Fenerbahçe Beko sezona sıkıntılı başladı, şampiyonlukla bitirdi

Fenerbahçe Beko, sıkıntılı başlayan sezonu harika tamamladı. Jasikevicius göreve geldikten sonra müthiş bir çıkış yapıp Euroleague’de Final Four’a kalan Sarı-Lacivertliler, ligde ise final serisinde Anadolu Efes’i devirip şampiyonluğa ulaştı.

Fenerbahçe Beko sezona sıkıntılı başladı, şampiyonlukla bitirdi

Sarı-Lacivertliler, sezona Itoudis yönetiminde, flaş transferlerle iddialı başladı. Ancak işler beklendiği gibi gitmedi. Aralık ayına kadar takım toparlanamayınca yönetim radikal bir karar aldı. Itoudis ile yollar ayrıldı, hemen ardından Saras Jasikevicius, Fenerbahçe Beko’nun yeni coachu oldu. Litvanyalı antrenör, kısa sürede etkisi gösterdi. Türkiye Kupası’nı müzesine götüren Kanarya, Euroleague’de de peş peşe aldığı galibiyetlerle adını çeyrek finale yazdırdı.

Haberin Devamı

3-1’le şampiyon

Bu turda Monaco’yu, tarihte bir ilki başarıp 5. maçta deplasmanda yenerek eleyen Fenerbahçe Beko adını FinalFour’a yazdırdı. Hayal kırıklığıyla başlayan sezonda ilk önemli başarı bu oldu. Kanarya, yarı finalde Panathinaikos’a, ardından Olympikaos’a yenilerek 4. oldu. Ardından gözler lige çevrildi. Normal sezonu ikinci sırada tamamlayan Sarı-Lacivertliler, çeyrek finalde Aliağa’yı, yarı finalde ise Beşiktaş’ı maç vermeden eleyerek finalde Anadolu Efes’in rakibi oldu. Jasikevicius ve öğrencileri, final serisini de 3-1 kazanarak ligde şampiyonluğa ulaştı. Saras, müthiş zaferin ardından yaptığı açıklamada, “Çok mutlu olmamak elde değil. Fenerbahçe’ye bu tip hedeflerle geliyorsunuz, bunu başarmak için. Taraftarımız ve bu organizasyon için bunu başardık. İlerisi için de üzerine inşa edebileceğimiz şeyler var” ifadelerini kullandı.

YORUM YAZ