(ÖZET) KANARYA MORAL DEPOLADI! Fenerbahçe - Union Saint-Gilloise maç sonucu: 2-1

Jose Mourinho yönetimindeki Fenerbahçe'nin UEFA Avrupa Ligi macerası başladı. Süper Lig'de Galatasaray'a kaybeden Kanarya'da teknik patron Jose Mourinho, Union Saint-Gilloise maçını 2-0 kazanarak moral depoladı. Fenerbahçe, Çağlar Söyüncü'nün golüyle 1-0 öne geçti. Müsabakanın ilk yarısı Fenerbahçe'nin 1-0'lık üstünlüğüyle sona erdi. İkinci yarıda Osayi Samuel'in vuruşunda top Union SG savunmasına çarptı ve ağlara gitti. Maçın son anlarında Union SG farkı bire indirse de temsilcimiz, sahadan 2-1'lik üstünlükle ayrıldı. Fenerbahçe - Union Saint-Gilloise maçına dair tüm detaylar haberimizde...

 

MAÇ BİTTİ!

Fenerbahçe, Union SG'yi 2-1 mağlup ederek Avrupa Ligi'ne galibiyetle başladı.

UNION SG FARKI BİRE İNDİRDİ!

Union SG Sykes2in golüyle skoru 2-1 yaptı.

LIVA PENALTIYI DA ÇIKARDI!

Livakovic, penaltıdan gole izin vermedi. Sağına doğru yattı ve topu çıkardı.

Haberin Devamı
OSAYI KIRMIZI KART!

Osayi Samuel, kırmızı kart gördü. 

FARK İKİYE ÇIKTI!

Sağ kanatta Osayi-Samuel kaleye doğru sert bir şut çekti Union SG savunmasından Burgess'e çarpan top ağlarla buluştu. 

KIRMIZI KART ÇIKTI!

Union SG'de Kevin Mac Allister, 74. dakikada direkt kırmızı kartla oyundan atıldı.

Haberin Devamı
EN NESYRI VURDU!

Sağdan Osayi ortaladı. En Nesyri, ceza sahası içinde uygun durumda kafa vuruşunu yaptı. Top, kalecide kaldı.

CASTRO'NUN ŞUTUNDA YİNE LIVA!

Ceza sahası sağ çaprazından Castro vurdu. Livakovic, sağına doğru uzanıp topu kontrol etti. 

SADIKI VURDU, LIVAKOVIC'DE KALDI!

Kullanılan korner atışında Sadiki gelişine vurdu. Top, Livakovic'de kaldı. 

Haberin Devamı
ÇİZGİDEN ÇIKTI!

Kullanılan korner atışında En Nesyri iyi yükseldi, vuruşunu yaptı. Union SG savunması, topu çizgiden çıkardı. 

ARKA DİREKTE İRFAN!

Oosterwolde sol kanattan arka direğe doğru uzun bir top gönderdi. İrfan Can, zor pozisyonda gelişine vurdu. Top, yine üstten auta çıktı.

EN NESYRİ KAÇIRDI!

Szymanski topu nefis getirdi ve En Nesyri'ye doğru iyi bir pas gönderdi. Faslı oyuncu gelişine vurdu, top üstten auta gitti. 

Haberin Devamı
İKİNCİ YARI BAŞLADI!

Fenerbahçe-Union SG maçında ikinci yarının ilk düdüğü çaldı.

İLK YARI BİTTİ!

Fenerbahçe, devreye Union SG karşısında 1-0 önde girdi. 

EN NESYRİ VURAMADI!

Mert Müldür sağ kanattan etkili bir orta yaptı. En Nesyri, ceza sahası içinde topa uçarak vurmaya çalıştı, fakat dokunamadı. Top, kalecide kaldı. 

Haberin Devamı
İRFAN'DAN ORTA ŞUT KARIŞIMI VURUŞ!

Fenerbahçe'de İrfan Can sağ kanattan orta şut karışımı bir vuruş yaptı. En Nesyri yükseldi ancak vuramadı. Kaleci, topu son anda kornere gönderdi. 

ÇAĞLAR GOOOL!

Fenerbahçe'de kullanılan korner atışında Cengiz Ünder'den topu alan Szymanski, ceza sahası içine doğru ortasını yaptı. Becao indirdi, Çağlar vurdu ve temsilcimiz 1-0 öne geçti. 

YİNE LIVAKOVIC!

USG etkili ataklar yapmayı sürdürüyor. Livakovic, bu dakikalarda kurtarışlarıyla ön planda. 

SADIKI VURDU, LIVAKOVIC!

Union SG, sol kanattan hızla geldi. Sadiki bir anda Fenerbahçe kalecisi Livakovic'le karşı karşıya kaldı, ancak Hırvat file bekçisi gole izin vermedi. 

İLK TEHLİKE RAKİPTEN!

Union SG Fenerbahçe ceza sahasına etkili geldi. Oluşan karambolü Fenerbahçe savunması uzaklaştırdı.

MAÇ BAŞLADI!

Fenerbahçe - Union SG maçında ilk düdük çaldı. 

SAKATLIK ŞOKU!

Fenerbahçe, sakatlığı bulunan yedek kaleci İrfan Can Eğribayat'ın yerine Ömer Bircan Camcı'nın maç kadrosuna dahil edildiğini açıkladı.

F.BAHÇE'NİN 11'İ BELLİ OLDU!

Fenerbahçe'nin Union SG maçı ilk 11'i belli oldu:

Livakovic, Mert, Becao, Çağlar, Oosterwolde, Amrabat, Fred, Szymanski, İrfan Can, Cengiz, En Nesyri.

Kadıköy maça hazır
Geçtiğimiz sezon rakibini mağlup etti

Sarı-lacivertliler, Belçikalı rakibiyle geçen sezon UEFA Konferans Ligi'nde de karşı karşıya gelmişti. Son 16 turunda Union Saint-Gilloise ile eşleşen Fenerbahçe, deplasmanda 3-0 kazandığı maçın rövanşında iç sahada 1-0 mağlup olsa da çeyrek finale yükselen taraf olmuştu.

Fenerbahçe'nin maç günü paylaşımı
Fenerbahçe, Avrupa'da 275. kez sahne alacak

Fenerbahçe, Avrupa kupalarındaki 275. karşılaşmasına çıkacak. Sarı-lacivertli takım, Avrupa kupalarında bugüne dek oynadığı 274 müsabakada 109'ar galibiyet ve mağlubiyet yaşarken, 56 maçta sahadan beraberlikle ayrıldı. Fenerbahçe, Avrupa kupalarında rakip fileleri 374 kez havalandırırken, kalesinde 391 gol gördü.

UEFA Avrupa Ligi'nde 137. sınav

Fenerbahçe, 2009-2010 sezonuna dek UEFA Kupası ismiyle oynanan UEFA Avrupa Ligi'nde 136 karşılaşmada boy gösterdi. Sarı-lacivertli ekip bu müsabakalarda 60 galibiyet elde ederken, rakiplerine 43 kez kaybetti. 33 müsabaka ise beraberlikle sonuçlandı. Fenerbahçe 191 kez gol sevinci yaşarken, kalesindeki 171 gole engel olamadı.

Fenerbahçe'nin UEFA kadrosu

Fenerbahçe'nin UEFA Avrupa Ligi kadrosu şu şekilde:

Dominik Livakovic, İrfan Can Eğribayat, Ertuğrul Çetin, Samet Akaydin, Çağlar Söyüncü, Alexander Djiku, Rodrigo Becao, Bright Osayi-Samuel, Mert Müldür, Jayden Oosterwolde, İsmail Yüksek, Mert Hakan Yandaş, Fred, İrfan Can Kahveci, Sofyan Amrabat, Sebastian Szymanski, Tadic, Allan Saint-Maximin, Cengiz Ünder, Cenk Tosun, Youssef En-Nesyri, Dzeko.

Benoit Bastien yönetecek

Müsabakayı Fransa Futbol Federasyonundan Benoit Bastien yönetecek. Bastien'in yardımcılıklarını aynı ülke federasyonundan Hicham Zakrani ile Aurelien Berthomieu yapacak. Karşılaşmada Mathieu Vernice ise dördüncü hakem olarak görev alacak.

Fenerbahçe - Union Saint-Gilloise muhtemel 11'ler:

Fenerbahçe: Livakovic, Osayi, Becao, Djiku, Oosterwolde, Amrabat, Fred, Szymannski, İrfan Can, Tadic, En-Nesyri

Union Saint-Gilloise: Moris, Mac Allister, Burgess, Machida, Montes, Vanhoutte, Sadiki, Rasmussen, Terho, Rodriguez, Ivanovic

 

Fenerbahçe - Union Saint-Gilloise maçı ne zaman, saat kaçta hangi kanalda? Avrupa Ligi Fenerbahçe - Union Saint-Gilloise şifresiz mi yayınlanacak?

UEFA Avrupa Ligi'nde yeni sezonda temsilcilerimizin maçları TRT 1 ekranlarından şifresiz olarak yayınlanıyor. Bu akşam 19:45'te maçı da Fenerbahçe - Union Saint-Gilloise maçı da benzer şekilde TRT 1 üzerinden şifresiz olarak takip edilebilecek.

Yeni başlangıç zamanı

Galatasaray derbisinde alınan mağlubiyet sonrası morallerin bozulduğu Fenerbahçe’de yönetimle birlikte eleştirilerin hedefindeki Portekizli çalıştırıcı, Union Saint-Gilloise maçını her açıdan yeni bir başlangıç olarak görüyor. Devler Ligi’nde Lille’e elendikleri maç sonrası, “Şampiyonlar Ligi’ni asla kazanamazdık ama bazı büyük takımları yenebilirdik. Avrupa Ligi’nde ise şansımız var. Çünkü orada kendi seviyemizde takımlarla karşılaşacağız” diyen Jose Mourinho, hem bu sözünün arkasında olduğunu sahada göstermek hem de iyi futbolla gelecek bir galibiyetle, taraftarlarından özür dilemeyi amaçlıyor.

Osayi-Samuel'in durumu netlik kazanmadı

Fenerbahçe'nin UEFA'ya verdiği kadroda 5 isim yer almıyor. Yeni transferlerden Levent Mercan, Oğuz Aydın ve Filip Kostic'in yanı sıra Bartuğ Elmaz ve Ryan Kent Avrupa müsabakalarında forma giyemeyecek. Sakatlığı sebebiyle bir süredir takımdan ayrı kalan Bright Osayi-Samuel'in durumu ise netlik kazanmadı. Takımla birlikte çalışan Nijeryalı futbolcunun durumu maç saatinde belli olacak.

Fenerbahçe'nin ilk sınavı Union Saint-Gilloise ile

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi ilk maçında Belçika'nın Union Saint-Gilloise ekibini konuk edecek. Trendyol Süper Lig'e ise ilk 5 maçta 4 galibiyet ve 1 beraberlikle başlayan Fenerbahçe, son maçta ezeli rakibi Galatasaray'a evinde 3-1 mağlup olarak taraftarının tepkisini çekmişti. Sarı-lacivertliler, Belçikalı rakibiyle geçen sezon UEFA Konferans Ligi'nde de karşı karşıya gelmişti. Son 16 turunda Union Saint-Gilloise ile eşleşen Fenerbahçe, deplasmanda 3-0 kazandığı maçın rövanşında iç sahada 1-0 mağlup olsa da çeyrek finale yükselen taraf olmuştu.

YORUM YAZ