MENÜ

Adanaspor Adana Demirspor maçı saat kaçta hangi kanalda?

Adana, Adana olalı böyle derbi görmedi... Çukurova'nın iki devi bugün Süper Lig yolunda kozlarını paylaşacak. 3 puana ulaşan hedef için dev bir adım atacak. Ev sahibi konumundaki Toros Kaplanı taraftarına, Şimşekler ise yıldızlarına güveniyor. 47 puanlı Adana'da Canberk ve Ergin yok. 43 puanlı Demir ise tam kadro. Adanaspor Adana Demirspor maçı saat kaçta hangi kanalda?

Adanaspor Adana Demirspor maçı saat kaçta hangi kanalda?

Türkiye'nin sayılı derbileri arasında yer alan Adanaspor ile Adana Demirspor kapışması için beklenen gün geldi, çattı. Çukurova'nın iki devi bugün saat 16.00'da 5 Ocak Fatih Terim Stadı'nda ligde 52'nci defa karşı karşıya gelecek. 51 kez karşılaşan Adana takımlarından Adanaspor 18, Adana Demirspor ise 13 kez sahadan galibiyetle ayrıldı. Şehre futbol heyecanı getiren ezeli rekabette 20 maç da berabere bitti. PTT 1. Lig'de 13 maçtır bileği bükülmeyen 47 puanlı lider Adanaspor, taraftarının da desteği ile derbiyi kazanıp zirvedeki yerini sağlamlaştırmayı hedefliyor.

DEMİR'E 2 BİN 200 TARAFTAR

Derbi öncesinde sahasında oynadığı Elazığspor maçını 2-1 kazanarak moral bulan 43 puanlı Adana Demirspor'a 5 Ocak Fatih Terim Stadyumu'nda 2 bin 200 taraftar destek verecek. Mavi-Lacivertli takım derbiyi kazanarak zirve mücadelesinde yarıştan kopmamayı planlıyor.

ADANASPOR ADANA DEMİRSPOR MAÇI SAAT KAÇTA HANGİ KANALDA?

5 Ocak Fatih Terim Stadı'nda oynanacak olan Adanaspor Adana Demirspor maçı saat 16.00'da başlayacak. Hakem Alper Ulusoy'un yönettiği mücadele TRT Spor ekranlarından naklen yayınlanacak.

ADANA'DA SON DAKİKA!

Ev sahibi konumundaki Adanaspor'da bu kritik karşılaşma öncesi iki önemli eksik var. Turuncu- Beyazlılar'da sezonun en golcü ismi Ergin Keleş, sakatlığı nedeniyle forma giyemeyecek. Sol bek Canberk Dilaver ise geçen hafta 4. sarı kartını gördüğü için takımını yalnız bırakacak.

DEMİR'DE SON DAKİKA!

Tayfur Havutçu ile çıktığı Karabük ve Elazıp maçlarından 4 puanla ayrılarak zirve yarışına tutunan Adana Demirspor'un dev derbi öncesi en büyük tesellisi herhangi bir eksiğinin bulunmuyor olması. Hafif ağrıları bulunan Tiago'nun oynamasında bir sıkıntı bulunmuyor.

ENGİN İPEKOĞLU: HATA YAPMAYACAĞIZ

Adanaspor Teknik Direktörü, "Biz rakibimizin eksiklerini tespit ettik. Onlar da bizimkileri biliyordur. Hata yapmadan bu eksiklerden faydalanarak kazanmak istiyoruz" dedi.

TAYFUR HAVUTÇU: SEZONUN MAÇI

Demirspor'un hocası, "Bizim için sezonun en önemli maçı. Kazanmaktan başka bir düşüncemiz yok. Çok iyi hazırlandık. Hem fiziksel hem de mental olarak buna hazırız." diye konuştu.

MİNİ YORUM

KAZANAN ŞAMPİYON

PTT 1. Lig'in son 10 sezonunda 40 puana ulaşan ilk takımlar hep Süper Lig'e yükseldi. Bu sezon bu istatistik Adanaspor'u gösteriyor. Hedefe ulaşmanın yolu ise tek kelimeyle derbiyi kazanmaktan geçiyor. Böyle büyük bir maça 13 hafta yenilmeden çıkmak, taraftar avantajına sahip olmak Toros Kaplanı'nı öne çıkarıyor. Bu takım 3 orta sahası yokken de, geçen hafta Ergin'siz de oynadı, kazandı. Derbiler, yıldızların maçlarıdır. Adana Demirspor bu ligin yıldızlarına sahip. Tiago, Pote, Anoıl ve Burak bireysel performanslarının üstüne çıkarsa sonuç değişebilir. Kazanan için Süper Lig uzak değil.

Ömer Necati Albayrak

TAKIMLARIN MUHTEMEL 11'LERİ

ADANASPOR: Hayrullah, Emre, Mehmet Sedef, Didi, Merthan, Tevfik, Sami, M.Sak, Nduka, Magaye, Uche

ADANA DEMİRSPOR: Fevzi, Murat, Onur, Ozan, Şenol, Attamah, İbrahim, Anıl, Tiago, Burak, Pote.

SAAT: 16.00

STAT: 5 OCAK FATİH TERİM STADI

HAKEM: ALPER ULUSOY

YAYIN: TRTSPOR

Haberin Devamı
YORUM YAZ