Beşiktaş'a Fransa'dan deplasman yasağı! Yönetimden flaş hamle

Fransa'daki Ulusal Holiganizmle Mücadele Birimi, UEFA Avrupa Ligi'nde oynanacak olan Lyon - Beşiktaş maçı için kararını açıkladı. Siyah beyazlı yönetim konuyla ilgili itiraz kararı aldı...

Beşiktaş'a Fransa'dan deplasman yasağı! Yönetimden flaş hamle

UEFA Avrupa Ligi'nde mücadele eden temsilcimiz Beşiktaş, bu yıl UEFA'nın da ilk kez uyguladı lig sisteminde Ajax, Frankfurt, Lyon, Malmö, Tel Aviv, Bodo/Glimt, Atletico Bilbao ve Twente ile eşleşti. 

Haberin Devamı

İlk maçta temsilcimiz Beşiktaş deplasmanda Ajax'a karşı 4-0 gibi ağır bir yenilgi aldı. İkinci maçta bu akşam Frankfurt'a evinde karşılaşacak olan Beşiktaş'a bir sonraki Lyon maçı için kötü haber geldi. 

Fransa kaynaklı RMC Sport'ta yer alan habere göre; Beşiktaş taraftarları, 24 Ekim'de deplasmanda oynanacak olan Lyon maçında tribündeki yerini alamayacak. Ulusal Holiganizmle Mücadele Birimi, Beşiktaş'a deplasman yasağı verdiğini açıkladı.

Rhone ili valiliğince yayınlanan kararnamede siyah beyazlı taraftarların maç gününde Lyon şehir merkezinde, tren istasyonlarında, havalimanlarında, stadyum ve çevresinde bulunmalarının yasaklandığı ifade edildi.

OLAYLAR ÇIKMIŞTI

Beşiktaş'ın 2016-17 yıllarında Lyon ile deplasmanda karşı karşıya geldiği maçta taraftar arasında olay çıkmış ve müsabakanın başlama süresi 45 dakika gecikmişti.

Haberin Devamı

Beşiktaşa Fransadan deplasman yasağı Yönetimden flaş hamle

BEŞİKTAŞ İTİRAZ EDECEK!

Öte yandan Beşiktaş yönetiminin, UEFA'ya bu karar için itiraz edeceği öğrenildi. Lyon Kulübü, 2017'de Beşiktaş'la Avrupa Ligi'nde oynanan maçtaki olayları gerekçe göstererek bu kararı aldırdı.  Beşiktaş ise başvurusunda o dönemki cezaların geride kaldığını ve son Ajax deplasmanında olay yaşanmamasını örnek gösterecek.

YORUM YAZ