Fenerbahçe için fırsat transferi! Yıldız futbolcu için son teklif 15 milyon Dolar...

Avrupa’nın 5 büyük liginde transfer döneminin kapanmasıyla birlikte Türk takımları için kısa süreli bir fırsat penceresi açılmıştı. Çalışmalarını sürdüren Fenerbahçe, yıldız futbolcu için harekete geçti ve son teklifini yaptı.

Fenerbahçe için fırsat transferi! Yıldız futbolcu için son teklif 15 milyon Dolar...

Transfer çalışmalarını sürdüren Fenerbahçe'de çarpıcı bir gelişme yaşandı. Sarı-lacivertli ekip, yıldız futbolcuya son teklifini yaptı.

Haberin Devamı

FIRSAT TRANSFERİ CHILWELL

Özellikle İngiltere Premier Lig’de transferin bitmesi, önemli şansların doğmasına neden oldu. Bunların başında Ben Chilwell geliyor. Fenerbahçe, Chelsea’de menajer Enzo Maresca’nın kadro dışı bıraktığı İngiliz sol bekin durumunu yakından takip ediyordu. Tecrübeli oyuncunun önceliği ülkesinde kalmaktı. Maviler, transfer döneminin son anlarında Sterling’i Arsenal’e, Chalobah’ı Crystal Palace’a, Lukaku’yu Napoli’ye ve Kepa’yı Bournemouth’a göndermeyi başardı. Chilwell de Manchester United’a teklif edilse de olumlu yanıt gelmedi. Böylece yıldız sol bek elde kaldı.

YOĞUN İKNA SÜRECİ

Sarı-Lacivertliler, ‘fırsat transferi’ni bitirmek için hemen harekete geçti. Bu sezonki tüm transferlerde olduğu gibi oyuncuyla Jose Mourinho’nun temas kurup planlarını anlattığı kaydedildi. Yönetim ise Ben Chilwell’i sezon sonuna kadar kiralamak için Chelsea’nin kapısını çaldı. İngiliz ekibi, oyuncunun maaşının büyük bölümünü de karşılamak üzere her türlü kolaylığı sağlamaya hazır. 27 yaşındaki sol beki ikna etmek için yoğun çaba harcanıyor. Yönetim, transferi iki gün içinde bitirip yıldız futbolcuyu Avrupa Ligi kadrosuna yetiştirmek istiyor.

Haberin Devamı

Fenerbahçe için fırsat transferi Yıldız futbolcu için son teklif 15 milyon Dolar...

‘KALIRSA ÇOK ZORLANACAK’

Chelsea Menajeri Enzo Maresca, Ben Chilwell’in durumuyla ilgili net konuştu. İtalyan teknik adam, “Her zaman oyunculara karşı dürüst olmayı tercih ederim. Kadro dışı bıraktığım tüm oyuncular A takımdan ayrı çalışacak ve kesinlikle süre alamayacak. Chilly’nin durumuna gelirsek... Çok iyi bir insan. Ancak burada kalması halinde şu anki kadro dışı hali nedeniyle çok zorlanacak. Bu kesin. Bu durum için acımasız yorumu yapabilirsiniz, bir şey diyemem. Ancak bana göre acımasızdan çok dürüst yaklaşım olduğunu düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Sofyan Amrabat: Fenerbahçe inanılmaz bir kulüp

SOLDA B PLANI BROWN

Sol bekte öncelik Ben Chilwell’e verildi ve yoğun çalışmalar başladı. Ancak her türlü olumsuz bir gelişme ihtimaline karşı da yönetim hazırlıklarını yaptı. Listedeki diğer isim olan Archie Brown için de girişimler tam gaz devam ediyor. Sportif direktör Mario Branco, Brown ve menajeriyle daha önce yaptığı görüşmelerde, sözleşme süresi ve ücret gibi konularda el sıkışmıştı. 22 yaşındaki sol bek bir süredir kulüplerin anlaşma sağlamasını bekliyor. Fenerbahçe Yönetimi, Gent ile pazarlıklara devam ediyor. Belçika ekibi, görüşmelerde masaya 12 milyon Euro’luk taleple oturmuş, Kanarya ise 8+2 milyon Euro teklif etmişti.

Haberin Devamı

Fenerbahçe için fırsat transferi Yıldız futbolcu için son teklif 15 milyon Dolar...

GENT İKNA OLABİLİR

Yönetim, Chilwell ile anlaşma sağlanamaması halinde Gent’in kapısını, rakamı artırarak çalmayı planlıyor. Fenerbahçe, 12 milyon Euro’yu, 10 milyon Euro bonservis bedeli ve 2 milyon Euro’luk şartlara bağlı bonus olarak ödemeyi teklif edecek. Brown ayrılacağı için Estoril’den Tiago Araujo’yu kadrosuna katan MaviBeyazlılar’ın, Fenerbahçe’nin bu teklifine ‘evet’ demesi bekleniyor. Sarı-Lacivertliler, Chilwell transferinden umduğunu bulamazsa, Gent’le bir an önce anlaşıp Brown’u imza için İstanbul’a getirmeyi hedefliyor.

MEDİNA’YA SON TEKLİF 15 MİLYON DOLAR

Orta sahaya Sofyan Amrabat’ı transfer eden Fenerbahçe, Cristian Medina için de tüm şartları zorluyor. Sarı-Lacivertliler’in 13 milyon Dolar’lık teklifi geri çevrilmişti. Yönetim, teklifini 15 milyon Dolar ve sonraki satıştan yüzde 20 pay olarak revize etti. Başından beri Fenerbahçe’ye gelmeyi çok isteyen, Boca’nın kulüp televizyonu yayındayken takım arkadaşı Merentiel’le sarf ettiği, “Ya şimdi giderim ya da hiçbir zaman transfer olamam. Bu hayatımın imzası” sözleri ekranlara yansıyan 22 yaşındaki yıldız tamamen gemileri yaktı.

Haberin Devamı

‘GELECEĞİM SÖZ KONUSU’

Arjantin basınında yer alan son haberlere göre Medina, Boca Juniors’ın futbol komitesinin son toplantısına katıldı. Arjantinli yıldız burada yetkililere yönelik konuşmasında, “Sizden beni anlamanızı istiyorum. Sizler de eskiden futbolcuydunuz. Avrupa’ya transfer olmanın ne anlama gelidiğini ve önemini çok iyi biliyorsunuz. Burada benim ve ailemin geleceği söz konusu” ifadelerini kullandı.

Fenerbahçe için fırsat transferi Yıldız futbolcu için son teklif 15 milyon Dolar...

‘EVET’ DİYEBİLİRLER

Boca Juniors’ın bu gelişme sonrası transferdeki tutumunda yumuşamaya gidebileceği yorumları yapıldı. Arjantin ekibinin daha önceki tavrı, 20 milyon Dolar’lık serbest kalma bedeli dışında hiçbir teklifi kabul etmemekti. Ancak Medina’nın ayrılık konusundaki ısrarı ve yetkililere yönelik son konuşmasının ardından, Fenerbahçe’nin son önerisine ‘evet’ denme ihtimalinin çok yüksek olduğu kaydedildi.

YORUM YAZ