Beşiktaş - Galatasaray derbisini kim yönetecek? İşte maçın hakemi için kulislerde dönen isim
18 Mart 2025, Salı 09:35Güncelleme Tarihi:

YANITI MERAK EDİLEN SORU
Süper Lig'de 29 Mart'ta oynanacak olan 'Beşiktaş-Galatasaray derbisinde yerli mi yoksa yabancı hakem mi düdük çalacak?' sorusu, günlerdir yanıtını arıyor?

BEŞİKTAŞ TALEBİNİ İLETTİ
Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan derbiyi Sloven hakem Slavko Vincic'in yönetmesinin ardından Beşiktaş yönetimi net bir tavır almıştı. Başkan Serdal Adalı sezonun kalan kısmında oynanacak Galatasaray ve Fenerbahçe derbilerine yabancı hakem istediklerini söylemiş ve bu yönde TFF'ye başvuru yapılmıştı.

FARKLI GÖRÜŞLER
Galatasaray ise konuyla ilgili henüz net bir açıklama yapmadı. Kararı verecek olan Türkiye Futbol Federasyonu'nda ise farklı görüşlerin hakim olduğu ileri sürüldü.

PELJTO İDDİLARI
Önceki gün Beşiktaş-Galatasaray derbisinde 40 yaşındaki Boşnak FIFA hakemi İrfan Peljto'nun düdük çalacağı iddiaları gündeme gelmişti.

Ancak Sabah Gazetesi'nde yer alan habere göre; Federasyon Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu ve ona destek veren bir kısım yönetici, yerli hakemden yana. Yönetimin büyük çoğunluğuysa yabancı hakem istiyor.

Geçen cuma günü iftardan sonra yapılan yönetim kurulu toplantısında yine bu konu tartışmaya açıldı. Başkan ve bazı yöneticiler "Yerli", büyük bir çoğunluk ise "Yabancı"dan yana oy kullandı. Sadece bir yönetici çekimser kaldı.

KULİSLERDE DÖNEN İSİM...
Beşiktaş tarafı, "TFF ile ilişkilerimiz bozulmasın. Talebimiz karşılık bulsun" mesajını Riva'ya iletti. TFF ve MHK yerli hakem görüşünü savunurken, resmi açıklamanın bu hafta yapılması bekleniyor.
