Milli Takımı’nın Hollanda ve Macaristan karşılaşmalarında 90’ar dakika süre aldı. 38 yaşındaki Edin Dzeko, kondisyonu ve performansıyla gençlere taş çıkardı.

Fenerbahçe'nin 38'lik delikanlısı Edin Dzeko!

Edin Dzeko... Geçen sezon imza attığında 37 yaşındaydı, “Yaşlandı, eski performansını veremez” yorumlarını kısa sürede sildi. 46 resmi maçta forma giydi, 25 gol attı, 10 da asist yaptı. Bu sezon başlarken yaşı 38 oldu. Herkes artık yedek forvet olmasını bekliyordu. 19.5 milyon Euro’ya En-NEsyri’nin transfer edilmesi de bu beklentilerin boşa olmadığını gösterdi. Ancak Edin Dzeko, kendisi hakkındaki ön yargıları yine paramparça etti. Jose Mourinho, Boşnak yıldızı bu sezonki 8 resmi maçta da ilk 11’de oynattı. Dzeko, bunların 4’ünde oyundan çıkmadı, hiçbir karşılaşmada 70 dakikanın altına düşmedi. 38’lik delikanlı, 8 gol, 2 asistle yine sezona müthiş bir giriş yaptı.

Haberin Devamı

Fenerbahçenin 38lik delikanlısı Edin Dzeko

Hollanda’ya attı

Yetmedi, ilerleyen yaşına ve yoğun sezon başı fikstürüne rağmen Bosna Hersek Milli Takımı’nı da geri çevirmedi. Çok sevdiği ülkesi için Hollanda ve Macaristan maçları için gelen daveti kabul etti. Dzeko, her iki karşılaşmaya da 11’de başladı, 90 dakika görev yaptı. Deneyimli yıldız, Hollanda ağlarını sarsmayı başardı. Edin Dzeko, kendisi için yaşın gerçek anlamda sadece bir sayıdan ibaret olduğunu bir kez daha kanıtladı.

YORUM YAZ