Giovanni van Bronckhorst, Beşiktaş ile sözleşme imzaladı! Ryan Kent sorusuna yanıt...

Beşiktaş, uzun süren çalışmaların ardından Giovanni van Bronckhorst ile 2+1 yıllık anlaşma sağlayarak yeni teknik direktörünü belirledi. Dün öğleden sonra İstanbul'a gelen Hollandalı teknik direktör, Beşiktaş ile sözleşme imzaladı. Giovanni van Bronckhorst ve Beşiktaş Başkanı Hasan Arat, imza töreninde basın mensuplarının sorularını yanıtladı. İşte imza törenindeki önemli açıklamalar...

İmza töreni sona erdi!

Beşiktaş'ın, yeni teknik direktörü Giovanni van Bronckhorst için düzenlediği imza töreni sona erdi.

'Tüm takımlarda hedefim şampiyonluk'

Giovanni van Bronckhorst: "Oyuncu olarak kariyerime baktığınızda, 7 yaşında Feyenoord akademisinde futbola başladım ve oynadığım tüm takımlarda şampiyonluk hedefledim, şampiyon oldum. Tüm takımlarda hedefimiz şampiyonluktu. Hoca olarak da benim hedefim şampiyonluk oldu. Benim tek bildiğim şey bu, şampiyonluk ve kupalar kazanmak. Ben bundan anlarım. Benim mentalitem de bu olmalı. Eminim bunu yapacağız. En önemlisi bu başarı için çok çalışmak. Hedefi olmayan bir yerde hiç olmadım. Benim mentaliteme sahip kulüplerde çalıştım, şu anda da öyle bir kulüpteyim. İstediğim şey bunu yapmak, kupa ve başarı kazanmak."

'En doğru maç planını oluşturmamız gerek'

Giovanni van Bronckhorst: "Takımın çok fazla maçını izledim. Nasıl oynadığını gördüm. Bu noktada en önemli şey, kendi içimizde bu konuyu değerlendirmek olacak. İstediğimiz oyuncuları tespit edeceğiz. Eminim tüm oyuncularımız, herkes daha iyi olmak isteyecektir. Bu sene, farklı bir sezon olacak. Oyuncularımızla oyun anlayışımızla, yaklaşımımızla yardımcı olacağız. Geçen sezon, nasıl oynamamız gerektiğiyle çok net fikirler oluşturdu. Tabii ki bu rakibe göre de değişecektir. Rakibi analiz ettiğinizde en doğru maç planını oluşturmanız gerekir."

Haberin Devamı
'Gurur duyulacak bir takım kuracağız'

Giovanni van Bronckhorst: "Geçen sezon gidişatımız istediğimiz gibi olmadı. Yeni sezon sıfırdan başlıyor. Gurur duyulacak bir takım kuracağız, buradan puan almayı çok zor hale getireceğiz ve sonunda hedeflediğimiz yerde olacağız."

Orkun Kökçü yorumu

Soru: Orkun Kökçü'yü ilk A Takımda oynatan teknik direktörsünüz. Beşiktaş'ta da genç oyunculara bu fırsatları verecek misiniz?

Giovanni van Bronckhorst: "Evet, dediğiniz gibi Orkun ilk maçına benimle çıktı. Feyenoord'da akademimiz bizim için önemli bir güçtü. Aynı şey Beşiktaş'ta da geçerli. Çok büyük bir akademimiz var. Semih Kılıçsoy buna bir örnek."

'Onlara ihtiyacımız var'

Giovanni van Bronckhorst: "Avrupa'daki en stadlardan birine sahibiyiz. Çok güçlü bir taraftar grubumuz var. Onlara ihtiyacımız var. İlk antrenmandan itibaren çok çalışacağız."

Haberin Devamı
'Siz fırtınalara devam edin!'

Beşiktaş Başkanı Hasan Arat: "Antrenör tercihini bir planlama çerçevesinde yaptık. Bu planımızın çok doğru olduğuna inanıyoruz. Tüm sorumluluk bize aittir. Bizim taraftarımız, antrenörünün arkasında olacaktır. Beşiktaş taraftarı, sadece Beşiktaş'ı düşünür. Sosyal medyadaki fırtınalardan etkilenmez. Sosyal medyaya bakarsak biz bu işi yapamayız. Siz fırtınalara devam edin, biz işimizi yapmaya devam edeceğiz. Ama şunu bilin, yapmış olduğunuz rakamlı yayınlar kulübe zarar veriyor. Dolayısıyla bir sorumluluk taşıyın. Samet Hoca, şu anda Nevzat Demir'de, orada karşılayacakları hocayı. Dün akşam birlikte yemek yedik. Feyyaz Uçar burada. Bizde sürekli bir şeyler bulmaya çalışmayın. Bizler Beşiktaş için buradayız. Beşiktaş'ta çalışmak çok büyük sorumluluk gerektiriyor. Bundan bizi kimse alıkoyamaz. Bizim taraftarımıza sözümüz var. Ricam, daha dikkatli yorumlar yapın."

Ryan Kent iddialarına yanıt

Giovanni van Bronckhorst: "Transfer çalışmalarına başladık. Beni, gelecek oyuncularla ilgili konuşurken pek göremeyeceksiniz. Bu konuyu daha çok Friedel ve yönetim konuşacak."

'Giovanni için yapı kurmaya geldim'

Brad Friedel: "Giovanni için bir analiz platformu, oyuncu izleme stratejisi ve kadromuza her anlamda yardımcı olabilecek bir yapı kurmaya geldim... Burada olmaktan dolayı gururluyum. Beşiktaş ailesini değiştirmekten ziyade güçlendirmeye geldim..."

Haberin Devamı
Brad Friedel açıklaması

Beşiktaş Başkanı Hasan Arat: "Brad Friedel Yönetim Kurulu Danışmanı olarak göreve getirilmiştir."

Brad Friedel: "Beşiktaş ailesini güçlendirmeye geldim."

Sözleşme imzalandı

Beşiktaş Başkanı Hasan Arat, Giovanni van Bronckhorst ilk soruyu almadan önce araya girdi ve sözleşmenin imzalanmasını istediğini söyledi.

Hollandalı teknik adam, Beşiktaş ile 2+1 yıllık sözleşmeye imzasını attı.

Van Bronckhorst: 'Sabırsızlanıyorum'

Burada olmaktan dolayı çok memnunum. Çalışmalara başlamak için sabırsızım. Kulübün ne kadar büyük olduğunu zaten biliyordum. Taraftarlarımızla ve futbolcularımızla tanışma konusunda sabırsızım.

Haberin Devamı
'Gio kendisini kanıtlamış bir isim'

Beşiktaş Başkanı Hasan Arat: "Giovanni kendini kanıtlamış bir isimdir. Hepimizin tanıdığı ve saygı duyduğu bir futbol insanıdır. Kulübümüz için en uygun isimlerden biri olduğuna inancımız tamdır. Teknik direktörümüz Giovanni van Bronckhorst ve yardımcısı Gastel'e hoş geldiniz diyorum. Türkiye'nin en büyük kulübü Beşiktaş'a hoş geldiniz."

Beşiktaş Başkanı Hasan Arat konuşuyor

Beşiktaş Başkanı Hasan Arat: "Futbol dünyasında başarı yalnızca oyuncularla sınırlı kalmıyor. Aynı zamanda takımımızı yöneten, onları motive eden ve taktiksel olarak en üst seviyeye çıkaran bir liderin varlığı da önem taşıyor. Bu nedenle bu pozisyona getirdiğimiz isim, büyük bir öneme sahip. Gio liderliğinde takımımızın disiplin, kararlılık ve yüksek performans ile mücadele edeceğine inanıyoruz."

Van Bronckhorst: 'Gerçekten onur duydum'

Basın toplantısında, Beşiktaş iletişim ekibinin Giovanni van Bronckhorst'a sorduğu sorular ve Hollandalı teknik adamın yanıtları yayınlandı.

Van Bronckhorst, "Beşiktaş'tan teklif aldığımda gerçekten onur duydum. Beşiktaş çok büyük bir kulüp, çok fazla taraftarı var. Büyük kulüpler her zaman kupalar için savaşmalıdır. Güçlü, asla pes etmeyen, kupalar için savaşan bir takım olacağız" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı
İmza töreni başladı

Beşiktaş'ta teknik direktör Giovanni van Bronckhorst'un imza töreni başladı. Şu anda Hollandalı teknik adamın tanıtım videosu gösteriliyor.

'Benim için bir meydan okuma'

Beşiktaş'ın yeni teknik direktörü Giovanni van Bronckhorst, dün öğleden sonra İstanbul Havalimanı'nda açıklamalarda bulundu. Hollandalı teknik adam, "İstanbul'da olduğum için çok mutluyum. Bu, benim için yeni bir meydan okuma olacak. Çok çalışmaya hazırım. Yarın basın toplantımız olacak. Heyecanlıyım. Kulübe hak ettiği başarıları kazandırmak için hep birlikte çalışacağız" sözlerini sarf etti.

Dün İstanbul'a geldi

Uzun süren arayışların ardından teknik direktör konusunda kararını veren Beşiktaş, takımı Giovanni van Bronckhorst'a teslim etti. Siyah-beyazlı kulüple 2+1 yıllık anlaşma sağlayan Hollandalı teknik adam, dün İstanbul'a geldi.

5 Haziran'da duyurulmuştu

Beşiktaş, Giovanni van Bronckhorst'un göreve getirildiğini 5 Haziran'da şu açıklama ile duyurmuştu: "Yönetim Kurulumuz tarafından yeni dönem yapılanmasıyla ilgili gerçekleştirilen detaylı çalışmalar sonucu Futbol A Takımımızın Teknik Direktörlüğüne Hollandalı Giovanni van Bronckhorst getirilmiştir. "2+1 yıllık anlaşmaya varılan Giovanni van Bronckhorst'un yardımcılıklarını Jean Paul van Gastel ve Serdar Topraktepe yapacaktır. "Yeni Teknik Direktörümüzün imza töreni ile ilgili ayrıca bilgilendirme yapılacaktır. Kulübümüze önemli hizmetlerde bulunacağına inandığımız Giovanni van Bronckhorst'a başarılar diler, kamuoyunun bilgisine sunarız."

Giovanni van Bronckhorst, imzayı atıyor

Beşiktaş, teknik direktör Giovanni van Bronckhorst ile bugün sözleşme imzalıyor. İmza töreni, Tüpraş Stadyumu'nda gerçekleştiriliyor.

YORUM YAZ