Adanaspor Başkanı Asil Bostancı: Bu hikaye böyle bitmemeliydi

Adanaspor Başkanı Asil Bostancı, Teknik Direktör Sol Bamba'nın vefatının ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. İşte detaylar...

Adanaspor Başkanı Asil Bostancı: Bu hikaye böyle bitmemeliydi

1. Lig ekiplerinden Adanaspor'da Fildişi Sahilli Teknik Direktör Souleymane (Sol) Bamba'nın Manisa Futbol Kulübü deplasmanı için takımıyla birlikte geldiği Manisa'da henüz 39 yaşında hayatını kaybetmesi tüm futbol ailesini yasa boğdu. Acı haberle kahrolan Adanaspor Başkanı Asil Bostancı, Celal Bayar Üniversitesi Hafsa Sultan Hastanesi önünde açıklamalarda bulundu. Çok acı bir olay yaşadıklarını belirten Başkan Bostancı, "Şu anda konuşmak çok zor. Çok acı bir olay yaşadık. Bizim için hiç beklenmedik bir şeydi. Her şeyden önce yüreği futbolla atan, futbolu çok seven, kalbi çok iyi, çok düzgün bir adamdı. Allah rahmet eylesin. Gerçekten bizi baya etkiledi, takımı da çok etkiledi" diye konuştu.

Haberin Devamı

Sol Bamba'yla çok uzun soluklu planlar yaptıklarını ancak kısmet olmadığını vurgulayan Asil Bostancı, "Çok daha başka planlarımız vardı, daha uzun soluklu olacak projelerimiz vardı. Bu hikaye böyle bitmemeliydi. Çok üzüldük. Ne diyeceğimi de bilemiyorum. Şimdi evrakları bekliyoruz. Büyük bir ihtimal yarın yetişecek, federasyonla da görüştük. Fransa’ya cenazeyi nakledeceğiz. Allah izin verirse ben de gideceğim zaten. Tedavisini oluyordu ama işte kan değerleri düşük oldu. Maç sabahı hastaneye kaldırdık, konuşamıyorum, diyecek bir şey de bulamıyorum. Ateşlendi, kusma olmuş. O şekilde hastaneye kaldırıldı" dedi.

Daha önce lenf kanseri tedavisi gördüğü öğrenilen Bamba, maç günü 30 Ağustos'ta öğlen saatlerinde fenalaşmış, ambulansla kaldırıldığı hastanede dün gece hayatını kaybetmişti. Müslüman olan Bamba'nın Fransa'da İslami usullere göre toprağa verileceği öğrenildi. Bamba'nın eşi Chole Elizabeth Bamba ise acı haberi aldıktan sonra yakınlarıyla geldiği Manisa'da cenaze işlemlerini beklemek için bir otele yerleşti.

YORUM YAZ