Fenerbahçe'de yolcular belli oldu! Sürpriz Edin Dzeko kararı

Teknik direktör Jose Mourinho, kalacak ve gidecek futbolcular hakkında son kararını Avusturya kampı sonrası vereceğini açıklamıştı. Portekizli çalıştırıcı kararını verdi. Öte yanda sürpriz Edin Dzeko kararı dikkat çekti.

Fenerbahçe'de yolcular belli oldu! Sürpriz Edin Dzeko kararı

Yeni sezon için takıma gelecek futbolcuların yanı sıra takımdan gidecekler için de planlamalarını sürdüren Fenerbahçe'de sıcak bir gelişme yaşandı. Dünyaca ünlü teknik direktör Jose Mourinho, 4 hazırlık maçını baz alıp yeni sezonda forma şansı vermeyeceği isimleri belirledi.

Haberin Devamı

SON PROVA HULL CİTY İLE

Fenerbahçe dün Fransız ekibi Strasbourg ile Merkur Arena’da yaptığı hazırlık maçı sonrası Avusturya Kampı’nı tamamlayıp, İstanbul’a döndü. Sarı-Lacivertli ekip 23 Temmuz Salı günü İsviçre temsilcisi Lugano ile deplasmanda oynayacağı Şampiyonlar Ligi 2. ön eleme turu ilk maçı öncesi son provayı Acun Ilıcalı’nın sahibi olduğu Hull City ile yapacak. 18 Temmuz Perşembe günü saat 20.00’de oynanacağı açıklanan karşılaşmada teknik direktör Jose Mourinho, Lugano karşısına süreceği 11’i son kez test edecek. Bu mücadelede takıma sonradan katılan Livakovic, Tadic, Szymanki’nin yanı sıra tedavisi tamamlanan Çağlar Söyüncü ve Mert Hakan Yandaş’ın da takım kadrosunda yer alması bekleniyor. EURO 2024’e Hollanda maçı ile veda eden Türk Milli Takımı’ndaki Türk oyuncular Mert Müldür, Ferdi Kadıoğlu, Samet Akaydın, İsmail Yüksek ve İrfan Can Kahveci ise tatilden dönseler de bu maçta forma giyemeyecekler.

Haberin Devamı

Fenerbahçede yolcular belli oldu Sürpriz Edin Dzeko kararı

ÜLKER STADI PIRIL PIRIL

Kadıköy Ülker Stadı, 9-10 Haziran’da Fenerbahçe’nin olağan genel kuruluna ev sahipliği yapmış, ardından ise bakıma alınmıştı. Çimleri tamamen değiştirilen ve tribünlerin yanı sıra localar, basın odası, tuvaletler, soyunma odaları elden geçirilmiş, yeni sezona hazırlanmak için büyük bir seferberlik ilan edilmişti. Yapılan açıklamaya göre tadilatta sona gelindiği, Hull City ile oynanacak hazırlık maçında riske edilmeyeceği, Lugano ile 30 Temmuz Salı günü oynanacak Şampiyonlar Ligi 2. ön eleme turu rövanş maçına yetiştirileceği öğrenildi.

Edin Dzeko'dan klas gol

YABANCILARDA SON KARAR VERİLDİ

Teknik direktör Jose Mourinho, kalacak ve gidecek futbolcular hakkında son kararını Avusturya kampı sonrası vereceğini açıklamıştı. Portekizli teknik adamın TFF’nin 12 ile sınırlandırdığı yabancı konusunu çözüme kavuşturmak adına 4 hazırlık maçını baz alıp, elde 8 yabancıyı tutması bekleniyor. Livakovic, Osayi, Oosterwolde, Djiku, Becao, Fred, Szymanski ve Tadic’in ilk 8 arasına adını yazdıracağı, başta takım kaptanı Edin Dzeko dahil, Miha Zajc, Crespo, Krunic, Ryan Kent, Luan Peres ve Ömer Fayed tecrübeli çalıştırıcı tarafından yeni sezon yapılanmasında kendilerine forma şansı bulamayacak isimler olacak.

Haberin Devamı

Fenerbahçede yolcular belli oldu Sürpriz Edin Dzeko kararı

EDİN DZEKO KALMAK İSTİYOR

Fenerbahçe’de Batshuayi’nin ayrılması sonrası takımda tek santrfor olarak kalan Edin Dzeko konusunda belirsizlik sürüyor. Jose Mourinho’nun, “Seni ikinci forvet olarak düşünüyorum” şeklinde yaklaşımda bulunduğu iddia edilirken, sportif direktör Mario Branco’nun, “Edin Dzeko bizim kaptanımız, en iyi golcülerimizden ve en önemli oyuncularımızdan biri. Geçen sezon sakatlık yaşamadan neredeyse her maçta oynadı. 38 yaşında olmasına rağmen hala genç ve biz ondan çok memnunuz” demesi kafaları karıştırdı. Hırvat ekibi Hajduk Split ve Suudi Arabistan kulüpleri ile adı geçen Boşnak golcü ise İstanbul’da kalmak ve geçen sezon verdiği “şampiyonluk” sözünü bu sezon gerçekleştirmek istiyor.

YORUM YAZ