Fenerbahçe'de Jose Mourinho'dan sürpriz kadro!

Fenerbahçe'nin hocası Jose Mourinho, Samsunspor deplasmanında flaş tercihler yaptı. Sakatlıktan dönen Çağlar, 11’de yer almazken, savunma tandeminde Djiku ve Becao görev aldı. Sakatlığı bulunan İsmail Yüksek riske edilmedi, sol kanatta Maximin‘in yerine ise Kostic vardı. İrfan Can ise milli takım performansı sonrasında yedek soyundu.

Fenerbahçe'de Jose Mourinho'dan sürpriz kadro!

Fenerbahçe Teknik Direktörü Jose Mourinho, Samsunspor mücadelesine sürpriz bir kadro ile çıktı. Portekizli çalıştırıcı kadroda Antalyaspor ve Twente maçlarının kadrosunda değişiklik yaptı. Yabancı sınırı nedeniyle Osayi Samuel’i kadroya almayan Mourinho sağ bekte Mert Müldür’e yer verdi. Sakatlıktan dönen Çağlar Söyüncü kadroda yer almasına rağmen stoper tandemi Djiku ve Becao ikilinden oluştu. Mourinho, sol bekte Oosterwolde’ye şans verirken sol kanatta Maximin yerine Filip Kostic’e görev verdi. Sakatlığı nedeniyle A Milli Takım kadrosundan da çıkartılan İsmail Yüksek, Mourinho tarafından da riske edilmeyerek kadroya dahil edilmedi. Milli takımda sergilediği performansın ardından Samsunspor maçında ilk 11’de yer alması gereken İrfan Can Kahveci yine yedek kulübesinde yer aldı.

Haberin Devamı

‘Herkes hak etti’

Maç öncesinde tercihlerini anlatan Mourinho, şunları söyledi: “Göz önünde bulundurduğum şey şu, maçı kazanmak istiyorum. Bu anlamda en doğru şeyleri yapmaya çalışıyorum. Biliyorsunuz, ilk 11’e 11 oyuncu yazabiliyorsunuz. 16-17 oyuncuyla sahaya çıkabilmek isterdim, çünkü herkes hak ettiler. Medyayı biliyorum. Genelde önemli bir maçta önemli işler yapan oyuncuya odaklanıyorsunuz ama diğer maçları unutuyorsunuz. Tadic’i unutuyorsunuz. Maalesef durum bu şekilde. Seçim yapıyoruz. Milli takıma gitmeyen oyuncularla çalışma yapma fırsatı bulabildik ve iki hafta iyi çalıştık.”

Osayi Samuel için flaş karar...

Fenerbahçe’de Samsun’a götürülen kafilede yer alan Bright Osayi-Samuel, teknik direktör Jose Mourinho’nun tercihi üzerine maç kadrosuna alınmadı. Nijeryalı oyuncunun Samsunspor maçının kadrosunda olmamasının sebebi ortaya çıktı. Nijeryalı sağ bekin, yabancı kontenjanı nedeniyle kadroya alınmadığı edinilen bilgiler arasında yer aldı.

YORUM YAZ