EuroLeague cezaları duyurdu! Elijah Bryant ve Tarik Biberovic'e kötü haber

EuroLeague'de oynanan Türk derbisinde Anadolu Efes, sahasında Fenerbahçe Beko'yu ağırlarken üçüncü çeyreğin son anlarında saha karışmıştı. Anadolu Efes'ten Elijah Bryant ve Fenerbahçe Beko'dan Tarık Biberovic'in kavgası çok konuşulmuştu. EuroLeague 2 oyuncuyu da verdiği cezayı resmen açıkladı.

THY Euroleague'in 2.haftasında oynanan Türk derbisinde ortalık karışmıştı. Anadolu Efes'ten Elijah Bryant ve Fenerbahçe Beko'dan Tarık Biberovic bir pozisyon sonrası birbirine girmişti.

Haberin Devamı

2 OYUNCU DA İHRAÇ EDİLMİŞTİ

İkili arasında yaşanan kavga sonrası olaylar giderek büyümüş, gerilimi diğer oyuncular büyümeden önlemişti. Maçın hakemleri, yaşanan gerilimi inceledikten sonra hem Elijah Bryant hem de Tarık Biberovic'i diskalifiye etmişti.

 
 
 
Bu gönderiyi Instagram'da gör
 
 
 

Fanatik (@fanatikcomtr)'in paylaştığı bir gönderi

'BASKETBOLDA YERİ YOK'

Maçın ardından sosyal medyadan açıklamada bulunan Elijah Bryant "Tarık Biberovic ve ben yere düştük. Ayağa kalkmaya çalıştığımda agresif bir şekilde boynumdan ve başımdan yakaladı, beni aşağı çekti ve yüzümü bastırdı. Boynumda ve sırtımda ciddi çizik izleri bıraktı. Tekrar kalkmaya çalıştım ve o da tekmeleyerek karşılık verdi. Kolumda morluklar bıraktı. Tarık Biberovic’i ısırmadığımı açıkça belirtmek istiyorum. Yaptıklarım ayağa kalkabilmek içindi. Birini başından veya boynundan tutup yere çekmenin basketbolda yeri yoktur." ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

TARIK BIBEROVIC'TEN YANIT

Bryant'ın açıklamasına cevap niteliğinde bir paylaşımda bulunan Biberovic, "Anadolu Efes maçında yaşanan malum olaydan sonra konunun daha fazla büyüyerek EuroLeague gündemine ve markasına zarar vermemesi için susmuştum. Ancak rakip takım oyuncusunun, karşılaşmadan günler sonra üstelik şahsımın yaptığını iddia etmesine rağmen kesinlikle doğru olmayan birçok detayla açıklamalar yaptığını görüyorum. Ben yine de konuyu uzatmamaya gayret edeceğim. Amacım o anda sadece rakibin üzerimden kalkması ve oyuna dönmekti. Olayın nasıl büyüdüğü ve rakip oyuncunun yaptıkları görüntülerle sabittir. Konuyla ilgili tüm gerekli bilgiler de şahsım ve Kulübüm tarafından EuroLeague ile paylaşılmıştır. Böyle bir konuyla kamuoyunu meşgul etmekten dolayı duyduğum üzüntüyü tekrar belirtmek isterim." dedi.

EUROLEAGUE CEZALARI AÇIKLADI

EuroLeague yönetimi yaşanan olaydan sonra aldıkları kararı açıkladı ve her iki oyuncuya da birer maç men cezası verdiklerini duyurdu. Ayrıca Tarık Biberovic'e 5 bin Euro, Elijah Bryant'a da 10 bin Euro para cezası verildiğini açıkladı.

EuroLeague cezaları duyurdu Elijah Bryant ve Tarik Biberovice kötü haber

 

YORUM YAZ