(ÖZET) Fenerbahçe Rize'de gol oldu yağdı! Rizespor-Fenerbahçe maçı sonucu: 0-5

Trendyol Süper Lig'in 3. haftasında İlhan Palut yönetimindeki Çaykur Rizespor ile Jose Mourinho yönetimindeki Fenerbahçe karşı karşıya geldi. Sarı-lacivertliler, heyecan dolu maçı 5-0'lık skorla kazandı ve hanesine 3 puanı yazdırdı.

KAZANAN FENERBAHÇE

Çaykur Didi Stadyumu'nda oynanan müsabakayı Fenerbahçe 5-0'lık skorla kazandı. Bu sonucun ardından sarı-lacivertliler, hanesine 3 puanı yazdırdı.

Fenerbahçe'nin golleri 15'te, 60'ta ve 64'te Fred, 53'te Dzeko ve Alikulov'un kendi kalesine attığı gollerle geldi.

Sarı-lacivertliler ligdeki puanını 7'ye çıkardı. Rizespor ise 4 puanda kaldı.

FARK 5'E ÇIKTI

Dusan Tadic'in ortasında Alikulov'un ters kafa vuruşunda top ağlarla buluştu. Fenerbahçe farkı beşe çıkardı: 0-5.

FRED HAT-TRİCK YAPTI

Edin Dzeko'nun şutunda Gökhan Akkan topu yumrukladı. Dönen topa kayarak vuran Fred'in dokunuşunda bir gol daha geldi. Fenerbahçe farkı açtı: 0-4.

Haberin Devamı
FRED'DEN BİR GOL DAHA

Fenerbahçe atağında Maximin'in pasında Fred, Gökhan Akkan'la karşı karşıya kaldı. Fred'in vuruşunda Gökhan Akkan'ın müdahalesine rağmen top ağlarla buluştu. Fenerbahçe deplasmanda farkı üçe çıkardı: 0-3.

FARK 2'YE ÇIKTI

Fenerbahçe'de Edin Dzeko ceza sahasına girdikten sonra sağ çaprazdan vuruşunu yaptı. Edin Dzeko'nun vuruşunda top ağlarla buluştu. Fenerbahçe, Rizespor karşısında farkı ikiye çıkardı: 0-2.

POZİSYONLAR ART ARDA

Fenerbahçe Dusan Tadic'in ortasında ön direkte yapılan kafa vuruşunda Gökhan Akkan topu son anda çeldi. Dönen topta Djiku'nun rövaşata denemesinde meşin yuvarlak üstten auta gitti.

Haberin Devamı
İKİNCİ YARI BAŞLADI

Maçın ikinci yarısı başladı.

İLK YARI SONA ERDİ

Müsabakanın ilk yarısı Fenerbahçe'nin 1-0'lık üstünlüğü ile sona erdi.

RİZESPOR BERABERLİĞE ÇOK YAKLAŞTI

Varesanovic, ceza sahası sağ çaprazından şansını denedi, kaleci Livakovic gole izin vermedi. Dönen topa daha yakın mesafeden Varesanavic bir kez daha vurdu, top yandan auta gitti.

Haberin Devamı
FENERBAHÇE BİR KEZ DAHA PENALTI BEKLEDİ

Fenerbahçe'de Fred, ceza sahası içinde yerde kaldı. Sarı-lacivertli ekip, penaltı bekledi. VAR Hakemi Onur Özütoprak inceleme tavsiyesinde bulunmadı ve oyun yeniden başladı.

DZEKO GOL ŞANSINI DEĞERLENDİREMEDİ

Fenerbahçe'de Szymanski'nin pasında Dzeko ceza sahası sol çaprazında kaleciyle karşı karşıya kaldı. Dzeko'nun şutunu kaleci Gökhan Akkan engelledi.

TOP AZ FARKLA DIŞARDA

Fenerbahçe'de Tadic penaltı noktasının solunda topu kontrol ederek şutunu çekti, savunmaya çarpan top yandan az farkla dışarıya gitti.

Haberin Devamı
LİVAKOVİC HATA YAPMADI

Rizespor'da Akintola'nın pasında Olawoyin topla buluştu. Rakibinden dönerek sıyrılan Olawoyin'in şutunda top Dominik Livakovic'te kaldı.

FENERBAHÇE PENALTI BEKLEDİ

Fenerbahçe'de Jayden Oosterwolde, ceza sahası içinde yerde kaldı, Fenerbahçe yedek kulübesi ayağa kalktı. sarı-lacivertli ekip penaltı bekledi, hakem devam kararı verdi.

FRED'DEN HARİKA GOL

Fenerbahçe'de Fred, attığı golle takımını öne geçirdi. Fred ceza sahası sağ çaprazından topu önüne aldı ve kaleye doğru sert bir şut çekti, meşin yuvarlak yakın köşeden ağlarla buluştu:0-1

Haberin Devamı
AKINTOLA'NIN ŞUTU AUTA GİTTİ

Mocsi'nin gönderdiği uzun topu kontrol eden Akintola, merkeze doğru hareketlendi. Akintola şut açısını bulduktan sonra ters ayağıyla yaptığı vuruşta, meşin yuvarlağı auta gönderdi.

FRED SARI KART GÖRDÜ

Fenerbahçe'de Fred, rakibine yaptığı müdahale sonrası sarı kart gördü.

MAÇ BAŞLADI

Müsabakanın ilk düdüğü geldi ve maç başladı.

'İYİ BİR TAKIMLA OYNAYACAĞIZ'

Jose Mourinho,Çaykur Rizespor maçı öncesi açıklamalarda bulundu.

Sözlerine Daum'un ailesine başsağlığı dileyerek başlayan Mourinho, "Daum'un ailesine başsağlığı diliyorum. Kendisi bu kulüpte tarihe geçmiş bir teknik adam." dedi.

İlk 11 ile ilgili konuşan Mourinho, "Bugün Ferdi'nin yerine sol bekte Jayden oynayacak. O kendini iki pozisyonda da rahat hissediyor. Tabii ki kalite olarak ikisi farklı oyuncular." ifadelerini kullandı.

Rizespor'un ligdeki en iyi takım olduğunu söyleyen Portekizli çalıştııcı, "Türkiye'deki rakiplerimizin maçlarını olabildiğince fazla izlemeye çalıştım. Rizespor benim ligde gördüğüm en iyi takım. En iyi dinamiklere sahip olan takım. Çok iyi baskı yapıyorlar ve tehlikeli kontrataklar yakalıyorlar. İyi bir takımla oynayacağız." yorumunu yaptı.

İLK 11'LER BELLİ OLDU

Rizespor: Gökhan, Alikulov, Halil İbrahim, Mocsi, Papanikolaou, Muhammet Taha, Olawoyin, Akintola, Zeqiri, Varesanovic, Sowe.

Fenerbahçe: Livakovic, Mert, Çağlar, Djiku, Oosterwolde, İsmail, Fred, Szymanski, Tadic, Maximin, Dzeko

Fenerbahçe'den maç günü paylaşımı
Rizespor'dan maç günü paylaşımı
VAR hakemi belli oldu!

Rizespor - Fenerbahçe maçının VAR hakemi Onur Özütoprak oldu. Orta hakem ise Turgut Doman.

RİZESPOR-FENERBAHÇE MUHTEMELER 11'LER

Rizespor: Gökhan Akkan, Taha Şahin, Mocsi, Alikulov, Hojer, Olawoyin, Papanikolaou, Akintola, Varesanovic, Zeqiri, Sowe

Fenerbahçe: Livakovic, Mert Müldür, Çağlar Söyüncü, Djiku, Oosterwolde, İsmail Yüksek, Fred, Tadic, Szymanski, Saint-Maximin, En-Nesyri

RİZESPOR-FENERBAHÇE NE ZAMAN, HANGİ KANALDA?

Süper Lig'in 3.haftasında 25 Ağustos Pazar günü Çaykur Didi Stadyumu’nda oynanacak mücadele saat 21:45’te başlayacak. Karşılaşma beIN Sport 1 ekranlarından canlı olarak ekranlara gelecek.

Yayın bilgileri merak ediliyor

Öte yandan lige Başakşehir beraberliğiyle başlayan Rizespor ise 2. hafta Adana Demirspor deplasmanından galibiyetle ayrılmıştı. Peki Rizespor-Fenerbahçe maçı ne zamanda, hangi kanalda?

Fred iyileşti

Fenerbahçe'de sakatlığı bulunan Bright Osayi-Samuel, Brighton'la transfer görüşmeleri yapması için izin verilen Ferdi Kadıoğlu ve cezalı Mert Hakan Yandaş'ın yanı sıra Rade Krunic, Miha Zajc ve Ryan Kent kadroda yer almadı. Fatih Karagümrük'ten transfer edilen Levent Mercan, Ferdi'nin yokluğunda ilk kez kadroya dahil edildi. Öte yandan sakatlığı iyileşen Fred de Rizespor kafilesinde yer aldı. 

Ferdi Kadıoğlu yolcu

Avrupa'daki temsilcilerimizin maçlarının ertelendiği Süper Lig'in 3.haftasında Fenerbahçe, Rizespor deplasmanına konuk oluyor. Teknik direktör Jose Mourinho yönetimindeki sarı-lacivertli takım, Rize deplasmanını kayıpsız geçmeyi hedefliyor. Lige 1 galibiyet ve 1 beraberlikle başlayan Fenerbahçe'de takımın kilit isimlerinden Ferdi Kadıoğlu geride bıraktığımız hafta Premier Lig ekiplerinden Brighton'a transfer olmuştu.

 

YORUM YAZ