MENÜ

Altın Top ödülü Messi'nin

FIFA tarafından sezonun en iyi futbolcusuna verilen Altın Top Ödülü'nün sahibi belli oldu. 2015 FIFA Altın Top Ödülü'nü Barcelona'lı futbolcu Lionel Messi kazandı. Yılın en iyi teknik direktörü Barcelona'yı çalıştıran Luis Enrique seçildi.

Altın Top ödülü Messi'nin




2015 FIFA Altın Top Ödülü
'nün sahibi, TSİ 19.30'da İsviçre'nin Zürih kentinde düzenlenen törenle sahibini buldu. Barcelona'dan Messi ve Neymar ile Real Madrid'den Cristiano Ronaldo'nun aday olarak gösterildiği ödül töreninde kazanan belli oldu.

2015 FIFA Altın Top ödülünü, Barcelona'nın Arjantinli futbolcusu Lionel Messi kazandı. Messi'ye ödülünü 2007 yılında bu ödülü kazanan Brezilyalı futbolcu Kaka verdi. Altın Top'u 5. kez kazanarak tarihe geçen Lionel Messi, oyların % 41.33'üyle birinci oldu. Real Madrid'li futbolcu Cristiano Ronaldo % 27.76 ile ikinci olurken Neymar % 7.86 oy aldı.

EN GÜZEL GOL LİRA'NIN


FIFA Puskas Ödülü'nü, Brezilya'nın Goianesia takımıyla attığı golle Wendell Lira seçildi. Lira, "Tanrıya şükretmek istiyorum. Öncelikle bana bu ödülü layık gören herkese şükretmek istiyorum. Karıma ve çocuklarına teşekkür etmek istiyorum." açıklamasını yaptı.



FIFA FIFPRO DÜNYANIN EN İYİ 11'İ SEÇİLDİ

Yılın 11'inin ödülü için Spor Toto Süper Lig ekibi Antalyaspor'da forma giyen Samuel Eto'o sahneye geldi. Futbolcular tek tek ödüllerini Kamerunlu futbolculardan aldı. İlk kez yılın 11'ine seçilen Juventus'un genç yıldızı Paul Pogba, "Burada olmak benim için bir gurur. Umarım bu son sefer olmaz" açıklamalarında bulundu.

İŞTE YILIN 11'İ:
Neuer (Bayern Münih)- Silva (Paris Saint Germain), Marcelo (Real Madrid), Ramos(Real Madrid), Alves (Barcelona), Modric (Real Madrid), Pogba (Juventus), Iniesta (Barcelona), Neymar (Barcelona), Messi (Barcelona), Ronaldo (Real Madrid)





EN İYİ TEKNİK DİREKTÖR


Erkek futbolunda en iyi teknik direktör ise Barcelona'nın teknik direktörü Luis Enrique seçildi.

İŞTE OYLAMA SONUCU:

Luis Enrique 31.08%
Pep Guardiola 22.97%
Jorge Sampaoli 9.47%

Kadın futbolunda en iyi teknik direktör ödülünü Amerika Birleşik Devletleri'ni şampiyon yapan Jill Ellis aldı. Ellis, "Büyük bir onur.İlk olarak diğer teknik direktörleri tebrik etmek istiyorum. Bu ödül takımın bütün çalışanlarını temsil ediyor. Arkadaşlarıma aileme, ilk antrenörüm babama teşekkür etmek istiyorum. Bu gece burada olduğumuz için çok çok mutluyuz." açıklamasını yaptı.

EN İYİ KADIN FUTBOLCU...


En iyi kadın futbolcu, Amerika Birleşik Devletleri Milli Takımı futbolcusu Carli Lloyd seçildi. Lloyd, "Bana ödül ve oy veren herkese teşekkür etmek istiyorum. Jill'e teşekkür etmek istiyorum. Tabii ki takım arkadaşlarım olmadan bu ödülü alamazdım. Arkadaşlarıma ve aile destekleri için teşekkür ediyorum. Nişanlıma teşekkür ediyorum senin desteğin olmadan bunu başaramazdım. Hayallerinizin peşinden gidin." açıklamasını yaptı.

BALLON D'OR İLE İLGİLİ TÜM BİLGİLER BURADA...

İlk olarak 23 kişiden oluşturulan listede, 3'e düşürülen adaylar arasında ödülü 2008, 2013, 2014 yıllarında kazanan Real Madrid'in Portekizli futbolcusu Cristiano Ronaldo, ödüle 4 kez (2009, 2010, 2011, 2012) layık görülen Barcelona'nın Arjantinli oyuncusu Lionel Messi ve Altın Top'a ilk kez aday gösterilen Messi'nin Brezilyalı takım arkadaşı Neymar yer alıyor.

Galada ayrıca yılın 11'i, yılın en iyi golü, kadınlarda yılın en iyi futbolcusu, erkek ve kadın futbolunun en iyi teknik direktörleri ile fair play ve başkanlık ödülleri de sahiplerini bulacak.

İşte Messi'nin kıyafeti!

ADAYLAR

En iyi erkek futbolcu: Cristiano Ronaldo (Real Madrid), Lionel Messi (Barcelona), Neymar (Barcelona)

En iyi kadın futbolcu: Carli Lloyd (ABD Milli Takımı), Aya Miyama (Japonya Milli Takımı), Celia Sasic (Almanya Milli Takımı)

Erkek futbolunda en iyi teknik direktör: Josep Guardiola (Bayern Münih), Luis Enrique (Barcelona), Jorge Sampaoli (Şili Milli Takımı)

Kadın futbolunda en iyi teknik direktör: Jill Ellis (ABD Milli Takımı), Mark Sampson (İngiltere Milli Takımı), Norio Sasaki (Japonya Milli Takımı)

En iyi gol (Puskas Ödülü): Alessandro Florenzi (Roma), Wendell Lira (Goianesia), Lionel Messi (Barcelona)

YILIN 11'İ:


Kaleci: Gianluigi Buffon (Juventus), Iker Casillas (Porto), David De Gea (Manchester United), Keylor Navas (Real Madrid), Manuel Neuer (Bayern Münih).

Savunma: David Alaba (Bayern Münih), Jordi Alba (Barcelona), Jerome Boateng (Bayern Münih), Daniel Carvajal (Real Madrid), Giorgio Chiellini (Juventus), Dani Alves (Barcelona), David Luiz (Paris Saint-Germain), Diego Godin (Atletico Madrid), Mats Hummels (Borussia Dortmund), Branislav Ivanovic (Chelsea), Vincent Kompany (Manchester City), Philipp Lahm (Bayern Münih), Marcelo (Real Madrid), Javier Mascherano (Barcelona), Pepe (Real Madrid), Gerard Pique (Barcelona), Sergio Ramos (Real Madrid), John Terry (Chelsea), Thiago Silva (Paris Saint-Germain), Raphael Varane (Real Madrid).

Orta saha: Thiago Alcantara (Bayern Münih), Xabi Alonso (Bayern Münih), Sergio Busquets (Barcelona), Eden Hazard (Chelsea), Andres Iniesta (Barcelona), Toni Kroos (Real Madrid), Luka Modric (Real Madrid), Andrea Pirlo (New York City), Paul Pogba (Juventus), Ivan Rakitic (Barcelona), James Rodriguez (Real Madrid), David Silva (Manchester City), Yaya Toure (Manchester City), Marco Verratti (Paris Saint-Germain), Arturo Vidal (Bayern Münih).

Forvet: Sergio Agüero (Manchester City), Gareth Bale (Real Madrid), Karim Benzema (Real Madrid), Douglas Costa (Bayern Münih), Cristiano Ronaldo (Real Madrid), Zlatan Ibrahimovic (Paris Saint-Germain), Robert Lewandowski (Bayern Münih), Lionel Messi (Barcelona), Thomas Müller (Bayern Münih), Neymar (Barcelona), Arjen Robben (Bayern Münih), Wayne Rooney (Manchester United), Alexis Sanchez (Arsenal), Luis Suarez (Barcelona), Carlos Tevez (Boca Juniors)

CRİSTİANO RONALDO ZÜRİH'E GİTTİ


Ballon d'Or'a aday olan Real Madrid'in Portekizli yıldızı Cristiano Ronaldo, ödül töreni sabahı instagram hesabından takipçilerine 'günaydın' mesajı gönderdi.
Yıldız futbolcu daha sonra bir fotoğraf daha paylaşarak, 'Ballon d'Or ödülü için Zürih'e gidiyorum' dedi.


Cristiano Ronaldo, Zürih'e ulaştı. Havaalanında Portekizli futbolcuya yoğun bir ilgi vardı. Cristiano Ronaldo, bu ilgiye kayıtsız kalmayarak futbolseverlere imza dağıtmayı ihmal etmedi. Kendisiyle fotoğraf çekilmek isteyen taraftarları da kırmayarak onlarla fotoğraf çekildi.



BARCELONA'LI FUTBOLCULAR BİRLİKTE GİTTİ

FIFA Ballon d'Or'da en iyi erkek futbolcuya aday olan Barcelona'lı Lionel Messi, en iyi 11'e aday gösterilen yer alan Neymar, İniesta ve Dani Alves ile birlikte sabah idmanından sonra İsviçre'nin Zurih kentine hareket etti. Messi'nin yanında her zamanki gibi eşi Antonella Roccuzzo yer aldı.





BASIN TOPLANTISI DÜZENLEDİLER


Ballon d'Or (Altın Top) ödül töreni öncesinde ödüle aday 3 futbolcu olan Neymar, Lionel Messi ve Cristiano Ronaldo gazetecilerin karşısına çıktı. Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan futbolcular, daha sonra birbirlerine sarılarak fotoğraf çektirdi.

"DÜNYA KUPASI'NI KAZANMAK İSTİYORUM"
Messi'ye sorulan 'Dünya Kupası'nı kazanmak mı, 5. Altın Top ödülünü kazanmak mı?' sorusuna Arjantinli futbolcu, "Artık bir Dünya Kupası kazanmak istiyorum" dedi.

Messi, "Neymar çok iyi oyuncu. Muhteşem geleceği olacak. Benim veliahtım olarak değil, Neymar olarak tarih yazacak. Cristiano çok kaliteli. Her oyuncunun sahip olmak istediği iyi özelliklere sahip. Ama farklı tarzımız var. Arda ve Vidal'in gelişiyle daha da güçleneceğiz. İki oyuncu da çok kaliteli. Hiçbir şeyi kıskanmıyorum. Kıskançlık kötü bir kelime. Cristiano her oyuncunun sahip olmak isteyeceği kaliyete sahip. Neymar harika bir oyuncunun olmasının yanı sıra çok da iyi bir insan." ifadelerini kullandı.



"MESSİ'NİN SOL AYAĞININ BENDE OLMASINI İSTERDİM"

Real Madrid'in Portekizli futbolcusu Cristiano Ronaldo, "Buraya sekizinci kez gelişim. Bu bir kaza değil, işimi yapıyorum. Sadece yetenek yetmez, işine değer vermelisin. Messi'nin ödülü kazanma şansı daha yüksek. Neymar'ın şansı bile benden çok. Messi'nin sol ayağının bende olmasını isterdim. 2015'te kulüp olarak hiçbir şey kazanamadık ama bireysel performansımdan memnunum." dedi.


"MESSİ VE RONALDO İDOLÜM"

Barcelona'nın Brezilyalısı Neymar ise, "Cristiano Ronaldo ve Lionel Messi, geçmişte de bu ödülü aldı. Bugün burada olduğum için çok şanslıyım. Messi ve Ronaldo hayranım. İkisini de idol olarak görüyorum. Messi ve Ronaldo ile aynı seviyede olup olmadığımı bilmiyorum. Ben Messi'nin her iki ayağına sahip olmak isterdim" sözlerini sarf etti.



Taraftarlar kırmızı halıda yerlerini aldılar ve törene gelecek adayları ve futbol dünyasının önde gelen isimlerini bekliyorlar. Bu arada, taraftarlar aralarında rüşvet suçuyla yargılanan FIFA Başkanı Blatter hakkında 'Blatter törene gizlice gelir mi? Polis galaya baskın düzenler mi?' şeklinde espriler yaptılar.



2015 Ballon d'Or ödülüne aday olanların fotoğrafları ödülün vereceği salonun duvalarında yer aldı.



Gazetemizin haber müdürü Mehmet Demircan, 2015 Ballon d'Or'u yerinde takip edecek isimler arasında yer aldı.



BLATTER'iN YERİNE HAYATOU

FIFA Başkanı Sepp Blatter'in rüşvet suçundan dolayı 90 gün futboldan men cezasını almasının ardından FIFA Başkan vekilliğine getirilen Issa Hayatou, 2015 Ballon d'Or ödül töreninde açılış konuşması yaptı.




1991 yılında verilmeye başlanan 'Dünyada yılın futbolcusu ödülü' 2010 senesinde 'FIFA Ballon d'Or' adıyla devam etti. Bu ödüle bu zamana kadar aday olarak seçilen futbolcular:

1991- Lothar Mathhaus* (İnter), Jean-Pierre Papin (Marsilya), Garry Lineker (Tottenham)
1992- Marco van Basten* (Milan), Hristo Stoichkov (Barcelona), Thomas Häßler (Roma)
1993- Roberto Baggio* (Juventus), Romario (Barcelona), Dennis Bergkamp (İnter)
1994- Romario* (Barcelona), Hristo Stoichkov (Barcelona), Roberto Baggio (Juventus)
1995- George Weah* (Paris Saint Germain), Paolo Maldini (Milan), Jürgen Klinsmann (Tottenham)
1996- Ronaldo* (Barcelona), George Weah (Milan), Alan Shearer (Blackburn Rovers)
1997- Ronaldo* (Barcelona), Roberto Carlos (Real Madrid), Denis Bergkamp (Arsenal)-Zinedine Zidane (Juventus)
1998- Zinedine Zidane* (Juventus), Ronaldo (İnter), Davor Suker (Real Madrid)
1999- Rivaldo* (Barcelona), David Beckham (Manchester United), Gabriel Batistuta (Fiorentina)
2000- Zinedine Zidane* (Juventus), Luis Figo (Barcelona, Rivaldo (Barcelona)
2001- Luis Figo* (Real Madrid), David Beckham (Manchester United), Raul (Real Madrid)
2002- Ronaldo* (İnter), Oliver Kahn (Bayern Münih), Zinedine Zidane (Real Madrid)
2003- Zinedine Zidane* (Real Madrid), Thierry Henry (Arsenal), Ronaldo (Real Madrid)
2004- Ronaldinho* (Barcelona), Thierry Henry (Arsenal), Andriy Shevchenko (Milan)
2005- Ronaldinho* (Barcelona), Frank Lampard (Chelsea), Samuel Eto'o (Barcelona)
2006- Fabio Cannavaro* (Juventus), Zinedine Zidane (Real Madrid), Ronaldinho (Barcelona)
2007- Kaka* (Milan), Lionel Messi (Barcelona), Cristiano Ronaldo (Manchester United)
2008- Cristiano Ronaldo* (Manchester United), Lionel Messi (Barcelona), Fernando Torres (Liverpool)
2009- Lionel Messi* (Barcelona), Cristiano Ronaldo (Manchester United), Xavi (Barcelona)
2010- Lionel Messi* (Barcelona), Andres Iniesta (Barcelona), Xavi (Barcelona)
2011- Lionel Messi* (Barcelona), Cristiano Ronaldo (Real Madrid), Xavi (Barcelona)
2012- Lionel Messi* (Barcelona), Cristiano Ronaldo (Real Madrid), Andres Iniesta (Barcelona)
2013- Cristiano Ronaldo* (Real Madrid), Lionel Messi (Barcelona), Frank Ribery (Bayern Münih)
2014- Cristiano Ronaldo* (Real Madrid), Lionel Messi (Barcelona), Manuel Neuer (Bayern Münih)

* Ödülü kazanan futbolcular...

Haberin Devamı
YORUM YAZ