Deniz Çoban'dan Fenerbahçe - Union SG maçının hakem yorumu: İkisinde de doğru karar!

UEFA Avrupa Ligi'nde Fenerbahçe, Belçika ekibi Union SG'yi konuk ettiği müsabakayı 2-1 kazandı. Zorlu maçın ardından yazarımız Deniz Çoban, maçın hakemi Benoit Bastien'in performansını değerlendirdi.

Deniz Çoban'dan Fenerbahçe - Union SG maçının hakem yorumu: İkisinde de doğru karar!

Jose Mourinho yönetimindeki Fenerbahçe, Avrupa Ligi'ne 2-1'lik Union SG galibiyetiyle başladı. Yazarımız Deniz Çoban, bu kritik maç sonrasında hakemin performansını yorumladı. 

Haberin Devamı

Müsabakayı Fransa Futbol Federasyonundan Benoit Bastien yönetti. Bastien'in yardımcılıklarını aynı ülke federasyonundan Hicham Zakrani ile Aurelien Berthomieu yaptı. Karşılaşmada Mathieu Vernice ise dördüncü hakem olarak görev aldı.

İşte Deniz Çoban'ın hakem değerlendirmesi:

Maçın tecrübeli Fransız hakemi Benoit Bastien, başarılı bir yönetim sergiledi. Maçın her dakikasında kontrol elindeydi. Oyuncuların saygısını kazandı. Maçta iki kez ona iş düştü. İkisinde de yanılmadan doğruyu buldu.

Deniz Çobandan Fenerbahçe - Union SG maçının hakem yorumu: İkisinde de doğru karar

'Bariz gol şansı vardı' 

İlkinde, Fenerbahçe atağında En-Neysri ceza sahasına girmek üzereyken, Mac Allister tarafından düşürüldü. Pozisyonda temas net olarak ceza sahası dışındaydı. Ayrıca pozisyonda bariz gol şansı vardı. Konuk ekibin oyuncusuna çıkan kırmızı kart tartışmasızdı. Konuk ekip lehine çalınan penaltı doğruydu. Osayi-Samuel’in rakibine hamlesi sarı kartı da gerekiyordu. Dolayısıyla Fenerbahçeli oyuncuya çıkan ikinci sarı karttan, kırmızı kart kararı da doğruydu.

YORUM YAZ