(ÖZET) Samsunspor-Fenerbahçe maç sonucu: 2-2 (Samsun'da gol düellosu! Fenerbahçe 88'de yıkıldı)

Süper Lig'in 9. haftasında oynanan Samsunspor-Fenerbahçe maçı gol düellosuna sahne oldu. 88. dakikada Soner Aydoğdu'nun golüne engel olamayan Jose Mourinho yönetimindeki Kanarya, sahadan 2-2'lik eşitlikle ayrılarak zirve yarışında yara aldı. Sezonun flaş takımı olan Thomas Reis'li Karadeniz ekibi ise yenilmezlik serisi 5 maça yükseldi.

Nefes kesen düelloda 4 gol!

Süper Lig'in 9. haftasında oynanan Samsunspor-Fenerbahçe maçı 2-2'lik eşitlikle sona erdi. Fenerbahçe'nin golleri; 24. dakikada Tadic ile 62. dakikada Saint-Maximin'den geldi. Samsunspor'un sayılarını ise 48. dakikada Holse ile 88. dakikada Soner Aydoğdu kaydetti.

Jose Mourinho yönetimindeki Sarı Lacivertliler, zirve yarışında yara alarak lider Galatasaray'ın 8 puan gerisine düştü, haftayı 17 puanla 4. tamamladı. Thomas Reis'li Kırmızı Beyazlılar ise yenilmezlik serisini 5 maça taşıdı, 19 puanla 3. basamağa yükseldi.

GOL | Beraberliği Soner getirdi

Fenerbahçe kalesini yoğun baskı uygulayan Samsunspor, beraberlik golünü buldu. Laura'nın kafayla indirdiği topu kontrol eden ve şık bir çalımla sıyrılan Soner, sol ayak içiyle vuruşu ağlarla buluştu.

GOL | Allan Saint-Maximin'den şık gol

Fenerbahçe bir kez daha öne geçti. İrfan Can Kahveci'nin pasına hareketlenen Allan Saint-Maximin, sol kanattan içeri doğru katetti. Samsunspor savunmasından sıyrılan Maximin'in şutunda kaleci Okan'in uzanamadığı top ağlara gitti.

Haberin Devamı
GOL | Samsunspor'da Holse sahnede

Samsunspor, ikinci yarıda ilk fırsatta golü buldu. Emre Kılınç'ın sol kanattan çevirdiği topa koşu yapan Holse, yakın mesafeden yerden sert bir vuruş yaparak ağları sarsmayı başardı ve Karadeniz ekibi skoru 1-1'e getirdi.

İlk yarıda tek gol

İlk yarı sona erdi. Fenerbahçe, Tadic'in 24. dakikada attığı golle soyunma odasına 1-0 önde giriyor.

Mouandilmadji ofsayta takıldı

Samsunspor'da Livakovic ile karşı karşıya kalan Marius Mouandilmadji, fileleri havalandırdı ancak ofsayt bayrağı kalktı.

Haberin Devamı
Son anda Livakovic!

Ev sahibi beraberliğe yaklaştı. Marc Bola'nın yerden çevirdiği topa hareketlenen Carlo Holse, gelişine vuruşu yaptı. Livakovic, uzak köşeye giden topu son anda çelmeyi başardı.

GOL | Tadic hatayı affetmedi!

Fenerbahçe, Samsun deplasmanında öne geçti. Fred'in kullandığı uzun taç atışında Satka'nın uzaklaştırmak istediği top Bennaser'den sekti ve Tadic'in önünde kaldı. Sırp 10 numara, düzgün bir vuruş yaparak meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu.

Van Drongelen geçit vermedi

Sol kanattan çizgiye inen Kostic'in çevirdiği topta Dzeko'nun yakın mesafeden şutunda top Van Drongelen döndü. Dönen topa hareketlenen Fred'in vuruşunda araya bir kez daha Hollandalı savunmacı girdi.

Haberin Devamı
Samsun'da ilk düdük çaldı!

Muhammet Ali Meteoğlu ilk düdüğü çaldı. Samsun Yeni 19 Mayıs Stadı'nda oynanan Samsunspor-Fenerbahçe maçının canlı skor takibi haberimizde.

MAÇIN İLK 11'LERİ BELLİ OLDU

Fenerbahçe’nin 11’i: Livakovic, Mert, Djiku, Becao, Oosterwolde, Amrabat, Fred, Tadic, Szymanski, Kostic, Dzeko

Samsunspor’un 11’i: Okan, Bola, van Drongelen, Satka, Zeki, Bennasser, Ntcham, Emre Kılınç, Holse, Muja, Mouandilmadji

Jose Mourinho sahaya çıktı
Haberin Devamı
Fenerbahçe sahaya çubuklu formayla çıkacak
VAR hakemi belli oldu

Samsunspor - Fenerbahçe maçının VAR hakemi koltuğunda Atilla Karaoğlan görev yapacak.

Samsunspor - Fenerbahçe maçı ne zaman, saat kaçta hangi kanalda?

Trendyol Süper Lig’in 9. haftasında Samsunspor ve Fenerbahçe karşı karşıya geliyor. Samsun Yeni 19 Mayıs Stadyumu’nda oynanacak kritik karşılaşmayı Muhammet Ali Metoğlu yönetirken yardımcılıklarını ise Furkan ürün ve Serkan Olguncan üstlenecek. Samsunspor - Fenerbahçe mücadelesi 20 Ekim Pazar günü saat 19:00’da başlayacak ve beIN Sports 1 ekranlarından canlı yayınlanacak. Ayrıca maçın canlı anlatımı fanatik.com.tr'de olacak.

Haberin Devamı
Samsunspor - Fenerbahçe maçı muhtemel 11'ler

Samsunspor: Okan, Zeki, Satka, Drongelen, Bola, Bennasser, Muja, Holse, Ntcham, Emre, Moundilmadji.

Fenerbahçe: Livakovic, Osayi, Becao, Oostewolde, Kostic, Amrabat, Szymanski, Fred, İrfan, Tadic, Dzeko.

Jose Mourinho: Kazanacağız

Fenerbahçe teknik patronu Mourinho, Samsunspor maçı öncesi iddialı konuştu. Milli aralarda eksik kadro ile hedef maçlara hazırlanmanın her takım için zor olduğuna dikkat çeken Portekizli teknik adam, “Ancak bizim kalitemizdeki bir takımın bu tür maazetlere sığınma hakkı yok. Büyük hedefler peşinde koşan bir kadro ile mücadelemizi sürdüreceğiz. Bu hafta rakibimiz Samsunspor. Maç maç ilerlemeyi sürdüreceğiz. Rakibimizin Süper Lig’deki çıkışını yakından izliyoruz. Hafta içinde yaptığımız taktik çalışmalarda her türlü önlemimizi aldık. Fenerbahçe’ye yakışan bir oyunla, İstanbul’a galibiyetle dönmek, Avrupa Ligi’ndeki güçlü rakibimiz Manchester United mücadelesine bu moralle hazırlanmak istiyoruz. Özellikle ülke milli takımlarda Fenerbahçe’yi temsil eden oyuncularım kalitelerini gösterdi. Şimdi bunu Samsun karşısında da sergilemelerini bekliyorum” ifadelerini kullandı.

Millilerin morali yerinde

Fenerbahçe’nin ülke milli takımlarına gönderdiği oyuncuları, attıkları gollerle dikkat çekmişti. Özellikle İrfan Can Kahveci’nin Türk Milli Takım forması ile önce Karadağ’a ardından da İzlanda’ya attığı iki gol, sükse yapmıştı. Dzeko, Almanya’ya attığı golle, Panzerleri sarstı. Nesyri ise Orta Afrika ile deplasmanda oynanan ve 4-0 kazanılan maçta, ülkesinin 3. golüne imza atmıştı. Samsunspor maçı öncesi bu durumu avantaja çevirmek isteyen Mourinho takımını galibiyet parolasıyla hazırlıyor.

Tüm gözler Amrabat’ta

Teknik direktör Mourinho’nun önliberonun yanı sıra stoper mevkiinde de kullandığı Amrabat’tan mesaj var: “Ben bir kulüp seçtiğim zaman kalpten seçmeyi tercih ederim. Fenerbahçe’ye de o nedenle geldim. Çalıştığım teknik adamların benden istediklerini yerine getirmek en büyük özelliğim. Mourinho da benden ne isterse ben orada oynarım ve her şeyimi ortaya koyarım. Şimdi önümüzde kazanılmayı bekleyen bir Samsunspor maçı var. Arkadaşlarımla güçlerimizi birleştirip, bu işin de üstesinden geleceğiz” şeklinde yorumda bulundu.

İsmail Yüksek kadroda yok

Sarı-Lacivertli ekipte, henüz takımla çalışmalara başlamayan İsmail Yüksek kadroda olmayacak. Teknik direktör Jose Mourinho’nun, milli takımdan yorgun dönen ve sakatlıktan yeni çıkan oyuncularına daha az şans tanıyacağı belirtiliyor. Sarı-Lacivertli kadroda başka bir eksik bulunmuyor.

Deplasmanda kaybetmedi

Fenerbahçe, bu sezon ligde çıktığı 4 deplasman karşılaşmasında 3 galibiyet ve 1 beraberlik aldı. Sezonun ikinci haftasında Göztepe ile İzmir’de karşılaşan sarı-lacivertli ekip, 90 dakika sonunda sahadan 2-2’lik beraberlikle ayrılırken, bu maçın ardından rakip sahada Çaykur Rizespor’u 5-0, Kasımpaşa’yı 2-0 ve Antalyaspor’u da 2-0’lık sonuçlarla mağlup etti. Jose Mourinho’nun ekibi, ligde deplasmanda çıktığı son 3 maçı da gol yemeden kazandı.

YORUM YAZ