Galatasaray'da İbrahim Hatipoğlu'ndan Mourinho açıklaması: Icardi ve Osimhen sözleri! Rafa Silva gerçekleri...

Galatasaray Başkan Vekili İbrahim Hatipoğlu, gündeme yönelik konuştu. Hatipoğlu, Mourinho hakkında önemli açıklamalar yaparken Icardi ve Osimhen'den Rafa Silva'nın transferine kadar her konuya açıklık getirdi. Detaylar haberimizde...

Galatasaray'da İbrahim Hatipoğlu'ndan Mourinho açıklaması: Icardi ve Osimhen sözleri! Rafa Silva gerçekleri...

Sarı-Kırmızılı ekibin başkan vekili İbrahim Hatipoğlu, NTV'ye çok önemli açıklamalarda bulundu. 

Haberin Devamı

İbrahim Hatipoğlu şu açıklamaları yaptı: 

"Galatasaray'ın geleceği parlak. Florya olsa da olmasa da parlak bir geleceği var. 500 yıla varan bir gelenekten geliyor. Florya ile finansal bağımsızlığını kazanması için önemli. Artık süreç sona yaklaştı. Galatasaray'ın 60 dönümlük bir arazisi var. Bununla ilgili konut projesi düşünülüyor. Adnan başkanımız ihale işini yürütüyor. Galatasaray için en faydalı proje yürütülecek. Buradan gelecek gelirle Galatasaray finansal bağımsızlığına sahip olacak."

"Başkanımızın göreve geldiği ilk günden beri projeleri var. Bunları adım adım gerçekleştiriyor. Florya projesi çok büyük bir proje akması çok doğal. Seçim dönemi oldu, sonrasında yetki alınması gerekiyordu. Yetkinin verilmesiyle çalışmalar başladı. Bankalar Birliği'nden çıkış taahhüdü Florya projesiyle olacaktı. Bu yönde çalışmalar sürüyor.

Haberin Devamı

Başkanımız bu projelere değindi. Orada 10 bin 500 metrekarelik bir tesis yapılıyor. Türkiye'deki inşaat şartları, oradaki yapıların durumu nedeniyle süreç biraz aksadı. Mevcut tesislerimizde de mevcut çalışmalarımızı yapıyoruz zaten. Şu anda modern bir tesis var ortada. Başkanımızı takdir etmek varken birkaç aylık gecikme ile eleştirmek haksız. En kısa zamanında geçileceğini başkanımız söyledi. İnşaat ile ilgili çok az detaylar var. Yakın zamanda geçeceğiz. Takımın oraya geçeceği uygun bir zamanın belirlenmesi lazım. Hocamızın da fikirleri doğrultusunda oraya geçeceğiz.

"Florya'nın elbette bir ruhu var, bir geçmişi var ama orada bir antrenman tesisi yapıyorsunuz. Bu 40-50 önceki tesis. 60 dönümlük bir araziden 130 dönümlük bir araziye geçiyoruz. O ruhu oraya da taşıyacağımızı düşünüyorum. Ali Sami Yen nasıl ki kapandığında yeni stadımızda bu ruhu sürdürdüysek Kemerburgaz'da da aynısı olacak. Bu ruh mekanlarla kaybolmaz."

'Sözleşmeyi iptal ettik'

"Bunun içeriğine bakmak lazım. Bu sadece futbol sponsorluğu değildi. Amatör branşlarını da kapsayan bir paket sponsorluğuydu. 14 milyon dolar sadece sırt sponsorluğu için verilmeyecekti. Sponsorlukta nihayete erdirmeden TFF'den izin alınması gerekiyor. Biz de öyle yaptık. Bir anlaşma yapıldı, sonra bir takım mahsurları çıkınca askıya alındı. Rakamda bir anormallik yoktu paketin içeriğine baktığınız zaman. Bu Avrupa'daki kulüplerle işbirliği yapmış bir haber portalıydı. Bunun bir takım mahsurları ortaya çıkınca sözleşmeyi iptal ettik."

"Karaborsa olayı yargıda olan bir süreç. Orada tüm detaylar ortaya çıkacaktır. Eğer Galatasaray'a bir zararı varsa tek kuruşuna kadar başkanımız takipçisi olacaktır. Yönetim kurulundaki arkadaşlarımızın bu işin içinde olmadığına inanıyorum. Bir iddia karşısında, ispat olmayan, delili olmayan bir şey karşısında yöneticiliğini dondurmak mantıklı değildi. Her iddiada her yönetici elini ayağını işten çekerse orada iş yürümez. Kayıtlar çok açık. Biletler elektronik bilet. Kime satıldığı, kime tanımlandığı belli."

Haberin Devamı

'Şampiyonlar Ligi tecrübesi var'

"Başarılı bir transfer dönemi geçirdiğimize inanıyorum. Planlı transferlerle başladık. Sezon başladığında 3 bölgeye ihtiyacımız vardı. Sağ bek, forvet ve 8 numara ihtiyacımız vardı. Transfer döneminde listemizde olan oyuncuları alarak başarılı bir şekilde gerekli transferleri yaptık. 8 ve 9 numara transferleri tartışmalara kapalı. Batshuayi ve Sara'dan bahsediyorum. Jelert için eleştiriler haklı olabilir ama biz inanıyoruz. Genç yaşına rağmen uzun bir Şampiyonlar Ligi tecrübesi var. Adaptasyon ve takıma uyumu çerçevesinde oynamaya başlayacağına şüphemiz yok."

"Bugün Icardi'yi bile eleştirmeye başladılar. O bizim en önemli oyuncumuz. Nereden baktığınızla önemli bu. Tabii ki eleştiriler olur. Bunlar insanlara pozitif yansımalı. Haklı ve doğru eleştirileri takip edin buradan bir takım çıkarımlar yapıyor. Yeter ki bunlar hakarete gitmesin. Bu eleştiriler bize güç katıyor."

Haberin Devamı

Galatasarayda İbrahim Hatipoğlundan Mourinho açıklaması: Icardi ve Osimhen sözleri Rafa Silva gerçekleri...

"Ben öyle olduğunu düşünmüyorum. Icardi ile Okan Buruk'un ilişkisini yakından biliyorum. Okan hocaya çok saygı duyuyor. Bir futbolcu başarılı olamayınca mutlu olmuyorsa bu iyi bir şeydir. Bu eleştirileri haklı bulmuyorum. Icardi, Galatasaray'ı ve Türkiye'yi çok seviyor. Galatasaray önemli bir parçası şu anda."

'Taraftar, Osimhen'i bekliyordu'

"Osimhen ile ilgili bilmediğimiz bir detay yok. Transfer döneminde gizliliği koruyamadık. Vaktinden önce çıkan haberlerin bir kısmı bizden, bir kısmı da transferin diğer paydaşlarından kaynaklıydı. Osimhen, bir fırsat transferiydi. Avrupa'nın en pahalı ilk 3 oyuncusuydu. Bunun için siz bir plan yapamazsınız. Bütçeler bizim gibi takımlar için yüksek. Bu fırsat Icardi'de de olmuştu. Adana Demirspor maçı öncesi ortaya çıkınca hocamız kendisiyle bir görüşme yaptı. Onun da pozitif bakmasıyla transfer gerçekleşti."

Haberin Devamı

"Osimhen'i getirirken 3 tane muhatap vardı. Osimhen tarafı, Napoli ve Galatasaray. Önce Napoli ile sözleşmesini uzattı. O süreç oldukça zorlu ve uzun geçti. Önce havaalanına biz gittik. O süreç biraz uzadı. 23.00'da kapanan bir havaalanı vardı. Taraftarlar Osimhen'i bekliyordu. O gece 1.30'da izinleri alarak uçağı kaldırmayı başardık."

Galatasarayda İbrahim Hatipoğlundan Mourinho açıklaması: Icardi ve Osimhen sözleri Rafa Silva gerçekleri...

"Jakobs bizim listemizdeydi. Yabancı sınırından dolayı biraz gecikme oldu. O zaman 12 yabancı oyuncu alabiliyorduk. Bazı transferlerin geç yapılması aniden transfer yapıldı anlamına gelmemeli. Köhn'ün ayrılığı sonrası bu transferi hemen gerçekleştirdik."

"Transfer sadece gelenlerle değerlendirilmemeli. Gidenler de var. Sezon başında 19 yabancı vardı. 3 tane de alacaktık ve 22'ye çıkacaktı. Dolayısıyla 12'ye inmesi gerekiyordu. Bu planlamalar da transfer sürecini uzatıyor."

'O kararı bize de sürpriz oldu'

"Cenk Ergün'ün istifası sürpriz oldu. Roma'da Zalewski ve birkaç oyuncu ile birlikte görüşüyorduk. O dönem çok ciddi eleştiriler vardı. Sezon başından itibaren hiç kesilmeyen eleştiriler oldu. Hakaret boyutunda eleştiriler oldu ve Cenk de bundan en fazla pay alan isimdi. Havaalanına giderken istifa ettiğini söyledi. O kararı bize de sürpriz oldu. bu başarısızlığı kabul etme istifası değildi. Cenk Ergün ailesine kadar uzanan eleştiriler sonrası buna tepki olarak istifa etti."

"İnsanların bir dayanma sınırı var. O günkü eleştirilere baktığınız zaman çok ciddi bir seviyedeydi. Bu tabii kendi takdiri. Benim bildiğim kısmı bu."

"Transferler için basın toplantısı yapamadık çünkü gündem çok yoğundu. Sezona iyi başladık. 8 lig maçında 7 galibiyet aldık ve bunun içinde Fenerbahçe deplasmanında muhteşem bir galibiyet de var."

Galatasarayda İbrahim Hatipoğlundan Mourinho açıklaması: Icardi ve Osimhen sözleri Rafa Silva gerçekleri...

"Derbide akılda kalan en önemli problem bizim seyircimizin stada giriş şeklindeydi. Kadıköy'de deplasman tribününe üstü kapalı tünel gibi bir yerden diriliyor. O tünelde 2500 kişi ciddi bir sıkışıklık yaşadı. Çok yakın arkadaşlarımız parmaklıklara sıkışarak vücudunda çeşitli morluklar oluştu. Havasızlıktan baygınlık geçiren oldu. En çok konuşulan şey buydu. O tribün girişi tüm takımlara aynıymış, bu maça özel bir şey değilmiş. Başka misafir takım taraftarları için de öyle olacak. O şartların iyileştirilmesi gerekir. Onun dışında maç son derece centilmence gerçekleşti. Gerçek bir derbi oynandı. Emniyet çok iyi tedbirler almıştı. çok rahat geldik, maçı oynadık ve döndük. Maçtan sonra seyircimizi selamlamaya girmememiz için kepenk indirmişlerdi. Maç sonrası biz de Kadıköy'de kepenk indirttik diye bir açıklama yapmıştım."

'Bu problem herkesle çözülür'

"Maçın önünde bir gerginlik de yoktu. Maç öncesi demeç veren, gerginlik yaratan biri de yoktu. Bu gerginliği sadece yöneticilere söylemek haksızlık olur ama yöneticilerin de payı vardır. Futbolun tüm paydaşları, yorumcular da dahil olmak üzere ortamı sakinleştirecek demeçler vermeli. Bu problem herkesle çözülür. Bunu sadece yönetici üzerinden düşünmemeliyiz. Topyekun sahaya odaklanmalıyız."

"Özhan Canaydın başkanımız Türk futbol tarihine geçmiş bir kişilik. Orada takdir edilen, tarihe geçen bir davranıştı. Bunlar karşılık buldukça yayılır. Tek taraflı bir centilmenlik sürdürülebilir olmaz. Özhan Canaydın'ın yaptığı tek taraflıydı ve bunun arkası gelmedi. Bunları tek tek kaşıyarak konuşmayalım ama bir Özhan Canaydın da karşı taraftan çıkmadı."

Galatasarayda İbrahim Hatipoğlundan Mourinho açıklaması: Icardi ve Osimhen sözleri Rafa Silva gerçekleri...

"Florya'da başından beri çok iyi bir hava var. Oyuncular birbiriyle çok iyi diyaloglar kuruyorlar. Antrenmanlar son derece keyifli geçiyor. Bu takımın patronu Okan Buruk'tur. Nereden baktığınız önemli. Bir başarı varsa Okan Buruk'un başarısıdır. Elbette Okan Buruk ve ekibi başarının baş mimarı ama oyuncuların hakkını da vermek lazım."

Galatasarayda İbrahim Hatipoğlundan Mourinho açıklaması: Icardi ve Osimhen sözleri Rafa Silva gerçekleri...

Mourinho ve Rafa Silva sözleri...

"Rafa Silva gerçekten de hiç gündemimize gelmedi. Biz geçen sezon bitmeden önce Mertens ile sözleşme imzaladık. Aynı mevkiye aynı tarz bir oyuncu alamazdık. Jose Mourinho'nun birçok açıklaması oldu, bunun kaynağının ne olduğunu bilmiyorum ama biz gerçekten de Rafa ile ilgilenmedik."

Galatasarayda İbrahim Hatipoğlundan Mourinho açıklaması: Icardi ve Osimhen sözleri Rafa Silva gerçekleri...

YORUM YAZ